Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

U mnie wszystko działa bezproblemowo, ale może dlatego że moja instalacja jest jedyna na tym trafo.

I mnie również, ale poczatki obnażyły wady instalacji od licznika do słupa. Po zgłoszeniu do PGE śmiga 3 lata już. Jeszcze jeden pełny rok i instalacja się zwróci. 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mi się lepiej robi na pakuły+pasta niż na taśmę teflonową ;) 

Ja po pascie jeszcze cienko teflon nawijam, ładniej wygląda i nie zawija tak pakuł.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Fakt...pominąłem babkę...ona też musi iść 

Musiałeś tak zdemaskować wszystko...teraz Rysiek będzie czekał na darmową pompę...sam będzie do trafo latał i napięcie podnosił 

Ja siem nie znam 

Ja nic nie wiem

Ja do gnoja już idem

6 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Czy tak jak u suafcia ideolo świat, krowom z dvpy tęcza leci?

No i z tego cieląt nie ma

6 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

W oborze to i do pakuły pasta nie potrzebna 🫣🫣

Farba, smar też dobre

Teflon w porównaniu do pakuł to dziadostwo

Opublikowano
7 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Prawda Marku, u nas jak tak powiesz to ich nie rusza , nie pasuje to do widzenia 🤷

Jeszcze jest bliżej Rpsm Szczerców, Czarnocin , ale większość płaci tyle co radomsko abo nawet mniej

Mariusz i czytałeś te komentarze o prasie MF ?

Nie kupuj metal facha nie rób sobie krzywdy 

A o mleczarnie chodzi mi bardzo okres wypowiedzenia i te śmieszne niby kary 

Cześć wszystkim🤝 w ten jakże wietrzny poranek 

Musowo dzisiaj zapalarka dobrą mieć 

Opublikowano

Ja jak zaprzestałem sprzedawać mleko do spółdzielni to jedyne co musiałem napisać to papier o zwrot udziałów. Po dwóch latach dostałem pierwszą ratę a raty są 3. Tak że jeszcze w przyszłym roku i 2026🤭

Opublikowano (edytowane)

Siemandero 

Wiater pizga, będą kwiaty te za pińcet latać na cmentarzach 

Ciekawe czy który oporowiec u was będzie obornik dzisiaj woził albo orał 😝

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
22 minuty temu, marulekk napisał(a):

Siemandero 

Wiater pizga, będą kwiaty te za pińcet latać na cmentarzach 

Ciekawe czy który oporowiec u was będzie obornik dzisiaj woził albo orał 😝

Sąsiada złodzieja kwiaty nie latają, diabli go wiedzą przez co. Może kamieni w doniczki nakładł?

20241101_070207.jpg

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, lukasz20 napisał(a):

W trakcie żniw poszła. Rano rozmawiałem z kolegą, że jest do sprzedania on coś komuś szepnął, a w południe była cena dogadana i ręka podana. Mam zgrabiarkę jakby ktoś potrzebował zdjęcia muszę porobić i olx.

Jaka ta zgrabiarka?

Opublikowano

Dzień dobry 10°  🌥️ trzeba dziś świętować cały dzień na 🛌 z telefonem w ręku 🤷

Opublikowano
8 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Teflon nie ma polotu do pakuł.

Że pakuły się stosuje to wiem ale hydraulika teraz to prawię plastik....

9 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem co to teflon.....😉

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

W oborze to i do pakuły pasta nie potrzebna 🫣🫣

Robiłem z pastą, z farbą, i same na sucho, na rury z odzysku gwintowane w garażu. Nigdzie nie cieknie. Stare jeszcze za dziadka kładzione również trzymają. Też były same pakuły bez żadnej pasty. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Leszy napisał(a):

Robiłem z pastą, z farbą, i same na sucho, na rury z odzysku gwintowane w garażu. Nigdzie nie cieknie. Stare jeszcze za dziadka kładzione również trzymają. Też były same pakuły bez żadnej pasty. 

Kolega montował wodociąg do deszczowni na pakułach i w 90% miejsc cieknie. U mnie teflon i trzyma. Ok. 10lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v