Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał:

Pjoter  lub  miód  z ua.  Byłem na Hrubieszowie  ostatnio  to tłumaczył człowiek że w dużej  beczce 10zł tylko nie  pamiętam  czy kg czy litr

Jest ogłoszeń dużo z tym 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Szkoda, że bliżej nie mieszkam. Wujek od którego kupowałem, zmarł parę lat temu, a spadkobiercy niby coś tam ogarnęli, ale sporo rodzin im chyba padło. Od innego z kolei miód zaczął gazować po pewnym czasie. 

Pożyjemy, zobaczymy... Na razie mam spisaną ilość bezpieczną, przy w miarę sprzyjającej pogodzie. 

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Na 2025 mnie tam kolega wstępnie zapisze.  :P

Tobie nie, co to to nie. 

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

że mnie???

Przynajmniej lejwodą nie jesteś...

7 minut temu, PAN88 napisał:

Pjoter  lub  miód  z ua.  Byłem na Hrubieszowie  ostatnio  to tłumaczył człowiek że w dużej  beczce 10zł tylko nie  pamiętam  czy kg czy litr

A co za różnica czy Ukraina czy Chiny? I ten i ten zafałszowany.

• Thanks 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Nikt tu nikim nie rzucał,musieliśmy ręcznie wypchnąć bele która leżała na tym,plugu,a że jak bela już spadła na ziemię a że żona odpychała i nagle nie ma się za co złapać to poleciała. Sławek pisałem ze tam nie wjechałbym ładowarką,po pierwsze unieruchomiony samochód a po drugie tam jeszcze kombajn zaparkowany stoi. Ktoś jeszcze pytał czy dolnej warstwy nie dało się zabrać,nie bo służyła jako ściana oporowa dla reszty. Przy układaniu spadła mi cała ściana i te na sztorc już tak zostały a rząd z tyłu układałem na wcisk za nimi. Bele po sipmie które są już "zruszone" nie ułoży się dobrze i one się ruszały przy każdym wyciąganiu kolejnych. Kto nie zobaczy ten nie zrozumie. Już chyba wystarczy tych opowiadań. Czy to źle że żona chce mi pomóc w każdej robocie? A że się stało to co się stało to już inna sprawa ważne że bez powikłań,ona w miejscu nie usiedzi. Ciekawe czy w większości przypadków Wasze żony jak jest konieczność wsiadają w ciągnik i jadą w pole? 

co się komuś będziesz tłumaczył stało się i się czasu nie cofnie a teraz każdy mądry radzi chodź nikt nie wie jaka jest sytuacja i jak do tego doszło Ważne że żona mocno nie ucierpiała. Trzeba się cieszyć i szanować ze żona chce pomagać tym bardziej z młodych roczników i wykształcona. A z tego co piszesz to po mimo pracy pomaga Ci (czy tam pracujecie razem)

• Like 6
Opublikowano
10 minut temu, wojtal24 napisał:

co się komuś będziesz tłumaczył stało się i się czasu nie cofnie a teraz każdy mądry radzi chodź nikt nie wie jaka jest sytuacja i jak do tego doszło Ważne że żona mocno nie ucierpiała. Trzeba się cieszyć i szanować ze żona chce pomagać tym bardziej z młodych roczników i wykształcona. A z tego co piszesz to po mimo pracy pomaga Ci (czy tam pracujecie razem)

Te wykształcone bardziej na wieś się garnął niż te ze średnim

Żona na swoim to i chetniejsza, nieumniejszając pracowitym żoną

• Like 1
Opublikowano

5 na plusie , pochmurno..

5 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Placek co tak się produkujesz ....atak szczekaczki masz 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

odpoczywam po swiecie babci i dziadka  aty nie swietowales ???

4 godziny temu, Bananek napisał:

ty serio taka gosposia. ale ja zawsze powtarzam, że ojciec najlepszą matką. cyckiem też karmisz jak trzeba?

a ty cielat nie karmiles cyckiem z wiaderka ??

na l-4 siedze, zona ma inwentaryzacje wiec caly dzien w sklepie i to pewne nie jeden..

5 godzin temu, PAN88 napisał:

@Bogdan_ja może pozwolili w Tworkach skorzystać z internetu

to chyba tylko ty masz takie przywileje- z karta stalego klienta,nawet kaftan ci regulowac pozwolili ??

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Nie uwierzysz ... Nie..

Szybki prysznic, pranie się pierze...

A cza sie kajtnąć autem....

Chceta coś ze sklepu?

a bo ty sama slome wozisz... znasz przepisy o ruch drogowym ??

3 godziny temu, marulekk napisał:

Może was smog ubija a może smok 🤔

najpewneij jedno i drugie

3 godziny temu, Bananek napisał:

Ale się napracowali przy tych "chłopach". Fajnie się to nawet ogląda. 

IMG_20240123_130546.jpg

nie byles na tym  w kinie ??? ktos pisal.. 

wtedy dopieor jest wrazenie

3 godziny temu, gregor1284 napisał:

Przyjdź Ci kapuchy nałożę, podjesz jak człowiek 

3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Bardzo Panom dziękuję za zaproszenia.

co on zajac ???

1 godzinę temu, Leszy napisał:

Kurde. W biedronce sprzedają miód po niecałe 20 zł, za 1.4. l. Pisze na nim mieszanka miodów z UE i poza. Co oni tam za cholerstwa nalać mogli? Żona mówi, że takie fikuśne słoiki to za niewiele taniej sprzedają. 

to chyba tylko do wypiekow kupuja..

37 minut temu, konteno napisał:

kłopoty? ciekawe czy większym kłopotem jest życie na kocią łape w zgodzie czy rozwód po hucznym ślubie/weselu i kłótnie o majątek/dzieci podczas rozprawy rozwodowej

zgoda zawsze moze sie skonczyc a sad sadem i kodeks rodzinny kodeksem..

29 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Koleżanka żony tak żyła 20 lat na krzywy ryj ..chłop dostał raka jadra  i się powiesił ....przyjechała rodzina i musiała opuścić dom na którego remonty pracowała bo miała swój biznes..,szybko i sprawnie bez rozprawy ja wyjaśnili🤣

i tak sie dala wysiudac ??? sprawa sadowa i spokojnie dostanie zwrot nakladow..

21 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jakieś takie...inne myszy tam mata...

a to nie nornica ??

Opublikowano

Jeśli już postanowił się wieszać co dla mnie jest największą głupotą ale nie o tym.....to mógł też pomyśleć o partnerce i sporządzić testament.

33 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Koleżanka żony tak żyła 20 lat na krzywy ryj ..chłop dostał raka jadra  i się powiesił ....przyjechała rodzina i musiała opuścić dom na którego remonty pracowała bo miała swój biznes..,szybko i sprawnie bez rozprawy ja wyjaśnili🤣

31 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Choć nie wiadomo bo dzieci nie mieli  🤣

To tym bardziej 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, soltys48 napisał:

Jeśli już postanowił się wieszać co dla mnie jest największą głupotą ale nie o tym.....to mógł też pomyśleć o partnerce i sporządzić testament.

To tym bardziej 

Depresja ponoć zrobiła swoje ...nie myśli się wtedy o bliskich 

Ma swoje mieszkanie w bloku i nie szarpie się .

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
jacus napisał:

1.a ty cielat nie karmiles cyckiem z wiaderka ?? 2. na l-4 siedze 3. nie byles na tym  w kinie ??? ktos pisal..  wtedy dopieor jest wrazenie

1.karmiłem z wiaderka, ale tylko smoczkiem , 2. ja poniekąd też, 3. nie byłem w kinie, faktycznie mogło robić wrażenie. fajny film.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Wszystko byś chciał - królika, miód

No króli nie mam ani pszczół, pisałem gdzieś że mam? chyba do uja masz na sprzedaż czy nie masz? klient jest klient.   :P

Opublikowano

Smaka chłopu narobił to tak. Byś dziadem był jak ja a nie przedsiębiorcą rolnym to by I nic nikt nie chciał 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wszystko byś chciał - królika, miód - a rzekomo taki gospodarz jesteś. Może jeszcze jakiegoś ziemniaka czy jajka?

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v