Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20241010_190559.jpg

Uwijaj sie, bo Zara zima...

2 minuty temu, radekz200 napisał:

zbiór jedno etapowy

To jak byś krowy tam puścił...

W sumie to dobry pomysł ..

I kosiarki by nie trzeba, i za wypas coś byś dostał ...

Nie dziękuj,.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, Agrest napisał:

No ale nie odpisałeś co było inspiracją?

Ja dostrzegam czajnik albo garnek i nie do końca wiem co autor miał na myśli.🤭

Możesz uznać, że ten gentelman...niech mu ziemia lekką będzie...kabareciarz przedni 👌

unnamed.jpg

36 minut temu, radekz200 napisał:

ale markerem jest łatwiej niż palcem na monitorze 😛😛

moja nazwa a podobizna pafnucego 😛

Mi mom takiego monitora🤷...ja biedny...smartfon potrzaskany na ekranie😔

36 minut temu, Baks00 napisał:

Tee Picasso 👍

Wiem króliczku, że mogłyby spod beretki...uszy wystawać😉🤭

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Dużo, we dwoje łatwiej.

A z bratem?

No abo ze swagrem?

Oczywiście o pracy fizycznej gadam, bo Zara jaka ideologię dodasz ..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Ale zem se zagracil stodołę 🤦

Dwa lata temu były nówki🤷 

IMG20241010152701.jpg

IMG20241010152715.jpg

Wziąłeś od tuska uśmiechnięte P0wietrze? 

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Te nowoczesne rolniki tak mają. Muza gra,airkondyszyn, dżokstiki, monitory, oporow-całodobowo a wyjść i zobaczyć czy redlice nie zapchane nima czasu🤷‍♂️.

Dobrze, że fendtem sieję to się wychodzi conieraz zobaczyć czy korba bokiem nie wygląda. To i zajrzę za siewnik

Ale z kiejsa to nie chce się tak wylatywać, to fakt. Jak wałuje i większy kamień leży to kołem najeżdżam żeby wlazł bo nie chce się wyjść do szufli wrzucić 🤦 

Łostatnia 🙋 

IMG_20241010_192833_2.jpg

Alem dzisiaj dał po robocie...

Jedno piwerko i lulu...

No może 4.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Naprawdę po szczepionkach cię tak siekło, czy tylko udajesz niezrównoważonego? stary chłop żonaty, a pytania zadaje jakby coś nie ten tego.  xD Chyba że twoje małżeństwo było wielkim nieporozumieniem, ale to wyjaśnij już z małżonką.

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No ja nie mam...🤷

Tłumacz jaśniej co masz na myśli, bo ciężko złapać.

Czemu łatwiej we dwoje?

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Te ścieżki tak mnie rażą...

A po co burty otwarać, szyber jest do żmijki

To jest walcowe?

A co takiego drażniącego w nich ?

1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

Te nowoczesne rolniki tak mają. Muza gra,airkondyszyn, dżokstiki, monitory, oporow-całodobowo a wyjść i zobaczyć czy redlice nie zapchane nima czasu🤷‍♂️.

Mimo zamontowanych przepływomierzy z dwa trzy razy na 12 godzin wyjdę z patykiem zobaczyć czy każda sekcja dmucha. Dwa tygodnie jest spokoju, a potem się głupie pytania zaczynają a co tam się stało 🤭

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

Naprawdę po szczepionkach cię tak siekło, czy tylko udajesz niezrównoważonego? stary chłop żonaty, a pytania zadaje jakby coś nie ten tego.  xD Chyba że twoje małżeństwo było wielkim nieporozumieniem, ale to wyjaśnij już z małżonką.

Czyli wytłumaczyć nie potrafisz...

Idziesz w obrażanie...

I jak zwykle za chwilę donosić polecisz ..

Żenada...

Kiedyś takiemu to by głowę na łyso ...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Karol6130 napisał:

A co to ma do rzeczy 

Nic. Uśrutowane dziś dla wszystkich zwierzów i kolacja się pichci. Specjalnie w tym celu zostawiłem dziś w sklepie 6,70zł.

Deszcz pada.

20241010_195555.jpg

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v