Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Grzyb to najlepiej smakuje zrobiony na patelni na maśle z cebulką. I jak najlepiej odparowany, żeby był gęsty sos a nie zupa śmietanowa z grzybem. 

Powtórzę że na patelni, a nie w garnku.

Powiedzie co za różnica.

No dla mnie jest kolosalna. Może dlatego że na patelni powierzchnia odparowania większa, może wyższa temperatura, a może się bardziej podsmaża niż gotuje... Nie wiem, ale jest smaczniejszy

Pospolicie robi się na patelni,U mnie sos grzybowy lub kurkowy  tylko do miesa okazyjnie do uroczystości.

Ale garnek-nie mam patelni na większą ilość 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

A Mietek to gada, że tylko Passat...w kolorze budyniu🤷🤭

Etam teraz...te skurczybyki zawsze doiły😠

Kurde. To trzeba żon nie wku....denerwować by w koszty nie iść 😜 

Opublikowano

Jeszcze powiem coś co pewno ujdzie za herezję.

Najlepszy grzyb to maślak!!!

To jest smak i aromat. Tylko młody a nie trupiak wielkości dłoni

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Jeszcze powiem coś co pewno ujdzie za herezję.

Najlepszy grzyb to maślak!!!

To jest smak i aromat. Tylko młody a nie trupiak wielkości dłoni

akurat nie jest to jakaś herezja. Tylko zbierać je w młodnikach to droga przez mękę. Obieranie też potem jakieś takie nie fajne. 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Piękna rzecz. Kiedyś se kupię, jak grosza trochę będę miał 

Bylebyś ofertę huty przebił🤣🤣🤣

Śpiesz się bo piece wsadu potrzebują🤭

Opublikowano
36 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

inbound7631782208942950103.jpg

😛

Czyli jeszcze nie. Od razu widać, żeś nerwowy bo z krzyża nie spuszczasz.

Zapytaj Piotera jak się robi żeby hormony nie uderzały do głowy. Na pewno dużo chleje wódy a co poza tym nie wiem 🤷‍♂️.

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

36 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

😛

Czyli jeszcze nie. Od razu widać, żeś nerwowy bo z krzyża nie spuszczasz.

Zapytaj Piotera jak się robi żeby hormony nie uderzały do głowy. Na pewno dużo chleje wódy a co poza tym nie wiem 🤷‍♂️.

Kunia bije 🐎🤛

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Uziu92 napisał:

Kunia bije 🐎🤛

Zwierząt nie można bić 😝 teraz zielony ład, dobrostan, konik ma mieć bezstresowy wybieg i wypasanie całodobowe 🤭

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
44 minuty temu, malaczarna napisał:

Gdyby nie CC to byłoby po mnie i moim dziecku. 

warto ryzykować i się poświęcać po to by uszczęśliwić męża ? bo z tego co pisałaś to jemu bardziej zależało 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Przerabialiśta kiedyś tą maszynę do krojenia kapuchy z korby na silnik?

A po co? Baby nie masz w domu? Przerobisz na silnik i będziesz za kilowaty płacił a tak zmęczy się przy kapuście i mniej będzie jęzorem memlać. Chyba że miękniesz na starość?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

, konik ma mieć bezstresowy wybieg i wypasanie całodobowe 🤭

chcesz to se chodź z otwartym rozporkiem i fujarą na wierzchu 

u mnie stajnia zamknięta chyba że na guziki 

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

A po co? Baby nie masz w domu? Przerobisz na silnik i będziesz za kilowaty płacił a tak zmęczy się przy kapuście i mniej będzie jęzorem memlać. Chyba że miękniesz na starość?

Toć to dla somsiada złodzieja. Lepiej niech mu silnik.kilowaty kręci i doprowadza go do ruiny niż ja bym miał iść i zdrowie tracić...

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Mietek to gada, że tylko Passat...w kolorze budyniu🤷🤭

Mietek bekę ciśnie, ale podejście w tej kwestii mamy takie samo.

Chyba trzeba się szykować na opryski od jutra tak patrzę w prognozy

I trawy pozbierać w tygodniu 

Opublikowano

Kurde...który to pisał, że jak 25° w chałupie to się kobity same rozbierają 🤔...nie dość, że nic takiego nie nastapiło, to jeszcze pod kołdrę wlazła i się tą kołdrą tak owinęła, że nijak dostępu ni ma🤦🤭...

...zniesmaczon jestem, idę temperaturę zmniejszyć 🥴😉

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v