Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie debil i idiota to i owszem po części ten co i dla ciebie. Ale i są tacy, których ja uważam za debili a ty mądrych i pewnie odwrotnie...

W 100% zgodni nie możemy być 

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Do leczenia toto. Nawet na pozbycie się pasożytów z organizmu i podobno lepszE od wrotyczu. A i na bolące stawy 

Każda trucizna jest jednocześnie lekarstwem, trzeba tylko znać tę cienką granicę, ale wnioskuję  że kupują domowi chemicy😁

Opublikowano

Ja się pytam o przepis karny. To, że mogą kontrolować spaliny i przez to opał to wiem. Ale to nie jest kontrola pieca🤷

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Może ktoś zgłosić, mogą sami przyjść. U @soltys48 już dawno byli i nie był zadowolony po ich wizycie

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Zagwarantujesz że w Polsce A nie znajdziesz już żadnego kopciucha?

Od 1 stycznia 2024 roku w województwie kujawsko-pomorskim zaczęła obowiązywać uchwała antysmogowa. Oznacza to zakaz używania kopciuchów, czyli pozaklasowych kotłów na paliwa stałe. Zakazane są też pozaklasowe ogrzewacze pomieszczeń, czyli np. kominki, piece na drewno.

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ja się pytam o przepis karny. To, że mogą kontrolować spaliny i przez to opał to wiem. Ale to nie jest kontrola pieca🤷

Ustawy antysmogowe sobie poczytaj

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

W 100% zgodni nie możemy być 

Bo byli byście dla siebie dawcami idealnymi.😁

I który cwańszy mógłby drugiego w ciekłym azocie trzymać na części zamienne🤭

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Nie możesz mieć pieca pozaklasowego w rejonach gdzie jest ustawa antysmogowa, chyba że chcesz być biedniejszy o 5000PLN.

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie możesz mieć pieca pozaklasowego w rejonach gdzie jest ustawa antysmogowa, chyba że chcesz być biedniejszy o 5000PLN.

A jak mam (nie tylko ja) parnik i westfalkę i ich używam to co? Dadzą mandat i tyle... O ile dadzą...

Opublikowano

Ok. Tylko dajcie mi przepis karny, który daje możliwość ukarania. Dla przypomnienia przepis karny składa się z dyspozycji i sankcji. I musi być w randze ustawy

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Opublikowano
27 minut temu, Desperado napisał:

Ma kolega bardzo dobrej jakości pompę i panele, stać go, zrobił za własne pieniądze i ma też piec na pelet, pytałem go jak na tym wychodzi, wiesz co powiedział? bardzo dobre jak w miarę ciepło, jak zimno odpala na pelet, ma ten komfort że zrobił za własną kasę i może mieć drugie źródło energii, ci w pakiecie już tego nie mają.

To jak już mają te panele fotowoltaiczne, to nie można by potem zamontować jakiś dodatkowych grzejników elektrycznych? 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Ok. Tylko dajcie mi przepis karny, który daje możliwość ukarania. Dla przypomnienia przepis karny składa się z dyspozycji i sankcji. I musi być w randze ustawy

Ustawa antysmogowa. Tam są zapisy w tej sprawie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Uchwała nie jest źrodlem prawa...

A nie wiem czy Tuskowi się nie narażasz bo coś tam w ten sposób chyba przepychali😁

Nie pamiętam, ale może ktoś z biura ochrony rządu to zaraz wyjaśni. Dwóch przedstawicieli by tu znalazł🤭

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Każda trucizna jest jednocześnie lekarstwem, trzeba tylko znać tę cienką granicę, ale wnioskuję  że kupują domowi chemicy😁

Może i tak, nie mam pojęcia

Przed chwilą, 6465 napisał:

W kosiarce 16 zębów a w moim 15. Może nie spasować 🤔

Są I z 15

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Qwazi napisał:

Rochu, się śmiejesz 🤔, to pokaż mi tą USTAWĘ antysmogową, bo nie mogę takiej znaleźć 

Się nie znam. Są ustawy dostępne to czytaj. Domyślam się o co ci chodzi, że one nie są zupełnie legalne w świetle prawa, że mogą być zakwestionowane, bo nie w takiej formie ustawa ta ma wyglądać, ze to podobno ma wyjść z sejmu, czy od prezydenta.. Coś takiego czytałem, ale ja się nie zamierzam kopać z koniem

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Uchwała nie jest źrodlem prawa, a tym bardziej przepisem karnym

Donald i przyjaciele twierdzą inaczej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v