Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Nierealne żeby wprowadzić ekologię czy coś na wzór, naciągną głupków ile się tylko da, a jak już nie da się więcej wcisnąć,  wymyślą znowu coś innego. Dokładnie tak jak ze szpryckami było.

Kiedyś mówili żeby traktorów, kombajnów na pola nie wpuszczać, bo ziemię zgniota i nic nie urośnie...

Jak widać oponenci zawsze wiedzą najlepiej😆

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie mogę ci wybaczyć tego noża w plecy....to chyba przez to...🤷

Nie. Masz tak od zawsze. Nawet Kallina dawno zauważyła.. 

"A te błędy to rozumiem po to, aby go jeszcze bardziej zdenerwować ;) 

A ja lubię te jego wredne poczucie humoru." 

Jakiego noża?

Opublikowano
41 minut temu, konteno napisał:

lenistwo i wygoda , zarobić i oddać kase bez roboty, teraz 2 bracia stawiają domy obok siebie to bank krechy nie da jak nie będzie ekologicznego źródła ciepła i padło na POmpe ciepła i POdłogówke a odwiert na 90m lepszy niż do studni 

ja ze złomu lub ze starych domów co modernizowali ogrzewanie POkupował piece żeliwne bo wolę taki na przepał  przerobić lub na pellet , żeliwo trwalsze niż stal 

Ale żeby z lenistwa tylko i wygody zamienić 25 st.na 19?  bo opłata za prąd będzie taka że się włosy kręconemu naprostują, nawet jakby Radziu lekko koloryzował ze spalaniem peleciku.   :P

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Desperado napisał:

nawet jakby Radziu lekko koloryzował ze spalaniem peleciku.   :P

200m2, 20-22 w zależności od pomieszczenia, w tym tygodniu szło 9-11kg pelletu na dobę.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Kiedyś mówili żeby traktorów, kombajnów na pola nie wpuszczać, bo ziemię zgniota i nic nie urośnie...

Jak widać oponenci zawsze wiedzą najlepiej😆

Najśmieszniejsze jest to że fachowcy mówią że pompy to naciągactwo i ten cały ład to oszustwo, xD no ale pelikany łykną wszystko.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Najśmieszniejsze jest to że fachowcy mówią że pompy to naciągactwo i ten cały ład to oszustwo, xD no ale pelikany łykną wszystko.

Mój sąsiad wywalił nowy piec na ekogroszek i zrobił pompę, bo jego siostra ma i chwali. Ona nie ma fv, a ten jeszcze zrobił na starych zasadach

Opublikowano (edytowane)

@Desperado to nie dla osób samotnych mieszkających w POjedynkę czy zarabiających tyle co ja , obydwaj znajomi żonaci i żony pracujące, jeden jeszcze bezdzietny a ten którego pytałem to drugie w drodze , jeden w Samaszu chyba robi czy robił a a drugi w drukarni operator to jest na poczet czego się zadłużać tym bardziej że ładuje sie to co się zarobi tylko w dom i rodzinę , 

to czemu nie mieliby wydać na konsumpcjonizm i credo ?

Edytowane przez konteno
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

pompy to naciągactwo

Tego nie wiem.

Jakoś nie znam żadnego posiadacza.

Mi pelet bardzo odpowiada, no ale to już kiedyś to gadałem...

No i to tylko piec, który potrzebuje ognia ..wiele się nie różni od innych pieców...

Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Mój sąsiad wywalił nowy piec na ekogroszek i zrobił pompę, bo jego siostra ma i chwali. Ona nie ma fv,

Ale tam w górach macie wełnę, więc można się okryć w razie czego i ciepło.   :P

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tego nie wiem.

Jakoś nie znam żadnego posiadacza.

Mi pelet bardzo odpowiada, no ale to już kiedyś to gadałem...

No i to tylko piec, który potrzebuje ognia ..wiele się nie różni od innych pieców...

Nie mam nic do peletu i pieca na pelet, jedyne co to to, że jakby wszyscy musieli mieć na pelet,to weź zastąp miliony ton węgla peletem i to dobrej jakości, bo szmelc nie będzie się palił. Do tego w jakiej cenie byłby.

Opublikowano
28 minut temu, Desperado napisał:

Ale żeby z lenistwa tylko i wygody zamienić 25 st.na 19?  bo opłata za prąd będzie taka że się włosy kręconemu naprostują, nawet jakby Radziu lekko koloryzował ze spalaniem peleciku.   :P

A tego w pakiecie z fotowoltaiką nie zakładają? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v