Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Pytałem o pompę do ropy...

Zechcesz powiedzieć jaka masz?

https://allegro.pl/oferta/pompa-cpn-pompka-do-paliwa-on-ropy-oleju-230v-12986706765?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_workshop_car-acc-chem_pla_pmax&ev_campaign_id=20986706542&utm_keyword=&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw9eO3BhBNEiwAoc0-jQJFiSN5gX1B-KSFzmT9Axy4-NGslqd7qNHzwpxRvvLbKomED05rtxoC6AUQAvD_BwE

Kup taka i będziesz miał spokój. Wszystkie z tej samej chińskiej fabryki tylko kartony inne, z baniek zaciąga. Rsmu tym nie lej bo uj ją strzeli

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Zboże, ewentualnie ziemniaki. U mnie dwa wozy stoją i dwukołówka. W tym roku akurat jeden tylko raz pożyczony i u jednego po ziemniaki nim byłem. Ale jak mam obsiane zbożem jak zwykle to co roku na żniwa oba użyte przeważnie.

A nie myślałeś o jakiej jednoosiowej Przyczepie z koprem?

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

z paczki lepiej coś wyładować - otwierasz burtę i niby wyżej, ale nie trzeba szarpać w górę, tylko pociągasz w bok, ziemniaki czy drewno tylko przegartasz na bok

ojciec ma paczkę a i u teścia robię skrzynkę zamiast trumienki

Drewna nie wożę. Do ziemniaków luzem nie ma lepszego niż trumna bo się same obsypują, najgorzej od tyłu zrzucić jak się nocółko ściągnie a potem leci. 

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A nie myślałeś o jakiej jednoosiowej Przyczepie z koprem?

Nie, z dwóch przyczyn - kiper mi niepotrzebny a po drugie to kosztuje krocie przy moim użytku.

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

I oleju mimo że piszą iż się nadaje. Zębatki popękały w hydraulicznym oleju 

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Jak by co, to łobiad ju...

17276088543581176217225925540538.jpg

Ja ju po. Co to za marchew?

I zaś wszystko bez zakupów było. Kartofle, kotlet, buraczki zasmażane, jakaś surówka z pora i marchwi a na popicie kompot z truskawek. Tera podpiwek gotuje, mus iść w instalacje w traktorze zajrzeć bo fachowiec robił i pół funkcji nie ma 

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Drewna nie wożę. Do ziemniaków luzem nie ma lepszego niż trumna bo się same obsypują, najgorzej od tyłu zrzucić jak się nocółko ściągnie a potem leci. 

Nie, z dwóch przyczyn - kiper mi niepotrzebny a po drugie to kosztuje krocie przy moim użytku.

Za 3-4 tys idzie dorwać, a ziemniaki do piwnicy same zsypem by leciały

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Za 3-4 tys idzie dorwać, a ziemniaki do piwnicy same zsypem by leciały

Ja zwożę w workach bo mi tak wygodniej. Pod okienko tyłem bym nawet nie podjechał bo ciasno. 4 tysiące to kupa pieniędzy na użytek raz czy dwa w roku, kiedy jest tańsza alternatywa. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

Moja podobna. 

IMG_20240928_135501.jpg

Tyż mom...fabryczną nawet...a Marek ni mo...bo mu zajumałem🤷🤭...

...ale uiściłem ile se życzył 😎...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Co to za marchew?

Marchwiowa...zez ogrodu...

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Bez urazy Panie Zbyszku,ale ta marchewką wygląda jak by ktoś już ją jadł....

Łeee tammm.

Pyszna....była...

Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Do ziemniaków luzem nie ma lepszego niż trumna bo się same obsypują, najgorzej od tyłu zrzucić jak się nocółko ściągnie a potem leci

Do tego to rozrzutnik i podajnik...o jeszcze galbe...żeby się było o co oprzeć 🤷

• Haha 1
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ja zwożę w workach bo mi tak wygodniej. Pod okienko tyłem bym nawet nie podjechał bo ciasno. 4 tysiące to kupa pieniędzy na użytek raz czy dwa w roku, kiedy jest tańsza alternatywa. 

Masz rację po co przepłacać i kupować coś co nie pasuje 👍🤝

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Pytałem o pompę do ropy...

Ja Ci za to polecam taką pompę: https://allegro.pl/oferta/pompa-do-paliwa-ropy-oleju-pompka-230v-60l-min-cpn-11841282893 przelała u mnie tak na szybko licząc jakieś 5-6 tyś L ON i powiem Ci szczerze, że jak na razie to śmiga bardzo fajnie, u mnie chodzi na wężu ssawnym ok 2m, a zasilający to będzie jakieś 8.5m i na końcu oczywiście pistolet i do tankowania nic więcej nie potrzeba :) Przedtem miałem mniejszą pompę na 12V to po ok 10 tyś L wyzionęła ducha... więc postanowiłem kupić deczko lepszą i przede wszystkim wydajniejszą. Do tego dorzucić filtr wraz z licznikiem i mamy dość  fajny zestaw do tankowania wszelakich pojazdów

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, WitekRolnik napisał:

Ja Ci za to polecam taką pompę: https://allegro.pl/oferta/pompa-do-paliwa-ropy-oleju-pompka-230v-60l-min-cpn-11841282893 przelała u mnie tak na szybko licząc jakieś 5-6 tyś L ON i powiem Ci szczerze, że jak na razie to śmiga bardzo fajnie, u mnie chodzi na wężu ssawnym ok 2m, a zasilający to będzie jakieś 8.5m i na końcu oczywiście pistolet i do tankowania nic więcej nie potrzeba :) Przedtem miałem mniejszą pompę na 12V to po ok 10 tyś L wyzionęła ducha... więc postanowiłem kupić deczko lepszą i przede wszystkim wydajniejszą.

Do tego jaki pistolet?

Wąż jaki?

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Co za ludzie...

Zapiekanka....nie podoba się, 

Kebab...tyż źle.

No nawet kartofle zez marchwiom nie pasują...

A nie bede wiecy nic pokazywał...

Ja to się pytał jak to przyrządzone i jak to się zwie 

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Co za ludzie...

Zapiekanka....nie podoba się, 

Kebab...tyż źle.

No nawet kartofle zez marchwiom nie pasują...

A nie bede wiecy nic pokazywał...

Mi pasuje taki obiad nie patrz na innych 👍

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v