Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MonteChristo napisał:

Panowie mój famarol wykrecił na próbie 200kg, a wysiał 150 będzie co z tego?

chyba wszystkie w tym roku przekłamują 🤦🙆‍♂️ mój 150 ustawione kręcone a 130 poszło w ziemię 🤣🤣🤣 noe opłaca się 🤭 5ha 5 odmian 😁

Opublikowano
5 minut temu, radekz200 napisał:

boguś bo z twojej choroby to cię rodzinny nie wyleczy 😂😂 trza dobrego znachora 😂😂😂

Egzorcyste

Opublikowano
kizak napisał:

Jajca ogolić i z powrotem do przedszkola , jaki to wabik by kto przylazł z lufą do łba np. synowej i dawaj kasę :|

jaka kasa to drukowane falsyfikaty 🤣🤣🤣🤭

albo dobrze za uszy wytargać 🤣🤣🤣

ale to nic nie daaa 🤣🤣🤣

Opublikowano
44 minuty temu, MonteChristo napisał:

Panowie mój famarol wykrecił na próbie 200kg, a wysiał 150 będzie co z tego?

A coś więcej? Ile to sztuk?

Jakubusa wysiałem 120kg, Sandry ponad 180, Chevignona 130 a Kersmika 106kg.

Liczę że będzie dobrze.

Myślę że i u Ciebie będzie dobrze , jeśli mtz powyżej 60 nie był.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Desperado napisał:

Toż on myśli Rysiu że jak żniwa w tym roku szybciej, to i Wszystkich Świętych też.  🙆‍♂️

Żałosny jesteś.

U nas kilka razy w roku odprawia się na cmentarzu.

Dokładnie w trzech miesiącach. 

W soboty.

Jutro o 16

Co w tym śmiesznego powiedz?

Wita co?

19 godzina i ciemno...

Musi to już po lecie...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

A coś więcej? Ile to sztuk?

Jakubusa wysiałem 120kg, Sandry ponad 180, Chevignona 130 a Kersmika 106kg.

Liczę że będzie dobrze.

Myślę że i u Ciebie będzie dobrze , jeśli mtz powyżej 60 nie był.

Pszeniczka, nie było powyżej 60, tymi trochę grudy się trafia, tego keramika to siałeś c1 i kiedy?

Opublikowano

A ja patrzę w prognozę i jest aktualizacja pogody na 2,5mm opadu. No więc chce przepiąć ciągnik pod opryskiwacz,  ruszsm kierownicą a ta jeb na kolana. Padła blokada.

Ktoś wie jak to jest zrobione, jakieś ząbki wyłamało czy co?

1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Pszeniczka, nie było powyżej 60, tymi trochę grudy się trafia, tego keramika to siałeś c1 i kiedy?

C2 jeśli wierzyć rolnikowi. Siew w poniedziałek, ale to było tak drobne... na szybko mtz wyszło 28-30g. Przyjąłem kiełkowanie 90%. Tylkk zaprawiłem i za 2h siałem. Ciekawe czy równy wysiew był. Dziś patrzyłem to za koleją skiełkowane w glebie i na oko obsada ok

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

A ja patrzę w prognozę i jest aktualizacja pogody na 2,5mm opadu. No więc chce przepiąć ciągnik pod opryskiwacz,  ruszsm kierownicą a ta jeb na kolana. Padła blokada.

Ktoś wie jak to jest zrobione, jakieś ząbki wyłamało czy co?

Zazwyczaj blokada jest robiona na zasadzie mimosrodu, że dźwignią dociskasz prowadnice, aby kierownica się nie przemieszczała, może śruba się urwała od blokowania

w niektórych modelach jest na ząbki, zapadkę trzyma sprężyna, odciągasz ją dźwignią

Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

No i mamy weekend.

U Was też?

Fajnie, bo i u nas.

I nie musiał tego jakiś pejsaty prezydent ogłaszać 🤣

Jednak są jakieś podobieństwa w tym podzielonym kraju🤭

2 minuty temu, jahooo napisał:

Zazwyczaj blokada jest robiona na zasadzie mimosrodu, że dźwignią dociskasz prowadnice, aby kierownica się nie przemieszczała, może śruba się urwała od blokowania

w niektórych modelach jest na ząbki, zapadkę trzyma sprężyna, odciągasz ją dźwignią

Tu kawałkiem druta odciągało się od kierownicy zwalniając blokadę. Po puszczeniu miało blokować kierownicę, ale prawdę mówiąc to  od nowości to było ciulowe.

Odkręciłem wyświetlacz i widzę że dwie boczne śruby ściekające także te blaszki mocujące dźwignię blokady mają dużo luzu. Ciekawe czy to dałoby się dokręcić na stałe.

Ale i tak trzeba cały kokpit demonotwać. Pewno pokaże co się urwało boć wygięło czy odkręciło

Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

to i z kupy gowna się cieszy ....🤣🤣🤣

trzeba sie cieszyć puki ta kupa jest , w okolicy obornik jeden drugiemu ukradł z kupy i pod ozime zaorał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v