Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Qwazi napisał:

Odniosłem wrażenie że bardzo zgraną społeczność i sympatyczni ludzie

...no i kurna....się opłaca...mieć motocykl...

Się ciekawych rzeczy dowiedziałem...

Jadąc autem pewno bym nie zauważył budynku...

A zresztą...autem się nie kajtam....

Autem tylko się przemieszczam...🤔

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Obornik, siewy u siebie i u paru innych. 

O widzisz .. się usługi trafiają...

Jaka stawka?

Na środę mam parę morgów..

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, 12Pafnucy napisał:

O widzisz .. się usługi trafiają...

Jaka stawka?

Mam co roku tych samych kilku działkowców. Nie mam stawki, każdy liczony indywidualnie. Senior dał wczoraj 20l ropy to się weźmie symbolicznie z 50zł za zaoranie, uprawienie i zasianie 10a. U drugiego kompleksowo 20a to się zobaczy jeszcze czy coś zaproponuje czy w pieniądzu. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mam co roku tych samych kilku działkowców. Nie mam stawki, każdy liczony indywidualnie. Senior dał wczoraj 20l ropy symbolicznie z 50zł za zaoranie, uprawienie i zasianie 10a. U drugiego kompleksowo 20a to się zobaczy jeszcze czy coś zaproponuje czy w pieniądzu. 

1500 hektar z hakiem. 

Nie jeden oporowiec byłby zachwycony taką stawką 😁

Przed chwilą, slawek74 napisał:

ogarnij się 🤣

Dużo do 4 złotych braknie w skupie  🤔

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

No właśnie...

Takie działeczki kosztowne....w uprawie...

To bardziej hobby... Senior ma prawie 86 lat a jego żona 80. Zajęcie jakieś muszą mieć... Jeden klient to wdowiec, dzieci uciekły do jacusiowej cywilizacji, lekko po 70 to dłubie żeby nie zgłupieć z braku zajęcia... Parę kur, kaczek, króliki... 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Takich bambrów to co drugi dom.

no nie u ciebie ...ja tam wypierdziany fendem nie szpanuje .. a i mój ojciec nie powoził ruskim kierowcem  w pgr 🤣🤣🤣🤣🤣 u mnie nimo drewnianych bud obitych desko 🤣🤣🤣🤣🤣knura tyz nigdy nie dosiadałem jak ty 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Dobrobyt żaden tusk nie zrobił, mówię ogólnie to co teraz ludzie mają a co mieli kiedyś.

To źle, że się poziom życia nam podniósł? Zresztą co w tym dzisiejszym zachowaniu ludzi Ci przeszkadza najbardziej? 

• Like 2
Opublikowano

Mi nie szkodzi, a z dziećmi trzeba. Z cała trójką dzisiaj 🤗

1 minutę temu, HF86 napisał:

Za późno na kolację 🙉

Chiba żeby coś na wątrobę, ale Ty jednak abstynent 

Opublikowano

Nie wypada,jako samorzadowcowi teraz jeść, ani pić. 

Jeden wyżej postawiony chciał się pochwalić że zupę ze słoika je, to wielki ambaras wyszedł 🙉

Opublikowano
Leszy napisał:

44 minuty temu, Agrest napisał:

Jeszcze dobrobyt, ale tuskowa nędza już wychodzi z ukrycia🤣

To chociaż wartości nam się poprawią może 😉🙃

byłem na spacerze to u niektòrych telewizor większy niż okno 🙆‍♂️🤦 toć to łeb może pęknąć 🤦🤪

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

To źle, że się poziom życia nam podniósł? Zresztą co w tym dzisiejszym zachowaniu ludzi Ci przeszkadza najbardziej? 

A gdzie ja napisałem że poziom życia jest taki sam jak kiedyś? co mi przeszkadza? nie moje małpy nie mój cyrk, ale ludzie coraz głupsi się robią.

• Like 3
Opublikowano

z chodnika bije po oczach 🤦

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

byłem na spacerze to u niektòrych telewizor większy niż okno 🙆‍♂️🤦 toć to łeb może pęknąć 🤦🤪

Poszedłeś w okna patrzeć?🤔

Opublikowano
Desperado napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

z chodnika bije po oczach 🤦

To mógł być wielki tyłek u sąsiadki, po tych zapiekankach i innym zdrowym jedzeniu.   :P

raczej nie te z większymi to tujami zarosły 😛🤪🤣🤣🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v