Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A którego świętego dziś ... święto?

Dziś piątek weekendu początek

5 minut temu, Michal2399 napisał:

Trzeba zaczynać pomału weekend 

IMG_20240920_081606.jpg

to cię zaraz @bezbarwny zjee🤣j

Zaraz cię umoralni moment 🤭🤭

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Krzysztof81 napisał:

To nie jest śmieszne. Zaniż a się normy zdrowotne żebyś pchał w siebie chemie. Są to zorganizowane akcje koncernów farmacełtycznych. Tak jak co raz akcje, że mięso jest złe, że mleko jest bee, masło jest bee. Ja siedze w spożywce od 20 lat i widze w jakim kierunku to zmierza.

Racja, ale druga strona też przegina, te antyszczepionkowce itp są tak samo chorzy umysłowo jak Ci co mówią że trzeba jeść 10 suplementów diety ...

Chcą szczepić chetnych ludzi od tężca, duru brzusznego, WZW na terenach popowodziowych a nawet tutaj znalazła się banda za przeproszeniem idiotów którzy mówią że chcą ludzi szprycą mordować ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Racja, ale druga strona też przegina, te antyszczepionkowce itp są tak samo chorzy umysłowo jak Ci co mówią że trzeba jeść 10 suplementów diety ...

Chcą szczepić chetnych ludzi od tężca, duru brzusznego, WZW na terenach popowodziowych a nawet tutaj znalazła się banda za przeproszeniem idiotów którzy mówią że chcą ludzi szprycą mordować ...

To tak, ale chyba ta szczepionka zostały wynalezione na przełomie XIX i XX wieku, a nie kilka dni przed jej aplikacją

Opublikowano
7 godzin temu, marulekk napisał:

dopiero skonczyłem oporować ale chciałem być szybszy w przywitaniu się na nowy dzien od Pafnucego :P 

A to ja pierwszy dobranoc napisze ;)

Jacusia ni ma to nikt nawet mnie nie uświadamia że wkoncu padnę 🤷

• Haha 4
Opublikowano

Ale był wielki szum na szprycowaniu i to już głęboko poszło. 

Raczej to też przypadkiem się nie stało. 

Z Resztą reguła "dziel i rządź "się nie zmieniła od starożytności. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, MonteChristo napisał:

To tak, ale chyba ta szczepionka zostały wynalezione na przełomie XIX i XX wieku, a nie kilka dni przed jej aplikacją

Kiedyś i te szczepionki były wynalezione kilka dni przed ich aplikacją ...

Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

A to zaginął?

Trochę nie zaglądałem, to nawet nie wiem. 

Jakiegoś banana dostał, a jak był zajęty konsumpcją( może nadal jest) to jeden taki z Podlasia wstawił z Google Street  zdjęcia folwarku. No i ponoć to na stówkę jego.

Choć ja w to nie wierzę, bo pal licho podwórko, ale gość tam stojący w niczym nie przypominał obiektu westchnień niewiast, ani jurnego faceta, przed którym żona do roboty ucieka🤭

To tak po skrócie, a i szczegółowo zarazem🤣

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Penicylina należy do antybiotyków uratowała miliony istnień  

Obecnym czasie nikt nie przepisze nie poda . 

Tylko penicylina zniszczy Ci wszystko, pożyteczne bakterie tak samo jak szkodliwe, moment cię wyleczy ale potem będziesz przez miesiąc odbudowywał florę bakteryjną ...

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kiedyś i te szczepionki były wynalezione kilka dni przed ich aplikacją ...

Podstawowa sprawa.

Kiedyś społeczeństwo było inne. Przysięga Hipokratesa była rzeczą świętą dla większości.

Nauce przyświecacał cel poznawania, rozwoju, poprawy zdrowia, 

Dziś jest przysięga hipokryty, a nauka bada zachowania społeczne, psychologię tłumu by jak najlepiej wcisnąć produkt którego jedynym celem jest przynosić zysk wytwórcy i właścicielowi patentu.

Zdrowie i życie jest dziś tylko i wyłącznie produktem na sprzedaż,  czy też środkiem do osiągania zysków.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

Podstawowa sprawa.

Kiedyś społeczeństwo było inne. Przysięga Hipokratesa była rzeczą świętą dla większości.

Tak, tak, wieśniaków za darmo leczyli bo przysięga Hipokratesa xD Oglądałeś kiedyś "Znachora" ?? Tam masz idealny przykład jak wyglądała przysięga Hipokratesa w tamtych czasach xD  Otoczenie może i się zmieniło, ale zasady nadal te same ...

Opublikowano
31 minut temu, marulekk napisał:

Dziś piątek weekendu początek

to cię zaraz @bezbarwny zjee🤣j

Zaraz cię umoralni moment 🤭🤭

Czym innym jest kulturalna rozrywka pod parasolem, a czym innym popijanie i szczycenie się tym, podczas jazdy ciągnikiem. Takie to proste, a Ty jednak nie rozumiesz. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Agrest napisał:

Jakiegoś banana dostał, a jak był zajęty konsumpcją( może nadal jest) to jeden taki z Podlasia wstawił z Google Street  zdjęcia folwarku. No i ponoć to na stówkę jego.

Choć ja w to nie wierzę, bo pal licho podwórko, ale gość tam stojący w niczym nie przypominał obiektu westchnień niewiast, ani jurnego faceta, przed którym żona do roboty ucieka🤭

To tak po skrócie, a i szczegółowo zarazem🤣

Sorry, ale on tylko pisał że się za nim oglądają, a oglądać można się z różnego powodu, jak ktoś będzie miał łeb jak sklep, czy inne przypadłości, to też się oglądają ludzie, także ten tego panie.    :P

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano

Chemia i biologia, a może nawet również geografia, mogą zniknąć ze szkół

Zamiast nich może być tylko przyroda .

Nie będą wiedzieć w Polsce jakie są rzeki .

Cytat .

Jak informuje "Rzeczpospolita", ministra edukacji Katarzyna Lubnauer zdradziła plany resortu, które mogą być niemałym zaskoczeniem dla uczniów i ich rodziców. "Po reformie 2026 r. chcemy połączyć przedmioty przyrodnicze, które są przecież interdyscyplinarne, w jeden przedmiot. Na przykład gdy mówimy dziś o kwaśnym deszczu, to poruszamy sprawy z chemii, biologii i geografii. A często jest tak, że uczniowie mówią o tym samym zjawisku na różnych przedmiotach, nie wiedząc, że mówią o tym samym" – tłumaczyła Katarzyna Lubnauer w programie "Rzecz o polityce".

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Nie wiem jak ty, ale ja miałem najpierw przyrodę, a dopiero później było to rozdzielone ;) 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Nie będą wiedzieć w Polsce jakie są rzeki .

Cytat .

Jak informuje "Rzeczpospolita", ministra edukacji Katarzyna Lubnauer zdradziła plany resortu, które mogą być niemałym zaskoczeniem dla uczniów i ich rodziców. "Po reformie 2026 r. chcemy połączyć przedmioty przyrodnicze, które są przecież interdyscyplinarne, w jeden przedmiot. Na przykład gdy mówimy dziś o kwaśnym deszczu, to poruszamy sprawy z chemii, biologii i geografii. A często jest tak, że uczniowie mówią o tym samym zjawisku na różnych przedmiotach, nie wiedząc, że mówią o tym samym" – tłumaczyła Katarzyna Lubnauer w programie "Rzecz o polityce".

Nie prościej od razu zlikwidować wszystko i wprowadzić przedmiot o LGBT?

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiem jak ty, ale ja miałem najpierw przyrodę, a dopiero później było to rozdzielone ;) 

Tomek Ty widzisz jakim wytworem propagandy się stajesz.

Nawet taką absurdalna głupotę  próbujesz usprawiedliwiać.

I to stała tendencja jeśli pomysł wychodzi z gabinetu tuska

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Agrest napisał:

Tomek Ty widzisz jakim wytworem propagandy się stajesz.

A ty wierzysz w te pierdoły galana ?? Znalazł coś w czeluściach Internetu i w to wierzy ... Za moich czasów była najpierw przyroda a potem było dopiero to rozdzielane na chemię, biologię, fizykę i geografię. Przecież dzieciaków w takiej 4 klasie nie zawalisz wzorami z fizyki czy chemii gdzie oni pojęcie funkcji matematycznej poznają np w 5 klasie ... A fizyka to nic innego jak opisywanie świata za pomocą funkcji matematycznych, więc jak uczyć kogoś fizyki gdy on nie wie co to funkcja matematyczna itd ...

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A ty wierzysz w te pierdoły galana ?? Znalazł coś w czeluściach Internetu i w to wierzy ... Za moich czasów była najpierw przyroda a potem było dopiero to rozdzielane na chemię, biologię, fizykę i geografię.

To nie są pierdoły oni mają zjebane łby i tyle w temacie .

Przyświeca im jeden cel likwidacja szkolnictwa do zera .

11 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Nie prościej od razu zlikwidować wszystko i wprowadzić przedmiot o LGBT?

@Krzysztoof81 dobrze na pisał jest jeden cel tylko LGBT .

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

To nie jest śmieszne. Zaniż a się normy zdrowotne żebyś pchał w siebie chemie. Są to zorganizowane akcje koncernów farmacełtycznych. Tak jak co raz akcje, że mięso jest złe, że mleko jest bee, masło jest bee. Ja siedze w spożywce od 20 lat i widze w jakim kierunku to zmierza.

Podstawą jest aby ludzie uwierzyli ,potem już idzie z górki.

Opublikowano
34 minuty temu, bezbarwny napisał:

Czym innym jest kulturalna rozrywka pod parasolem, a czym innym popijanie i szczycenie się tym, podczas jazdy ciągnikiem. Takie to proste, a Ty jednak nie rozumiesz. 

Tak jest człowieku umiłowany w Chrystusie panu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v