Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Leszy napisał:

Wszyscy by tylko koty sterylizowali.

No tylko...

Można i suczki...🤷 

Nie moda...

Raczej odpowiedzialność za pupila zwierzaka ..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano

Czekam.na jaką kocią grypę  to i kociak się rozejdą z ogłoszenia

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Przez lata nie dało się uchować żadnego kota. Albo pod samochód albo pod rozdrabniacz, albo pod przyczepę, albo jeden grzał się zimą pod kołem ładowarki.

No ale jak już pykło to z grubej rury.

Jednego w tym roku szwagier przewiózł pod zderzakiem. Tylko  się spłoszył i chciał wysiąść w trakcie jazdy...

I nie masz ani jednego?

Opublikowano
Agrest napisał:

4 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nie, to już starość.

Ale wam powiem, popadało, pięknie się orze, dobra decyzja była żeby czekac.

Miałem zlecić bezorkę na 3,6ha kupione rok temu. No ale polało 33mm to myślę pojadę zaorzę. 

Ziemia lekko gliniasta, nie puściła wody w głąb,  wszystko w warstwie 10cm i fatalnie się orało, na mocniejszej glinie stawał w poślizgu. 

Jutro była by lepsza robota, ślę jak już pojechałem to zaorałem. 

glębosz

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

To jakaś nowa moda z tym? Wszyscy by tylko koty sterylizowali. Niech się mnożą i same żywią. Tak jak to zawsze potrafiły robić. 

Aborcja na życzenie tak/nie ?

Opublikowano
3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

I nie masz ani jednego?

Toć napisałem że jeszcze 15, ale zapo.niałem o jednym, czyli 16🤭

2 minuty temu, wojtal24 napisał:

glębosz

Może w przyszłym roku.

500zł/ha

Może coś zimą kupię.

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

No i chłopaki zjechali z koszenia kukurydzy, się przepieli i lecą z trawami

Do rana 60 ha będzie w kopcu

Oporowcy bez samolotu🤣😂

Gdzie to tyle kłaść na dwa zestawy czołowej i bocznej

To jeszcze i po 3 godziny snu złapią chyba?

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

O, biedronka sprzeda w promocji dla moich kotów🤣

Przesiedliłem w ubiegłym tygodniu 5 sztuk  by stodoły na zakupionej kilka lat temu pilnowały.

Dziś byłem, to nawet już i krzewów agrestu pilnują i źle nie wyglądają.

A wcześniej tylko drzwi wejściowych do domu pilnowały.

Niestety kolejne dwie się okociły i aktualny stan to 9 młodych, dwa starsze i 4 stare

Stodoła duzia 

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

gregor1284 napisał:

3 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

myślę że ta woda będzie opadać, także wtedy siano się przyda. Zorganizuj pomoc, kazdy z af dołoży cegiełkę i może uzbieramy na transport siana ?

Ty już mnie potraktowałeś jak jakiegoś cwaniaka złodzieja to mam wierzyć że wpłaciłbyś gdybym organizował zbiórkę?

potraktowałem Cię jako cwaniaka który chciałby być śmieszny. Absolutnie nie jako złodzieja. Załóż to się przekonasz. Co możesz stracić ?

my się już organizujemy OSP i KGW zbieramy wodę? żywność dla ludzi i pasze do zwierząt narazie ziarno

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, MonteChristo napisał:

Sterylizacja, na co to trzymasz, aż taki masz problem z myszami u mnie jeden kocur ogarnia temat

Trzyma bo to socjalista

Kminił że jak Kaczański ma kota to i bendu dopłati😉

No i nie rządzi 

• Haha 4
Opublikowano
8 minut temu, Karol6130 napisał:

No i chłopaki zjechali z koszenia kukurydzy, się przepieli i lecą z trawami

Do rana 60 ha będzie w kopcu

Oporowcy bez samolotu🤣😂

Gdzie to tyle kłaść na dwa zestawy czołowej i bocznej

Chyba nie u Ciebie 60 ha traw 🤔

Opublikowano
6 minut temu, gregor1284 napisał:

Żarcia mają w opór w postaci myszy ale i tak porozlazily się. Jeże słabo ogarniają temat 

Mietek wciągnęli mnie do brudnego świata polityki 

Mogę liczyć choć na jaki dodatek 5zł do emerytury? 🤔 

16 minut temu, Agrest napisał:

Przesiedliłem w ubiegłym tygodniu 5 sztuk  by stodoły na zakupionej kilka lat temu pilnowały.

Niestety kolejne dwie się okociły i aktualny stan to 9 młodych, dwa starsze i 4 stare

O kurła. Nieźle. Najwięcej miałem 14

psa może nie być, ale koty uwielbiam i kilka sztuk obowiązkowo. Wybaczam już nawet sranie w zboże i brykanie po sianokiszonce

A czasami jaki zasiłek z mopsu się nie należy przy takiej ilości? 😉 

U mnie też giną 

Latają przez drogę na łąki za myszami i  często nie do końca stosują się do zasad ruchu drogowego 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

To jeszcze i po 3 godziny snu złapią chyba?

Chyba nie 

Wozić daleko a i działki nie dość że nie przy duże to i ktoś im chyba podorał bo to takie kwadratowe prostokąty z półkolami 

3 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chyba nie u Ciebie 60 ha traw 🤔

No nie

U mnie tylko 6

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Stodoła duzia 

Trochę kotów się zmieści🤭

A i byków by wstawił

20240801_193659.jpg

Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał:

300zl/ha płaciłem pługiem dlutowym na głębokość 35-40cm 

350 za bezorkę na 30cm zapłaciłem w promocji.

U nas inne ceny.

Zmieniłbym konia na jakie 180km ale jak mam znowu szukać to mi się odechciewa

6 minut temu, pedro2 napisał:

Mietek wciągnęli mnie do brudnego świata polityki 

Mogę liczyć choć na jaki dodatek 5zł do emerytury? 🤔 

O kurła. Nieźle. Najwięcej miałem 14

psa może nie być, ale koty uwielbiam i kilka sztuk obowiązkowo. Wybaczam już nawet sranie w zboże i brykanie po sianokiszonce

A czasami jaki zasiłek z mopsu się nie należy przy takiej ilości? 😉 

U mnie też giną 

Latają przez drogę na łąki za myszami i  często nie do końca stosują się do zasad ruchu drogowego 

Trzeba się pozbyć czym prędzej bo te debile z rządu nakaz rejestracji psów i kotów wymyślili.

Opublikowano
32 minuty temu, Agrest napisał:

Toż mówiłem spakuj że 3 chętnie przyjmę 

29 minut temu, MonteChristo napisał:

u mnie jeden kocur ogarnia temat

Ta kocur......

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

350 za bezorkę na 30cm zapłaciłem w promocji.

U nas inne ceny.

Zmieniłbym konia na jakie 180km ale jak mam znowu szukać to mi się odechciewa

Trzeba się pozbyć czym prędzej bo te debile z rządu nakaz rejestracji psów i kotów wymyślili.

Sterelizacja z dopłatą tylko jeżeli zarejestrujesz 

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Widać że ktoś pomyślał 

Zrobił małe drzwi na małe kotki i duże dla dużych 

A byków to już nie za wiele wejdzie jak tyle kotów tam jest

To taki dziwny twór . Od podwórka małe drzwi do części hodowlanej. Porobione betonowe boksy i nad nimi strop na słomę. Środkiem dwa przyjazdowe klepiska a po drugiej stronie pod częścią zapola piwnica z betonowym stropem. Jeszcze garaże są 

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Sterelizacja z dopłatą tylko jeżeli zarejestrujesz 

Tylko 1 sztuka na gospo 

3 minuty temu, soltys48 napisał:

Toż mówiłem spakuj że 3 chętnie przyjmę 

Ta kocur......

By o 6stej ranio panowie w kominiarkach po mnie przyszli a tevałenowski hejt by mnie na drzewie powiesił🤣

Opublikowano (edytowane)

No i sołtys pojechał do domu a zaraz musiał wrócić 

Trawieńca trzeba było zrobić, ale wet ogarnięty to raz dwa nam poszło 

Krowa mu urodziła bliźniaki parkę i jak widać nie trzeba było czekać na problemy

Edytowane przez Karol6130
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v