Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tylko zabierają główne źródło dochodu ...

Nie ma znaczenia w takich inwestycjach, całe gospodarstwa zrównali z ziemią pod S5 i ludzie musieli sobie szukać innego miejsca.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Surowo go za to ukażą. Dostanie  500 zł mandatu.

I miejsce w radzie nadzorczej spółki wodnej 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

W ciągnikach mam 120 Ah, ale w samochodach są mniejsze. Najmniejszy chyba 45 Ah. A gdzieś w komentarzach pod tym filmem widziałem wypowiedzi o możliwości zagotowania. I nie pisał tego laik, tylko ktoś, kto kuma temat

Kilka się wygotowalo, kurla jaki to smród 

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Chcesz to niech zabierają tą S50 do Ciebie, z największą chęcią oddam.

Jak by tak mieli każdemu niezadowolonemu ustępować, to byśmy widzieli autostrady czy ekspresówki jak świnie niebo . 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, malaczarna napisał:

Ja miałam 4 lata syn mojej siostry 3 lata a jej córka pół roku. Moi rodzice się nami zajmowali. Moja siostra pół roku plackiem w Otwocku zresztą zanim jej podiagnozowali wszystko co tam jej było.... Szwagier tyrał na dwóch etatach do tej pory mu nie zapłacili a miał wyrok z sądu pracy. Nie mów mi o pożyczaniu dziadowaniu i wszystkim. Zdrowia się nie kupi. Kur.. w 93 mleka nie było w proszku dla dziecka gdzie kupić.

Wszyscy wtedy tak mieli. W latach 80 i na początku 90. Mama szyła nam spodnie bo nie było gdzie kupić. Pierwszego banana jadłem w 2 klasie podstawówki. Czasami nie było co jeść, za słodycze robił chleb polany wodą i cukrem. Dziadostwo było niesamowite.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jak by tak mieli każdemu niezadowolonemu ustępować, to byśmy widzieli autostrady czy ekspresówki jak świnie niebo . 

Tylko ta budowa to większy przekręt i wał, było studium korytarzowe, wygrał korytarz tzw wschodni, po czym za pół roku przyjeżdża GDDKiA z 3 wariantami poprowadzonymi przez korytarz ... zachodni xD Powiat chce korytarz wschodni bo taki korzystniejszy, bo wszystkie magazyny i zakłady tam są to nie, oni po zachodniej stronie miasta i cały tranzyt z tych magazynów i zakładów będzie szedł przez miasto, takie to zarządzanie w naszym kochanym kraju ...

1 minutę temu, gregor1284 napisał:

W zawodzie wyuczonym będziesz pracował 

Na razie temat zamarł .

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Wszyscy wtedy tak mieli. W latach 80 i na początku 90. Mama szyła nam spodnie bo nie było gdzie kupić. Pierwszego banana jadłem w 2 klasie podstawówki. Czasami nie było co jeść, za słodycze robił chleb polany wodą i cukrem. Dziadostwo było niesamowite.

Ale sobie ludzie poradzili, teraz jakby tak było to firmy pogrzebowe z terminami by niewyrabialy 

Opublikowano (edytowane)
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Tusk twój idol źle zarządza? Nie żartuj.

To jeszcze za PiSdy było ... Tusk na szczęście to wstrzymał i jeszcze raz analizują podobno korytarze.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ta budowa to większy przekręt i wał, było studium kortarzowe, wygrał korytarz tzw wschodni, po czym za pół roku przyjeżdża GDDKiA z 3 wariantami poprowadzonymi przez korytarz ... zachodni xD Powiat chce korytarz wschodni bo taki korzystniejszy, bo wszystkie magazyny i zakłady tam są to nie, oni bo zachodniej stronie miasta i cały tranzyt z tych magazynów i zakładów będzie szedł przez miasto, takie to zarządzanie w naszym kochanym kraju ...

Spokojnie nie bój się, na razie rządzi koalicja którą popierasz, a ta niczego nie wybuduje.  :P

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To jeszcze za PiSdy było ... Tusk na szczęście to wstrzymał i jeszcze raz analizują podobno korytarze.

Oni wszystko analizują jeszcze raz a nawet dwa i trzy razy to może potrwać 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

No właśnie i będą tylko analizować za swoich rządów.   :P

5 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale sobie ludzie poradzili, teraz jakby tak było to firmy pogrzebowe z terminami by niewyrabialy 

Teraz to ludzie giną jak fb nie ma, a co dopiero bieda.

Opublikowano

Oni analizują, lekarze leczą. Dawno pojęli że z tego jest pieniądz.

Zrealizować i wyleczyć się nie opłaca

Opublikowano
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Większość równo miała bidę,jak zacząłem trochę zarabiać i pomagać to było rodzicom lżej długo by pisać, teraźniejsze dzieci według nas mają naprawdę dobrze 

• Like 3
Opublikowano

Kurna , fruczak gołąbek o tej godzinie jeszcze  nektar z pelargoni spija. Do tej pory tylko za dnia go widziałem

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

No właśnie i będą tylko analizować za swoich rządów.   :P

Chyba że zrobią tak jak kiedyś z autostradami Kulczyka. Oddadzą biznas w prywatne ręce a oni zrobią to momentalnie i będą brać kase za każdy przejechany kilometr. Wtedy nie będzie opóźnien w planowaniu i budowie.

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Poradzili sobie.... Przewegetowali aż się czasy polepszyły, cześć wyemigrowała, a mała cześć tak naprawdę coś zyskała. 

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Większość równo miała bidę,jak zacząłem trochę zarabiać i pomagać to było rodzicom lżej długo by pisać, teraźniejsze dzieci według nas mają naprawdę dobrze 

Gdzie wy taką biedę wszyscy mieli w latach 80-90-tych, owszem z towarem może były kłopoty, ale pieniądze były.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v