Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, 6465 napisał:

Pani mówi że mnie nie puści na całe tygodnie bo dzieci za małe. A dziadków do pomocy nie ma.

Kuzyn jeździ na dużym po kraju, to w weekendy jest w domu, ale cały tydzień zazwyczaj w trasie, nie ma tak że wraca do domu w ciągu tygodnia. Więc robota praktycznie taka sama jak na modnych w mojej okolicy kontenerach do Hamburga i portów holenderskich ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Na weekend i u mnie jakiś większy opad. Orki zrobione to pięknie przeleje i ubije glebę. Noce dłuższe, już tak nie wysuszy jak orka po deszczu

Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Kupiłem taka sama szlifierkę parksaida co ta co się zepsuła. A jak bym tak tą starą wysłał na gwarancję z paragonem nowej to to będzie grzech?

Nie wiem jak w tej śmieciowej firmie ale w boschu to kazda szlifierka ma nrswoj 

• Thanks 1
Opublikowano
Szymi40 napisał:

Ale  to pokazuje  nawet 200 mm.  -tyle to u mnie w pół  roku spada.

Ja bym 200 przyjął, w sensie że tylko u mnie, żeby sasiadow nie zalało, to przynajmniej by staw i rowy się napełniły, a to normalnie można środkiem chodzić 🙄🙄🙄

Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał:

Alem se dziś kiełbaskę kupił. Zawsze wołam tą, o której zapomniał że na ostatnim kiju w wędzarce została.  Sucha, podpalona pyszna🤣

Że nie zdrowa bo spalona, bo mokrym drewnem wędzona?

A niech mnie unia w pompkę cmoknie. Barwnik do wędzenia zdrowy, dym z drewna be... debile

20240910_103556.jpg

Nie tylko przetworzone mięsa, ale i  cukier, alkohol, węglowodany rafinowane, oleje roślinne rzepakowy sojowy, zły sen, wysoki poziom stresu- są główną przyczyną raka

Opublikowano
3 minuty temu, kris91 napisał:

Ja bym 200 przyjął, w sensie że tylko u mnie, żeby sasiadow nie zalało, to przynajmniej by staw i rowy się napełniły, a to normalnie można środkiem chodzić 🙄🙄🙄

Też  200 mm.  zmieszczę tylko w  dłuższym  opadzie -  nie przez  dwa dni.  

Opublikowano
6465 napisał:

4 minuty temu, wojtal24 napisał:

nie szukaj Niemiec w Słubicach stoi kilka wolnych składów i brakuje kierowców jazda od pn do pt weekendy w domu

Rozmawiałem ze znajomym co jeździ. Mówił że 5 Ukraińców się zwolniło. Stoją auta Boss wkurwiony że nie ma komu jeździć. Ale to nie dla mnie bo to po Europie. Ja to po kraju będę szukał. A gdzieś w jakiej hurtowni nie potrzebują do rozwożenia towaru?

Pani mówi że mnie nie puści na całe tygodnie bo dzieci za małe. A dziadków do pomocy nie ma.

mądra kobieta małe dzieci młoda żona to lepiej w koło komina a popytam tu i tam napewno jest sporo roboty na wywrotkę na orlenie przy budowie olefin aby trzeba się pilnować żeby tych magistrów ciapatych nie porozjeżdżać o tej firmie co pisałem że Słubic to żaden Ukrainiec nie jeździ mój teściu tam jeszcze pomyka u tego gościa.

robota na wywrotce albo cysternie to spoko bo nie szarpiesz się z towarem żadnymi paleciakami

Krzysztof81 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

na zachodzie lepsza ale tylko ta mała w twardym plastiku zwrotnym lub w szkle

Nawet w mcdonaldzie mają lepsze bułki i cole. W PL można byle gówno. Polacy zjedzą.

ja akurat w makach nie jadam ale moje chłopaki twierdzą że za granica inaczej smakuje w mc

• Thanks 1
Opublikowano

Była słoma i nie ma już .

Pożar słomy we wsi Krokowo8 września br. w wiosce Krokowo, w woj. warmińsko-mazurskim, w powiecie olsztyńskim, w gminie Jeziorany spaliła się sterta słomy, na którą składało się ok. 900 bel. Rolnik, będący ich właścicielem utrzymuje ponad 150 szt. bydła, teraz został bez zapasu słomy na zimę .

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-polsce/900-bel-slomy-w-ogniu-150-krow-bez-zapasow-na-zime-rolnik-potrzebuje-pomocy-2519019

Czy to było podpalenie?

Jak wskazuje syn rolnika, przyczyną pożaru było najprawdopodobniej podpalenie. Na szczęście w pożarze spłonęła tylko słoma i nie ucierpiał żaden budynek gospodarczy ani zwierzęta. Rolnicy mogą mówić o szczęściu w nieszczęściu, jednak wiedzą, że trudno będzie im odbudować zgromadzony przez lato zapas słomy na zimę. Teraz proszą o pomoc.

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

Jak Kobieta nie stara,to ja bym nie jechał 🤭😉

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

A gdzie tam...

To złe dzieci Babę Jage w piecu upiekły...

...ech ta młodzież...

Ech. Co to za praktyki kanibalistyczne. Kto to wymyślił w ogóle....

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Nie tylko przetworzone mięsa, ale i  cukier, alkohol, węglowodany rafinowane, oleje roślinne rzepakowy sojowy, zły sen, wysoki poziom stresu- są główną przyczyną raka

Czym ludzie dłużej żyją tym więcej przypadków raka diagnozujemy. 

Po jednym deszczu w nocy i już widać, że poplon jakiś bardziej żywotny. 

IMG_20240910_093146.jpg

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, gregor1284 napisał:

Patrzta 

https://vm.tiktok.com/ZGeKD4maV/

Musi jaki z ostatniego pokolenia

A patrz to 

https://vm.tiktok.com/ZGeKDQESX/

11 minut temu, Leszy napisał:

Czym ludzie dłużej żyją tym więcej przypadków raka diagnozujemy. 

Po jednym deszczu w nocy i już widać, że poplon jakiś bardziej żywotny. 

IMG_20240910_093146.jpg

Rzepaki dziś w 5h więcej urosły jak przez ostatnie 2 tygodnie.

Imponujące, co robi jedna mżawka

https://vm.tiktok.com/ZGeKU18N4/

Cejrowski o Bidenie

Opublikowano
Dnia 8.09.2024 o 20:37, Agrest napisał:

Po 15 lutego

A u nas gdzie nie sięgniesz okiem to rzepaki, wszystko wyrzędowane, niektóre już ziemię za tydzień zakryją.

Oj będzie się działo w przyszłym roku jak wymarznięć nie będzie

może tak być

Potwierdzam w terenie rzepaków jest opór. Jak narazie to plantacje się zapowiadają całkiem nieźle. Praktycznie zaklepanych nie ma, sucha aura wyszła na plus.

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Zapobiegać 🙂

No kuzyn Tirowiec od 30lat to już ma trzecią 😳

Z pierwszą miał dzieci i ślub kościelny, z drugą dom i ślub cywilny, z trzecią żyje w konkubinacie🤭

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, 6465 napisał:

Z pierwszą miał dzieci i ślub kościelny, z drugą dom i ślub cywilny, z trzecią żyje w konkubinacie🤭

Mam i ja takiego kuzyna, również ponad 30 w zawodzie 

Kiedyś to podróże zagraniczne nie tylko krajowe

Teraz jeździ max na 2,3 dni i tylko po Pl🤷

Mówi i tak ,że małżeństwo to kiepski biznes 😄😄,,kiedys to butla z gazem do kuchenki to mi na 19 miesięcy starczała "😂

Edytowane przez Baks00
  • Haha 1
Opublikowano
48 minut temu, 6465 napisał:

W końcu poszedł po rozum do głowy 

• Haha 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v