Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Wita co?

Ale ześta z tego tematu brzydki temat zrobili.

Po co tu tyle tej polityki?

Jest pokrewny temat. 

Nie mozeta tam?

Skąd ja mam wiedzieć jaka jest pogoda?

No skąd???

lekko na minus i nie pada 🙋‍♂️😉

12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Desperado napisał:

Ok, 33st w cieniu, gorąc niesamowita, żar się leje.

O widzę że Kolega na Majorce...

Mariolce 🤔😉

Desperado napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

O widzę że Kolega na Majorce...

Na Krecie,  :P pier*olony kopców za stodołą mi narobił.

karbitem go 🙋‍♂️😁

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Wita co?

Ale ześta z tego tematu brzydki temat zrobili.

Po co tu tyle tej polityki?

Jest pokrewny temat. 

Nie mozeta tam?

Skąd ja mam wiedzieć jaka jest pogoda?

No skąd???

onet prognoza pogody,albo interia.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

-2, wiatr obrócił się i wieje z zachodu. Słońce wyłazi chwilami.

juz przestalo..

co zetrokowi z pogody w zachodniej  malopolsce.. tu sa rozne brzegi ale zadnych bialych ..

59 minut temu, Desperado napisał:

Ok, 33st w cieniu, gorąc niesamowita, żar się leje, z d*py mam rynnę.

nie mierzylem ale pod pacha to pewnie z 38 mam 🤣.

przezylem 40  w cieniu w hercegowinie.

41 minut temu, 6465 napisał:

A kto ci z niej rynnę wyrzeźbił

az strach pytac ...moze sam prezes ??

Opublikowano

@12Pafnucy miałem dzisiaj coś napisać na temat Sprawy dla reportera. Obietnicy dotrzymuję

Jakieś 10 lat temu w tym programie był gość, którego dobrze znałem służbowo, bo robiłem wobec niego dość sporo. Facet wyrolował dużą grupę rolników dystrybuując holenderski materiał siewny. Głównie cebulę, marchew, pietruszkę i buraczek czerwony, ale nie tylko. Dogadał się z holenderskim dystrybutorem, na skutek czego był jedynym sprzedawcą towaru tej holenderskiej firmy w Centralnej Polsce. Oszukiwał rolników w ten sposób, że sprzedawał materiał siewny w cenach jakie zaakceptowali Holendrzy, tyle, że jeśli przykładowo uzgodniona kwota dotyczyła 1 kilograma, to on ta kwotę brał za 0,5 kilograma. Rolnicy nawet nie byli w stanie tego zweryfikować, bo internet jeszcze wówczas nie był tak powszechny jak obecnie, ale w końcu ktoś to zrobił. To raz. Druga strona medalu to to, że człowiek ten nie regulował zobowiązań wobec Holendrów w całości. Zawsze coś im wisiał. I tak to trwało kilka lat, a w ostatnim roku nie zapłacił im nic, skutkiem czego współpracę zerwali, znaleźli sobie nowego dystrybutora, a z tym człowiekiem rozpoczęli walkę o swoje pieniądze. Postępowali przy tym bardzo humanitarnie i po kilku latach spraw sądowych uzyskali własność posesji tego człowieka w zamian za dług. Po przejęciu posesji na której był dom i ogromny magazyn, nawet jak na obecny czas, zaproponowali temu gościowi, żeby sobie nieodpłatnie mieszkał w tym domu jedynie w zamian za to, że będzie miał baczenie na całą posesję i w razie czego poinformuje ich przedstawiciela. Oburzony odmówił. A potem się okazało, że wraz z rodziną wystąpił u pani Elżbiety, jako mocno pokrzywdzony przez wszystkich wokół. Jak oglądałem ten program, to oczy przecierałem. Zaczęło się od tego, że jego córka grała na fortepianie, czego ona nie potrafi i nigdy nie potrafiła. Potem opowiadał cuda wianki, jak to go wyrolowani z majątku. Nikt od Holendrów nie uczestniczył w programie. Nie byli zapraszani. I tak mendę ostatnią przedstawiono jako ofiarę wszechobecnego zła. Źli byli okoliczni rolnicy, bo nie płacili mu za materiał siewny, wobec czego on nie miał czym zapłacić zagranicznemu partnerowi. Podobno płacił z własnych oszczędności przez kilka lat, a w ostatnim roku już mu ich zabrakło więc nie płacił. Zły był ten zagraniczny kontrahent bo bezlitośnie wywalił go z mieszkania na siłę. Zła była gmina, powiat i wszyscy wokoło bo mu nie pomogli. Szczegółów nie pisze, bo i tak jest to długi post, a znam je, bo uczestniczyłem. Od tamtej pory nie oglądam Sprawy dla reportera

A piszę to dzisiaj, bo ten facet ma dzisiaj imieniny. Ale nie jest to mój imiennik🤷

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A co to Mariusz urodziny ma🤔

No ma a co jadziem? Weś kierowcę😁. Mariusz wszystkiego dobrego zdrówka i tego wszystkiego co ci tam potrzebne.

• Thanks 1
Opublikowano

To i łode mnie  zdrowia , wszystkiego najlepszego i bukietu kwiatów pięknego😁

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Urodziny to we sierpniu...na dożynki akurat🤭

A już widzę obok Henryka w kalendarzu 🎊🎊🎊🎉🎉🎉🎉

O bracie zapomniałem 🤭

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Lubi nas🤗🤭...

Was może i tak ale przestał 

• Thanks 1
Opublikowano

Patrzcie. Moje dzieci to lubią dziadowskie zabawki. Przywiozłem kiedyś wielki karton i albo w nim siedzą albo go malują od tygodnia. Żadną zabawka nie bawiły się tyle czasu tym.

IMG_20240119_154838.jpg

• Like 6
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To i łode mnie  zdrowia , wszystkiego najlepszego i bukietu kwiatów pięknego😁

Na targach byłeś?

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Patrzcie. Moje dzieci to lubią dziadowskie zabawki. Przywiozłem kiedyś wielki karton i albo w nim siedzą albo go malują od tygodnia. Żadną zabawka nie bawiły się tyle czasu tym.

IMG_20240119_154838.jpg

One Ci jeszcze kiedyś podziękują Tomek. Też miałem kiedyś taką zabawkę, później takie lokum przez kawałek życia... I wiesz co? W momencie gdy marzłem w podobnym kartonie łzy same cisnęły mi się do oczu jak w obecnej chwili.... to nie były łzy bezradności tylko wróciły wspomnienia z dzieciństwa. Beztroska, żadnych zmartwień itp. To mi pozwoliło przetrwać najcięższe momenty mojego życia w kartonie...

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v