Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Wita co?

Ale ześta z tego tematu brzydki temat zrobili.

Po co tu tyle tej polityki?

Jest pokrewny temat. 

Nie mozeta tam?

Skąd ja mam wiedzieć jaka jest pogoda?

No skąd???

lekko na minus i nie pada 🙋‍♂️😉

12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, Desperado napisał:

Ok, 33st w cieniu, gorąc niesamowita, żar się leje.

O widzę że Kolega na Majorce...

Mariolce 🤔😉

Desperado napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

O widzę że Kolega na Majorce...

Na Krecie,  :P pier*olony kopców za stodołą mi narobił.

karbitem go 🙋‍♂️😁

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Wita co?

Ale ześta z tego tematu brzydki temat zrobili.

Po co tu tyle tej polityki?

Jest pokrewny temat. 

Nie mozeta tam?

Skąd ja mam wiedzieć jaka jest pogoda?

No skąd???

onet prognoza pogody,albo interia.

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

-2, wiatr obrócił się i wieje z zachodu. Słońce wyłazi chwilami.

juz przestalo..

co zetrokowi z pogody w zachodniej  malopolsce.. tu sa rozne brzegi ale zadnych bialych ..

59 minut temu, Desperado napisał:

Ok, 33st w cieniu, gorąc niesamowita, żar się leje, z d*py mam rynnę.

nie mierzylem ale pod pacha to pewnie z 38 mam 🤣.

przezylem 40  w cieniu w hercegowinie.

41 minut temu, 6465 napisał:

A kto ci z niej rynnę wyrzeźbił

az strach pytac ...moze sam prezes ??

Opublikowano

@12Pafnucy miałem dzisiaj coś napisać na temat Sprawy dla reportera. Obietnicy dotrzymuję

Jakieś 10 lat temu w tym programie był gość, którego dobrze znałem służbowo, bo robiłem wobec niego dość sporo. Facet wyrolował dużą grupę rolników dystrybuując holenderski materiał siewny. Głównie cebulę, marchew, pietruszkę i buraczek czerwony, ale nie tylko. Dogadał się z holenderskim dystrybutorem, na skutek czego był jedynym sprzedawcą towaru tej holenderskiej firmy w Centralnej Polsce. Oszukiwał rolników w ten sposób, że sprzedawał materiał siewny w cenach jakie zaakceptowali Holendrzy, tyle, że jeśli przykładowo uzgodniona kwota dotyczyła 1 kilograma, to on ta kwotę brał za 0,5 kilograma. Rolnicy nawet nie byli w stanie tego zweryfikować, bo internet jeszcze wówczas nie był tak powszechny jak obecnie, ale w końcu ktoś to zrobił. To raz. Druga strona medalu to to, że człowiek ten nie regulował zobowiązań wobec Holendrów w całości. Zawsze coś im wisiał. I tak to trwało kilka lat, a w ostatnim roku nie zapłacił im nic, skutkiem czego współpracę zerwali, znaleźli sobie nowego dystrybutora, a z tym człowiekiem rozpoczęli walkę o swoje pieniądze. Postępowali przy tym bardzo humanitarnie i po kilku latach spraw sądowych uzyskali własność posesji tego człowieka w zamian za dług. Po przejęciu posesji na której był dom i ogromny magazyn, nawet jak na obecny czas, zaproponowali temu gościowi, żeby sobie nieodpłatnie mieszkał w tym domu jedynie w zamian za to, że będzie miał baczenie na całą posesję i w razie czego poinformuje ich przedstawiciela. Oburzony odmówił. A potem się okazało, że wraz z rodziną wystąpił u pani Elżbiety, jako mocno pokrzywdzony przez wszystkich wokół. Jak oglądałem ten program, to oczy przecierałem. Zaczęło się od tego, że jego córka grała na fortepianie, czego ona nie potrafi i nigdy nie potrafiła. Potem opowiadał cuda wianki, jak to go wyrolowani z majątku. Nikt od Holendrów nie uczestniczył w programie. Nie byli zapraszani. I tak mendę ostatnią przedstawiono jako ofiarę wszechobecnego zła. Źli byli okoliczni rolnicy, bo nie płacili mu za materiał siewny, wobec czego on nie miał czym zapłacić zagranicznemu partnerowi. Podobno płacił z własnych oszczędności przez kilka lat, a w ostatnim roku już mu ich zabrakło więc nie płacił. Zły był ten zagraniczny kontrahent bo bezlitośnie wywalił go z mieszkania na siłę. Zła była gmina, powiat i wszyscy wokoło bo mu nie pomogli. Szczegółów nie pisze, bo i tak jest to długi post, a znam je, bo uczestniczyłem. Od tamtej pory nie oglądam Sprawy dla reportera

A piszę to dzisiaj, bo ten facet ma dzisiaj imieniny. Ale nie jest to mój imiennik🤷

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

A co to Mariusz urodziny ma🤔

No ma a co jadziem? Weś kierowcę😁. Mariusz wszystkiego dobrego zdrówka i tego wszystkiego co ci tam potrzebne.

• Thanks 1
Opublikowano

To i łode mnie  zdrowia , wszystkiego najlepszego i bukietu kwiatów pięknego😁

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Urodziny to we sierpniu...na dożynki akurat🤭

A już widzę obok Henryka w kalendarzu 🎊🎊🎊🎉🎉🎉🎉

O bracie zapomniałem 🤭

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Lubi nas🤗🤭...

Was może i tak ale przestał 

• Thanks 1
Opublikowano

Patrzcie. Moje dzieci to lubią dziadowskie zabawki. Przywiozłem kiedyś wielki karton i albo w nim siedzą albo go malują od tygodnia. Żadną zabawka nie bawiły się tyle czasu tym.

IMG_20240119_154838.jpg

• Like 6
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To i łode mnie  zdrowia , wszystkiego najlepszego i bukietu kwiatów pięknego😁

Na targach byłeś?

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

Patrzcie. Moje dzieci to lubią dziadowskie zabawki. Przywiozłem kiedyś wielki karton i albo w nim siedzą albo go malują od tygodnia. Żadną zabawka nie bawiły się tyle czasu tym.

IMG_20240119_154838.jpg

One Ci jeszcze kiedyś podziękują Tomek. Też miałem kiedyś taką zabawkę, później takie lokum przez kawałek życia... I wiesz co? W momencie gdy marzłem w podobnym kartonie łzy same cisnęły mi się do oczu jak w obecnej chwili.... to nie były łzy bezradności tylko wróciły wspomnienia z dzieciństwa. Beztroska, żadnych zmartwień itp. To mi pozwoliło przetrwać najcięższe momenty mojego życia w kartonie...

• Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v