Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A ja bym powiedział że PiS bardzo nas podzielił...

Bo nie pamiętasz początku i łyknàłeś co media przekazały i przekazują. 

Są równie winni tylko że jak w życiu każdej akcji towarzyszy reakcja. 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

A i jak wlazłem tam do nich do garażu to mz251 stała zakurzona to podpytałem czy sprzedać nie chcą jej a on mówi "pa jaki gość, dwuletnie motory stoją a on o MZ pyta"

Taką MZ-te to i ja bym kupił, tylko że taka fajna to kosztuje tyle co moja Yamaha ...

Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

A ja bym powiedział że PiS bardzo nas podzielił...

Pierwsze lata rządów pisu były ok.Po tym peowskim złodziejstwie kto by nie był to było lepiej. Jak oni upadlali ludzi to szok - praca za 3,7 zł na godzine w nocy w supermarkecie, pierwsza wypłata po studiach 800zł, 80% najniższej krajowej. Nigdy tym skurwysynom tego nie zapomne. Jak sie władza zmieniła to Polska naprawde poszła mocno do przodu. Później poszli w socjal i złodziejstwo, czyli wyszła natura typowego Polaka.

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Zgoda, tylko to nie była ta skala, media publiczne nigdy nie były niezależne, ale to co się działo w latach 2016-2023 to był dramat ...

Wyznacznikiem szczucia moim zdaniem to były rozmowy Tadli z Kowalskim czy z Dudą przed wyborami w 2015

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Jak z tym jest u Ciebie nie wiem, odpowiedziałem tylko na Twoje pytanie

No dobra...widzisz i osadzasz.

Ja kupiłem nie na pokaz, nie dla mody...

No to to powinieneś wiedzieć....

Zwykła fanaberia...najprawdziwsza...i jaka fajna...😆

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Tak, mleko dla kota, karma dla psa,  winogrona,  banany , nektaryny brzoskwinie mandarynki i inne cytrusy, plus domestos, papier toaletowy.

A dla siebie mleko gdzie bierzesz ?

Ja jogurty greckie kupuje bo mają dobre i masło na promocji 🤭, bo moja mleczarnia w uja leci 

Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No Toć przekazałem swoją diagnozę. Od Tuska wojna Polsko polska się zaczęła,  ta szuja zaczęła obrażać starsze pokolenie, na pracy którego się wozi i które systematycznie okrada. 

W moich oczach ta gnida się nie wybieli. To ten wrzód wzmocnił pis . 

Ja to podsumowuje tak. Na pisa głosują głównie durnie a na platformę głosują durnie którym wmówili że nie są durniami i takie ugrupowanie jak platforma jest dla nich. Jednych i drugich robią w jajo i jedni jak i drudzy łykają 

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie. Ja pamiętam biede i dziadostwo jakie było w latach 80 i 90. Mama szyła dla mnie i brata ubrania bo nie było kupić. Pierwszego banana jadłem w 1 klasie podstawówki, taty kolega przywiózł z Niemiec. Teraz dzieciak mówi że jest biedny bo nie ma srajfona czy ubrań firmowych. Pojebane czasy. Najgorsze jest to, że zazwyczaj po latach dobrobytu przychodzi kryzys i myśle że to kwestia czasu.

Też tak uważam. Żeby się napić oranżady to musiały być święta. Cole z kręconej butelki spróbowałem pierwszy raz na swojej komunii. A ptysia u ciotki w Warszawie. O ciuchach nie wspomnę bo te mawiny z rynku do dziś pamiętam. I te kurtki ze szmaty. Niech czasy nigdy nie wrócą. Teraz to jest luxus.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał:

nie pamiętasz początku i łyknàłeś co media przekazały i przekazują

Raczej pamiętam...

Stronniczy raczej nie jestem...

Ale oglądać się szczujni nie dało...

Teraz też nie oglądam, ale przez to że nudne i mdłe to teraz....

Z początku ciekaw byłem co tam...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chyba tak. I u nas nakupili motorów a przewodniczącym tej motocyklowej grupy jest chłop który ma najdroższy. Jakiegoś Harleya kupił za podobno 70 tysięcy i tam stoją się podniecają tymi motorami ale wszystko kolo 50.roku życia. Towar zawoziłem w piątek chłopakowi co z kumplami jeżdżą na ścigach to mówią ze z tą grupa nie chcą mieć doczynienia. Na rozpoczęcie sezonu w przasnyszu mieli się zebrać i jechać wszyscy to 3 godziny przed rozpoczęciem już się spotkali żeby pofapać a pół godziny przed rozpoczęciem wyjechali. Ten naczelnik od Harleya chciał ich prowadzić jakaś polna droga to młodziaki odłączyli się od grupy i pojechali normalnie główną żeby motorów nie ubrudzić. Jak z tym jest u Ciebie nie wiem, odpowiedziałem tylko na Twoje pytanie 

Co te stare chłopy mają z tymi motorami? U mnie w pracy też te +50 nakupowali tych pedalskich rydwanów i podniecają się tym jakby bzykali miss Polski nastolatek. To chyba kryzys wieku średniego i jak konar nie płonie to szuka się jakieś alternatywy. Mam nadzieje że to mnie ominie.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Ja to podsumowuje tak. Na pisa głosują głównie durnie a na platformę głosują durnie którym wmówili że nie są durniami i takie ugrupowanie jak platforma jest dla nich. Jednych i drugich robią w jajo i jedni jak i drudzy łykają 

I dlatego na wyborach do Sejmu do tej pory byłem tylko raz, głosowałem na osobę nie na partię, na szczęście ta osoba się dostała więc głos nie zmarnowany, i tak samo bym na tą osobę zagłosował gdyby była z PiS, PO, Konfy czy SLD ... 

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Pierwsze lata rządów pisu były ok.Po tym peowskim złodziejstwie kto by nie był to było lepiej. Jak oni upadlali ludzi to szok - praca za 3,7 zł na godzine w nocy w supermarkecie, pierwsza wypłata po studiach 800zł, 80% najniższej krajowej. Nigdy tym skurwysynom tego nie zapomne. Jak sie władza zmieniła to Polska naprawde poszła mocno do przodu. Później poszli w socjal i złodziejstwo, czyli wyszła natura typowego Polaka.

Kto by to pamiętał. 

Jak wogóle możesz o tym pisać. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

Co te stare chłopy mają z tymi motorami? U mnie w pracy też te +50 nakupowali tych pedalskich rydwanów i podniecają się tym jakby bzykali miss Polski nastolatek. To chyba kryzys wieku średniego i jak konar nie płonie to szuka się jakieś alternatywy. Mam nadzieje że to mnie ominie.

Bo motocykliści dzielą się na dwie grupy, Ci co kupują żeby jeździć i czerpać z tego frajdę, i Ci drudzy, co latają po zlotach i się podniecają swoimi maszynami ... Trochę już jeżdżę, na zlocie byłem raz i więcej się nie wybieram ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Też tak uważam. Żeby się napić oranżady to musiały być święta. Cole z kręconej butelki spróbowałem pierwszy raz na swojej komunii. A ptysia u ciotki w Warszawie. O ciuchach nie wspomnę bo te mawiny z rynku do dziś pamiętam. I te kurtki ze szmaty. Niech czasy nigdy nie wrócą. Teraz to jest luxus.

Ale jak wtedy smakowały takie napoje 😛 , teraz to kuźwa jakieś szczyny 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Mam nadzieje że to mnie ominie

Ominie, ominie...jak i reszta tajnych rzeczy....

Niektorzy rodzą  się bez polotu i tak im zostaje 😆

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Pafnucego nie ominęło

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bo motocykliści dzielą się na dwie grupy, Ci co kupują żeby jeździć i czerpać z tego frajdę, i Ci drudzy, co latają po zlotach i się podniecają swoimi maszynami ... Trochę już jeżdżę, na zlocie byłem raz i więcej się nie wybieram ...

...mieć na pokaz i dla przyjemności...

Ja wolę się kajtnąć, niż chwalić...

Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Pafnucego nie ominęło

Ciebie ominie...jak i reszta...😆

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Ale jak wtedy smakowały takie napoje 😛 , teraz to kuźwa jakieś szczyny 

Jak byś i teraz się ich napił dwa razy do roku to by ci też smakowały. A jak pijesz na co dzień to spowszedniały.

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Kto by to pamiętał. 

Jak wogóle możesz o tym pisać. 

Ja pamiętam doskonale żeby dostać prace to trzeba było mieć znajomości albo chodzić po firmach na staże i robić za murzyna po 10-12 godzin dziennie a jak coś powiedziałeś to od razu tekst- 10 osób za bramą czeka na twoje miejsce. Strasznie wtedy ludzi upodlili. A dyrektorzy, prezesi czy inni biznesmeni traktowali ludzi jak śmieci. Przykład szedł z góry. Kwaśniewski z Millerem dostali palete pieniędzy za więzienia CIA w Polsce. Jak zaszedłeś do lekarza państwowo  to dawałeś kase żeby cie zbadał albo dał skierowanie. Prawda jest taka że pisowcy ukrócili ten proceder 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jak byś i teraz się ich napił dwa razy do roku to by ci też smakowały. A jak pijesz na co dzień to spowszedniały.

Oranżady nie piłeś?

Kurna...toż ja w podstawówce z bułką ...

Toż była dostępna...

Był taki czas że paskudna była, ale była...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v