Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ile tego jest w porównaniu z Hamburgiem czy portami holenderskimi ... Wszystkie lokalne firmy transportowe wożą kontenery z zachodu a nie z naszych portów, i PiS nic tu nie zmienił ...

A ja myślę że najpierw trzeba dobrze jebać PiS żeby nigdy już nie wrócili, a i na obecnych przyjdzie czas ... Tyle złego co oni zrobili to nikt nie odwróci ...

W porcie w Hamburgu taniej jest rozładować niż u nas...

Opublikowano
20 minut temu, gregor1284 napisał:

Ile zarabiamy więcej przez te inwestycje i co ja będę z tego miał? 

Co?

Wyższe podatki, wyższą iflację, niższą siłę nabywczą , wyższy dług oficjalny , jeszcze wyższy ten ukryty na łebka , , w dalczym czasie wyższe bezrobocie, wyższą przestępczość, większą bezdomność, ... I utratę suwerenności w bliżej nieokreślonym czasie.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Co?

Wyższe podatki, wyższą iflację, niższą siłę nabywczą , wyższy dług oficjalny , jeszcze wyższy ten ukryty na łebka , , w dalczym czasie wyższe bezrobocie, wyższą przestępczość, większą bezdomność, ... I utratę suwerenności w bliżej nieokreślonym czasie.

Mateusz pisze ze jest lepiej 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Co żeś działał?

Ja kartofle wykopałem...nie najgorszy plon.....pomimo suszy...naprawdę mikro u nas z deszczem...

3 króliki zaszlachtowałem, naśrutowałem i popichciłem na dziś wieczór i jutro. 

• Like 1
Opublikowano
Mateusz1q napisał:

27 minut temu, gregor1284 napisał:

Chlopie lobby ich obroni. Pomimo że to wyborcy uśmiechniętej koalicji to nie wierzę że da się być tak o poprostu takim debilem jakich oni tam zrzeszają 

Tory to już inne za pisa robili pod ukropów i krexa

Czemu złodzieje nie odpowiadają majątkiem?

Z czym tak się rozwija ta Polska?

nie widzisz jak się Polska zmienia w okol ciebie, miasta pięknieją,i frastruktura ogólnodostępna powstaje (drogi ścieżki rowerowe,tereny rekreacyjne, rewitalizacja centrów) na wsi co drugi dom albo po generalnym remoncie albo nowy, rekordowo niskie bezrobocie, największy wzrost PKB W UE między 2019 a 2024, inwestycje rosną wykładniczo. ja rozumiem rolnik zawsze narzeka ale czasem trzeba trzeźwo spojrzeć, żyjemy w wspaniałych czasach 

opis obrazka ironiczny ofc bo zaraz ktoś wyskoczy 

nie pij tyle ... albo co tam innego bierzesz 🤦

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Mateusz pisze ze jest lepiej 

20 lat temu stałeś na mokrym kartonie na targowisku żeby kupić spodnie, a przed wysłaniem dziecka do szkoły to był dylemat czy kupić nową kurtkę czy buty. ŻYJEMY W za***istych CZASACH 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

A kpo na oświetlenie pól,  drogę asfaltowà do jednej opuszczonej chałupy 2km w las,  czy chodnik i ścieźka rowerowa pośrodku niczego, nowa kostka po 2 latach, nowa klimatyzacja w urzędzie itp to jestok? To jest pomysł na wykorzystanie funduszy, na rozwój kraju, na pobudzenie gospodarki i zmniejszenie deficytu???.

Grunt o jebać pis. Skutecznie odwraca uwagę, można kraść.

Jedno mi się spodobało - policja była przygotowana na szajbusów z ostatniego pokolenia. Przykleili się do asfaltu. Szybka akcja i gówniarze zdjęci z ulicy z wnioskiem do sądu bo mandatu nie przyjęli. 

Ryjami przykleić ich do asfaltu i zostawić żeby z głodu pozdychali

1 godzinę temu, Agrest napisał:

A kpo na oświetlenie pól,  drogę asfaltowà do jednej opuszczonej chałupy 2km w las,  czy chodnik i ścieźka rowerowa pośrodku niczego, nowa kostka po 2 latach, nowa klimatyzacja w urzędzie itp to jestok? To jest pomysł na wykorzystanie funduszy, na rozwój kraju, na pobudzenie gospodarki i zmniejszenie deficytu???.

Grunt o jebać pis. Skutecznie odwraca uwagę, można kraść.

Jedno mi się spodobało - policja była przygotowana na szajbusów z ostatniego pokolenia. Przykleili się do asfaltu. Szybka akcja i gówniarze zdjęci z ulicy z wnioskiem do sądu bo mandatu nie przyjęli. 

Ryjami przykleić ich do asfaltu i zostawić żeby z głodu pozdychali

Opublikowano
Przed chwilą, Mateusz1q napisał:

20 lat temu stałeś na mokrym kartonie na targowisku żeby kupić spodnie, a przed wysłaniem dziecka do szkoły to był dylemat czy kupić nową kurtkę czy buty. ŻYJEMY W za***istych CZASACH 

...bo na kartonie nie stoisz, czy suchy jest?

• Haha 1
Opublikowano

Kiedy, 8 lat temu?

No to odpowiem że rudy mnie przekonał że jest ścierwem bodaj najgorszym  jakie się od 89r przytrafiło. 

Nie przekonuj mnie że było coś gorszego.

Wojna Polsko polska została przedstawiona jakoby pis ją zapoczątkował. 

Mało się politykà interesowałem , ale już wówczas zobaczyłem jak kłamliwą propagandę media prowadzą. I jak już wówczas były spolegliwe wobec szui i jak ta szuja i te ministry kłamią  i co z gospodarkà robią.

Opublikowano (edytowane)

Ale coś konkretniej?

Naprawdę ciekaw jestem Twojego spojrzenia..

A odnośnie mediów...

Nie ma teraz takiej propagandy ..

Moim zdaniem to całkiem nijakie teraz rządowe media...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Opublikowano
gregor1284 napisał:

3 minuty temu, 6465 napisał:

Z biedronką jest jak z disco-polo. Nikt nie słucha wszyscy śpiewają.

Nie. Kto "tołkowny" to nie chodzi, nie zasłaniajcie się ze jest tam tanio bo nie jest 

👍 mam 4 markety we wsi w biedrze bylem 1 raz akurat tam nie chodzimy bo tam zs dużo ,,baranów,, 🤦

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Konik polny też tak myślałem nim przed zimą do mrówki przyszedł. To z takiej bajki. 

Nie o kaczorze czy donaldzie.

Dziś jak za króla Sasa - jedz pij i popuszczaj pasa. Co potem? Ale kogo to obchodzi, niech się dzieci martwią

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v