Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, v11 napisał:

i co na nagrobku napiszą mag ? według mnie bardziej liczy się rzeczywista wiedza i umiejętność jej wykorzystania 

Zależy kto rekrutuje do pracy i kto startuje w konkursie, raz doświadczeni raz wykształcenie, w gminie był nabór na specjalistę ds. vat ja z 3 letnim doświadczeniem w ksiegowości i 1,5 roku w urzędzie skarbowym nawet mnie nie wzięli pod uwagę sk***ysyny, a wygrała babka która do poprzedniego roku pracowała na kasie w spożywczaku, i była 8 miesięcy w krusie, tak to jest

Opublikowano
v11 napisał:

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Słusznie. Na nauke nigdy nie jest za późno. Ja drugi kierunek studiów skończyłem w wieku 40 lat.

i co na nagrobku napiszą mag ? według mnie bardziej liczy się rzeczywista wiedza i umiejętność jej wykorzystania 

jak już to mgr😉

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Belaruss820 napisał:

12 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Śpita?

Nie opłaca sie....

Kombii

IMG20240901200121.jpg

u Was też kombi na dożynkach? u nas w tatyym tygodniu był kombi z Mazowszem

bogacze. u nas tylko hatchback wystąpił. 😉

• Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Zależy kto rekrutuje do pracy i kto startuje w konkursie, raz doświadczeni raz wykształcenie, w gminie był nabór na specjalistę ds. vat ja z 3 letnim doświadczeniem w ksiegowości i 1,5 roku w urzędzie skarbowym nawet mnie nie wzięli pod uwagę sk***ysyny, a wygrała babka która do poprzedniego roku pracowała na kasie w spożywczaku, i była 8 miesięcy w krusie, tak to jest

Tylko wylewasz swoje żale, mam takie wrażenie... Sam jestem po technikum, kierunek jak najbardziej potrzebny (jeszcze), przepracowałem parę lat w zawodzie i odrzuciłem go w kąt aby się zdegradować i nie żałuję... 

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tylko wylewasz swoje żale, mam takie wrażenie... Sam jestem po technikum, kierunek jak najbardziej potrzebny (jeszcze), przepracowałem parę lat w zawodzie i odrzuciłem go w kąt aby się zdegradować i nie żałuję... 

Taka zmiana nastała wójta po 25 latach, nie wylewam tylko na swoim przykładzie pokazuję, że bez znajomości w gminach czy urzędach małych miasteczek do roboty nie dostaniesz

Opublikowano

@v11 jak już jesteś w tym temacie to mam pytanie.

Znasz temat saletry amonowej 80%?

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Taka zmiana nastała wójta po 25 latach, nie wylewam tylko na swoim przykładzie pokazuję, że bez znajomości w gminach czy urzędach małych miasteczek do roboty nie dostaniesz

A ileż tych ludzi tam potrzeba? Ja do pracy biurowej już bym w życiu nie wrócił... Nawet jeśli byłaby ona w domu, tak jak miałem wcześniej.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał:

Ale które kombi, bo jest KOMBI i KOMBII ;) 

w Sannikach było te z Grzegorzem Skawińskim

Opublikowano
5 godzin temu, Michal2399 napisał:

Ja nie mam zamiaru nic kupować z maszyn a na pewno nie nowe .  W tych czasach drożyzny . Trzeba robić tym co się ma czyli ciągniki i maszyny z lat 80 -tych

Myślę że wielu robi tak samo.

Dokładnie ,aby sprzęt chodził i obrobi. Chociaż jak to w naszym kraju bywa,musi być lepsze od sąsiada,choćby miał stać ale muszę mieć.

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał:

Ale kombi czy Kombii?bo u nas ten z dwoma "i" na końcu że Skawińskim 

ten ze Skawińskim

• Like 1
Opublikowano
55 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Bo społeczeństwo trzeba urabiać. Korporacje już od małego uczą, że musisz mieć firmowe ubrania, srajfona, bogatych rodziców. Jak będziesz starszy to musisz kupić na kredyt mieszkanie i samochód i 2 razy w roku jeździć na wczasy  za granice. Jak tego nie masz to jesteś głupi i niezaradny życiowo. W pracy kobiety dyskutują, gdzie były na wczasach co robiły, kto ma jaki samochód. To nic że wszystko na kredyt. Zobaczcie jak media nas urabiają, później ludzie to załapują i urabiają jedni drugich. Jak masz 30 lat i mieszkasz z rodzicami mówią tobie wszyscy że jesteś nieudacznik i ciężar dla rodziców. Jak nie masz samochodu tak samo, telefonu tak samo. 

Ludzie to idioci 

51 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie, ale do tego trzeba dojrzeć. Taki mechanizm widać najlepiej w  korporacjach albo mundurówkach.

Ludzie szmacą się za stanowiska albu, lub kase bo z owiec chcą stać się wilkami a stają się co najwyżej baranami.

Masz rację 

Opublikowano
10 minut temu, MonteChristo napisał:

E głupoty gadasz. Tyle że po objęciu stanowiska stałbyś się kolejnym włazi d*pą jak reszta kadry...

Opublikowano
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

E głupoty gadasz. Tyle że po objęciu stanowiska stałbyś się kolejnym włazi d*pą jak reszta kadry...

Chyba zależy gdzie. No u mnie wójt zatrudnia tylko znajomych według zasady mierny, bierny ale wierny, ale to Polska B i pewnie w innych miejscach w POlsce A  nie ma takiej patologii.

Opublikowano
MonteChristo napisał:

Przed chwilą, v11 napisał:

plecy synek się liczą 🤭😁

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v