Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

😉

Przez zasiedzenie się zostałem 

W złej czy dobrej wierze? No jakieś tam inne zajęcie chyba dali, co? Ja bym tak nie potrafił u kogoś, żeby krzywo na mnie patrzyli

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Jakie Twoje zdanie na temat tych cen ziemi?

Myślisz że są perspektywy na dalsze wzrosty czy w najbliższym czasie będzie mocna przecena ( do 3-5lat)

Ja skłaniam się że to yebnie, 

Jeszcze z kilka lat to potrwa 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Myślisz że są perspektywy na dalsze wzrosty czy w najbliższym czasie będzie mocna przecena ( do 3-5lat)

Zależy od rejonu kraju. Są miejsca gdzie ziemia jest tania i nie ma chętnych (Mało ale jest). Kolega ma rodzine obok ruskiej granicy, chcieli sprzedać hektary to nikt nie chciał, ziemia dobra, w okolicy brak dużych gospodarstw, większość takie piotery albo pijusy.

W innych gdzie jest dużo bambrów albo w okolicach miast to cena będzie rosła.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty nie pijesz wcale albo mniej i tak samo żyjesz albo i gorzej... A na koniec i tak dostaniesz 2x1. 

Na Krzysztofa to taka 2 metrowa, chyba za krótka. Piotruś tobie wystarczy 1m? Szerokości oczywiście

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

W złej czy dobrej wierze? No jakieś tam inne zajęcie chyba dali, co? Ja bym tak nie potrafił u kogoś, żeby krzywo na mnie patrzyli

Chyba w złej. Gdybyś był dziadem jak ja to też byś dał radę, jesteś majetny to co innego 

Opublikowano
2 minuty temu, Leszy napisał:

A mieszkania? Też powinny ceny paść a się trzymają. 

A mieszkania i tak schodzą jak ciepłe bułeczki

Opublikowano
5 minut temu, MonteChristo napisał:

To napisałeś o robolach którzy jadą za granicę jebać na kilka miesięcy walą konia, a później przyjeżdżają i dostają d*py za pieniądze

To ja musiałem sporo gotówki przywieść 🧐jak została żoną 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Baks00 napisał:

To ja musiałem sporo gotówki przywieść 🧐jak została żoną 🤭

Ja to bym jechał z babą albo wcale

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Jestem dziadem ale honornym

Gdzie dziadem, kostka nowa itp...  Ja to po błocie w dziurawych butach, pocerowanych portkach... nogawki obciąłem na lato ale na zimę spowrotem przyszyję. Lepiej kolana żeby mi się zdarły niż spodnie

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Żeby yebło muszą ceny płodów i kosztów pozostać na tym poziomie co są 

Opublikowano
3 minuty temu, MonteChristo napisał:

A mieszkania i tak schodzą jak ciepłe bułeczki

Tutaj jest wina prawa w tym gównokraju. Wynajmowanie mieszkań powinno być opodatkowane. Np, jeżeli ktoś ma więcej niż jedno mieszkanie na wynajem powinien płacić konkretny podatek a tak nie jest. Albo ludzie czy firmy nie mają co robić z kasą i kupują mieszkania.Czytałem ostatnio , że Norweski fundusz kupił w Krakowie prawie tysiąc mieszkań. Czemu nie kupił np w Niemczech, Hiszpanii czy Norewgii? Bo tam by nie mógł albo by nie opłacało się.

Opublikowano
Przed chwilą, Krzysztof81 napisał:

Tutaj jest wina prawa w tym gównokraju. Wynajmowanie mieszkań powinno być opodatkowane. Np, jeżeli ktoś ma więcej niż jedno mieszkanie na wynajem powinien płacić konkretny podatek a tak nie jest. Albo ludzie czy firmy nie mają co robić z kasą i kupują mieszkania.Czytałem ostatnio , że Norweski fundusz kupił w Krakowie prawie tysiąc mieszkań. Czemu nie kupił np w Niemczech, Hiszpanii czy Norewgii? Bo tam by nie mógł albo by nie opłacało się.

Mieszkania i ziemię rolną kupują, bo Polska to jest dziki zachód

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał:

Żeby yebło muszą ceny płodów i kosztów pozostać na tym poziomie co są 

Co ty, cena jest ok a nawet za wysoka. Zobacz ile ogłoszeń na FB czy OLX że wezme ziemie w dzierżawe. Jakby pszenica była po 400 zł to może, ale tylko może do niektórych by coś dotarło.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Co ty, cena jest ok a nawet za wysoka. Zobacz ile ogłoszeń na FB czy OLX że wezme ziemie w dzierżawe. Jakby pszenica była po 400 zł to może, ale tylko może do niektórych by coś dotarło.

Wyścig szczurów, większe gospodarstwo będzie łatwiej przejąć banksterom niż po kawałeczkach czy gospodarstwa do 10ha, jeszcze dofinansowują scalanie działem to już bajka

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Nie schodzą jak ciepłe bułeczki 

Jest problem sprzedać 

Deweloper buduje na wynajem

Ale kasę trzepie czy nie

Opublikowano
Przed chwilą, MonteChristo napisał:

Wyścig szczurów, większe gospodarstwo będzie łatwiej przejąć banksterom niż po kawałeczkach czy gospodarstwa do 10ha, jeszcze dofinansowują scalanie działem to już bajka

I sam chcesz w tym wyścigu uczestniczyć, jak można wywnioskować.

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Wynajem powinien być chyba jednak tańszy. Jest też absurdalnie drogi. Młodzi nie muszą od razu kupować mieszkania jak chcą samodzielnie pomieszkać. Teraz dla wielu to i to za dużo. 

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

I sam chcesz w tym wyścigu uczestniczyć, jak można wywnioskować.

Jakbym brał to bym brał kredyty i miał 4x większe gospodarstwo

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Wynajem powinien być chyba jednak tańszy. Jest też absurdalnie drogi. Młodzi nie muszą od razu kupować mieszkania jak chcą samodzielnie pomieszkać. Teraz dla wielu to i to za dużo. 

Państwo powinno ułatwiać budowanie mieszkań albo same je budować. Kredyty 0% czy inne tego typu tylko podnoszą ceny mieszkań, zyski developerów i banków.

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Ba no jeśli jakiś gówno kierunek skończą i słabo zarabiają bo się robić nie chce to można się szkodowac jedynie ich rodziców którzy hajs na ich studia wyłożyli. Merlin ma kuzyna który wolontariuszem jest w jakimś azylu dla zwierząt i jakiś słaby etat ma. Jeździ toto oplem astra jedynką, mieszka u ojca i ten ojciec wprost mówi że mu go nie szkoda skoro tyle rozumu ma 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v