Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, donweter1989 napisał:

Po ile w tym roku sieczkarnia i odwóz kukurydzy u was?

Po usłudze ci powiem 

100 czy nawet 200 na godzinę często nie gra roli,bo jedna firma solidna i nie szczędzi sprzętu a drugi wali w uje 

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Po usłudze ci powiem 

100 czy nawet 200 na godzinę często nie gra roli,bo jedna firma solidna i nie szczędzi sprzętu a drugi wali w uje 

3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Firma z okolicy 1000netto z 2 odwozami 

Moi dotychczasowi podobno 650 sieczkarnia od hektara i 250 odwóz za zestaw za godzinę 🫤

Opublikowano
6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Niemcy chcą przejąć polską hutę Liberty Częstochowa .

Huta Liberty Częstochowa specjalizuje się w produkcji „zielonej stali”, wykorzystywanej m.in. w przemyśle obronnym . Padła po co nam huty i zakłady jak taniej jest sprowadzić jak produkować drogo . Cukier 1,99 zł kto będzie uprawiał buraki w Polsce w cenie cukru 1,99 zł ?.

Kombajny do buraków za milion pojadą do Niemieckiej huty za parę złoty .

Opublikowano
9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

jak oni robią kilka prostych modeli siewników mechanicznych i jakieś duperele

jak tak bedzie z tą firmą to mój siewnik bedzie takim samym zabytkiem jak twoje chińskie piły ursusopodobne

z resztą ty swego stegstega i pafnuc germanca powinni na tamtejsze modele wymienić 

Opublikowano
11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Kto teraz kupi nową maszynę? Jak byłem dzieciakiem a i w latach 90, przeważnie jak ktoś kupił ciągnik to i kupował dużą część maszyn nowych - jakieś brony, kultywatory, obsypniki, sadzarki. A teraz? Zostali duzi.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Kto teraz kupi nową maszynę? Jak byłem dzieciakiem a i w latach 90, przeważnie jak ktoś kupił ciągnik to i kupował dużą część maszyn nowych - jakieś brony, kultywatory, obsypniki, sadzarki. A teraz? Zostali duzi.

Jacy to duzi wedle ciebie ?.

Opublikowano
45 minut temu, donweter1989 napisał:

Po ile w tym roku sieczkarnia i odwóz kukurydzy u was?

Dwa odwozy plus ubijanie 1200 godzina 

W zeszłym roku pole obok gospodarstwa to hektar wyszedł lekko ponad 600 zł.

Teraz kawałek dalej to jeden ciągnik jeszcze od nas będzie jeździł 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Kwestią czasu jak inne firmy tak skończą,z resztą kto dziś kupi nową maszynę.

Ja nie mam zamiaru nic kupować z maszyn a na pewno nie nowe .  W tych czasach drożyzny . Trzeba robić tym co się ma czyli ciągniki i maszyny z lat 80 -tych

Myślę że wielu robi tak samo.

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

u mnie jeszcze stoi 

2018-09-08 00.34.54.jpg

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Michal2399 napisał:

Ja nie mam zamiaru nic kupować z maszyn a na pewno nie nowe .  W tych czasach drożyzny . Trzeba robić tym co się ma czyli ciągniki i maszyny z lat 80 -tych

Myślę że wielu robi tak samo.

Nabrali  kredytów w bankach na nowe maszyny i wyłażą na drogi i jeszcze chcą żeby inni z nimi wyszli .

To susza i inne problemy .

Zaraz się zacznie bo susza i rzepaków nie posieli jak posieli to marnie wschody i będzie płacz . A w banku  kredyt jebie .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nabrali  kredytów w bankach na nowe maszyny i wyłażą na drogi i jeszcze chcą żeby inni z nimi wyszli .

Zaraz się zacznie bo susza i rzepaków nie posieli jak posieli to marnie wschody i będzie płacz . A w banku  kredyt jebie .

Jakby nie mieli pieniędzy to by kredytów nie brali

Opublikowano (edytowane)

Mają ale wiele za mało i siedzą w bankach po uszy .

Mnie to nie obchodzi że nabrali - tylko niech nie każą wyłazić na drogi bo nie mają na spłaty .

Niech wyłażą co są w takiej samej sytuacji niech się jednoczą i wspierają .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Mają ale wiele za mało i siedzą w bankach po uszy .

Taki już mają sposób na gospodarstwo, ja bym kupił i 5 ha za gotówkę, a przebija mnie taki co ma pół mln kredytu i weźmie następny i płaci 85k za 80 ar

Opublikowano
50 minut temu, superfarmer02 napisał:

Romax się po tyle ogłasza

Nie wiem,stale koszą to nawet nie pytałem 

26 minut temu, galan99 napisał:

Ta bo wszyscy tacy

Weź coś na nogi bo na głowę to późno trochę 

20 minut temu, MonteChristo napisał:

Taki już mają sposób na gospodarstwo, ja bym kupił i 5 ha za gotówkę, a przebija mnie taki co ma pół mln kredytu i weźmie następny i płaci 85k za 80 ar

Czemu nie kupisz tylko gadasz ,daj 86i oo temacie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v