Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Masz coś?

Mam. A to publiczne wołanie Bartusia w hyde parku, gdzie jak pisałeś trzeba mieć nie po kolei aby do takiego tematu wołać moda, to co? 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Mnie też

Trzeba mu wybaczać

Efekt P0szczepienny

To jest chłopaczek cwaniaczek, niby on, a za trochę nie on, szuka chłopców do bicia, tylko nie z nami te numery Bruner, może konto będzie zmieniał Rysiu.   xD

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Mnie też

Trzeba mu wybaczać

Efekt P0szczepienny

Coś się tak uaktywnił jak zobaczyłeś że ktoś Pafnucego podjeżdża? Chyba już czas na sen😁

• Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, Kowalsky30 napisał:

Mam. A to publiczne wołanie Bartusia w hyde parku, gdzie jak pisałeś trzeba mieć nie po kolei aby do takiego tematu wołać moda, to co? 

No i zawołam w tym przypadku Pafnuca też, ostatnie ostrzeżenie to było jak się nie odczepi ode mnie i Rysia.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Żebyś się zesrał od tej roboty

Przynajmniej żyje za zarobione, nie za wysepione i nie na koszt innych.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
35 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Po prostu cena mleka jest za wysoka i z tego zysku co ma za nie, to ładuje w nie swoje hektary. Proste. Mógłby te pieniądze przeznaczyć na życie, wczasy czy rozwój gospodarstwa ale woli dać komuś.

Jest adekwatna do włożonej pracy. Widać potrzebują więcej paszy to i ziemia do tego potrzebna. Mają sobie kolejne traktory i przewartościowane maszyny kupować? To jest dopiero bez sensu. 

Opublikowano (edytowane)

Publiczne forum to pisze co chce i co chce cytuje. A jak sobie chcesz z Ryskiem uprzejmości wymienić to jest coś takiego jak priv . A że konfident jesteś to warto wiedzieć. No nie spodziewałem się.

2 minuty temu, Desperado napisał:

No i zawołam w tym przypadku Pafnuca też, ostatnie ostrzeżenie to było jak się nie odczepi ode mnie i Rysia.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

...ale powiem Wam, że gorąc dziś to był spory...prawie 35 stopni..

A tego..

Świętujeta jutro?

Bo u nas to przełożył ksionż dzisiejsze święto na jutro..

I nie wiem...świętować, czy nie...

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Jest adekwatna do włożonej pracy. Widać potrzebują więcej paszy to i ziemia do tego potrzebna. Mają sobie kolejne traktory i przewartościowane maszyny kupować? To jest dopiero bez sensu. 

Mógłby np raz w życiu na wakacje pojechać jak np mój znajomy- ma prawie 60 lat, 400 krów, tyle samo hektarów, jedynie gdzie był przez całe życie to w Warszawie na strajku. Szacun w zapierdolu do upadłego.

Opublikowano

Ależ ci synoptycy grają na nerwach. Pół dnia nadzieji bo 18 mm na rano zapowiadali, a teraz w bulu 1mm🤣

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

A tego..

Świętujeta jutro?

Nie świętuj bo staniesz się nierobem, ja tam świętuje  

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

A tego..

Świętujeta jutro?

Nie świętowałem dziś,to może by jutro jak tak gadasz🤔Ale gdzie tam muszę miejsce na kuku uprzątnąć

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Bo w roku przerabia ok miesiąc i spodziewa się że całą rodzinę za to utrzymać powinien..przez cały ten rok 

Może i tak ale to jego życie i on o tym decyduje a po drugie, to podejżewam że lepiej żyje i będzie dłużej żył niż nie jeden oporowiec co za***rdala 7 dni w tygodniu po nocach. A po 3 to nie widze po tym co pisze i robi żeby był jakimś nietobem, patusem żyjącym z socjalu.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Może i tak ale to jego życie i on o tym decyduje a po drugie, to podejżewam że lepiej żyje i będzie dłużej żył niż nie jeden oporowiec co za***rdala 7 dni w tygodniu po nocach. A po 3 to nie widze po tym co pisze i robi żeby był jakimś nietobem, patusem żyjącym z socjalu.

Guzik mi do tego tak naprawdę.

Ale po jego złośliwości ach wobec mnie, nie będę dłużny.

Odrobię wszystko z nawiązką.

Bo nie zasłużyłem na to jak mnie potraktował...wcześniej .

Edytowane przez 12Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v