Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

O widzisz...

Czemu że twoja?

Przeciazyles?

Odpowietrznika nie przeczyscilem, zapchał się, zrobiło poduszkę, poszło ciśnienie i wywaliło uszczelniacze, olej poszedł tam, gdzie powinno być pusto i dlatego nie chciał się wsunąć, bo go ten olej trzymał. Od początku mnie zastanawiało czemu stoi a nic nie pocieklo. Jak miało pociec, kiedy odpowietrznik zabity

• Confused 1
Opublikowano
6 godzin temu, Agrest napisał:

I jeszcze zboże sprzedałeś.

Jak teraz rozpoczniesz hodowlę bez zaplecza paszowego?

Oferuję auto pszenżyta  jęczmienia  lub owsa na start . Pierwsze auto po 750netto tona locco ja😁

Drogo 🤣🤣 kurde mimo w poniedziałek opadu 60mm już się po południu kurzyło przy kopaniu ziemniaków 

Opublikowano
3 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢📢

Patrzaj tusek jak cię rvcha lud

Prądem że słońca

Elektrodą kupioną za pis

IMG_20240823_161445.jpg

IMG_20240823_155959.jpg

normalnie niewiem co powiedzieć :D 

chyba za dużo Jarka Ogarka oglądałeś, on tez cudował 

Opublikowano
4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢📢

Patrzaj tusek jak cię rvcha lud

Prądem że słońca

Elektrodą kupioną za pis

IMG_20240823_161445.jpg

IMG_20240823_155959.jpg

jak wam tera co pęknie to nie dzwonta do mnie po spawać tylko do rycha 😛

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Ja pompę mam a 

Drewna naskladane na 10 lat ... Prędzej Kornik zje niż się przyda ...

Wodę w kranie fajnie grzać, szybko i ciepło bez roboty czysto . 

Edytowane przez mf362
Opublikowano
Karol6130 napisał:

1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

jakie to ma zadanie podświetlenie schodków ? czy jakieś inne?

20240823_202106.jpg

fajne rozwiązanie. można całą noc pracować ciągnikiem. na UJ komu odpoczynek. po śmierci się człowiek i wyleży i ciemno będzie jak należy. młodemu temu co łąki w grudniu kosił by się ten Twój traktor przydał

• Like 3
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Pany siłownik jednostronnego działania. Praca na wciąganiu. Stanął jak słup w pozycji wysuniętej i ani drgnie żeby się wsunął, aż ciągnik gaśnie. Nagle, bo 2 minuty wcześniej pracował jak należy. Diagnozujta...

Przed wczoraj walczyłem z agregatem, bo nie chciał mi wałów złożyć. Wyśle ci co było 🤦 a już miałem tak nie raz, ale w młodszej maszynie z inną ramą i tam taka awaria odrazu się ujawniała... 

• Thanks 1
Opublikowano
31 minut temu, PAN88 napisał:

Drogo 🤣🤣 kurde mimo w poniedziałek opadu 60mm już się po południu kurzyło przy kopaniu ziemniaków 

Podnieś trochu wyżej lemiesz i nie będzie 

To 500 się należy, zostaw we woli w banku jak będziesz jechał 

Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

fajne rozwiązanie. można całą noc pracować ciągnikiem. na UJ komu odpoczynek. po śmierci się człowiek i wyleży i ciemno będzie jak należy. młodemu temu co łąki w grudniu kosił by się ten Twój traktor przydał

Do koszenia traw dobry

Jak kosiłem po nocy to trochę brakowało światła 

Przede wszystkim na wieczorne akcje pryzma to robię 

Opublikowano
7 minut temu, Bananek napisał:

Dokładnie. Trzeba yebać oporowo, póki zdrowie jest. Odpocznie się po śmierci.

• Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v