Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
46 minut temu, galan99 napisał:

Trzaskowski będzie płacił kupcom odszkodowania  ?.

Największa giełda rolna w Polsce zalana. Handlarze zostali w autach .

Pod wodą znalazły się Bronisze, czyli największa giełda rolna w Polsce. Niektórzy handlarze odmówili ewakuacji i zostali w samochodach, by pilnować towaru. Według strażaków miejscami woda sięgała tam na ponad półtora metra. Doszło też do przerwania wału przeciwpowodziowego na Wilanowie. Strażacy starają się zatamować wyrwę. To jeden z wielu skutków przejścia przez Warszawę potężnej nawałnicy. Prezydent Rafał Trzaskowski zaapelował do kierowców o korzystanie we wtorek z komunikacji publicznej.
https://wydarzenia.interia.pl/mazowieckie/news-najwieksza-gielda-rolna-w-polsce-zalana-handlarze-zostali-w-,nId,7760284

Potrafisz coś sensownego napisać bez opcji "kopiuj - wklej"?

Korpiele okopane, ciepły wieczór. Jutro coś o deszczu przebąkują.

• Like 2
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Korpiele okopane, ciepły wieczór. Jutro coś o deszczu przebąkują.

U mnie jakaś mżawka...

Nadal by się orać nie dało, a kilka kilometrów dalej, wczoraj armagedon i zlewa.

Opublikowano

Badyl, jako chwast, to nie mam...jednak nać ziemniaków coś ciągle zielona...się odmładzać chyba chcą...susza pomieszała im w...bulwach

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

U mnie badyli już prawie miesiąc nie ma. Obkoszone w zeszłym tygodniu. Zawsze tak zaczynam. Ze 2-3 dni u siebie a później reszta.

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

pytanie z innej beczki 

czy w szybkozlaczach od hydrauliki wymieniał ktoś oringii uszczelniacze te na zdjeciu czy wymieniać całe gniazda

20240820_182001.jpg

Wymieniałem ale nie wiele dało znaczy na krótko pomogło 

Opublikowano

Budują galerie, hale, parkingi na terenach zalewowych, często bagienka, naturalne zbiorniki retencyjne zasypują i potem olaboga zalało.

W wiosce obok u dwóch sąsiadów bagno było w środku pól, 1 ha. Budowali eskę to nawozili im tam tysiące ton , wyrównali na lotnisko. 

Kiedyś zalewało 1.5ha, a teraz 5ha na wiosnę do czerwca jezioro 😁 

Natury nie oszukasz

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Orzą pod rzepak, wilgotna ziemia. Końce w ziemniakach muszę odkopywać koło piątku. Gdzieś pod koniec przyszłego tygodnia organizować ekipę i kopać.

Jakieś kobity, czy jednak męska ekipa?

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Szkoda roboty

Mamki?

Jeśli tak to salers nie byłby lepszy?

Kiedyś z rana zrobię z numerami 

Ten drugi to ten z maleńkości taki ładny 

Coś mocno spokojnego i bez instynktu stadnego. To ma być dla sztuki i bezproblemowo . Jak mnie nie Będzie i parę dni, to żebym wiedział gdzie ich szukać. 

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

Coś mocno spokojnego i bez instynktu stadnego. To ma być dla sztuki i bezproblemowo . Jak mnie nie Będzie i parę dni, to żebym wiedział gdzie ich szukać. 

To nie angus

Kundle z simem 

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

To nie angus

Kundle z simem 

Młoda gada że chce czerwone, czarne i kremowe. 

Biało czerwone nie podobają się. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

Ekipa zbieraczy...tu pcie są ważne?

U mnie, to na ten przykład, se sama Ania wszystko zbiera se...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
8 minut temu, HF86 napisał:

Sim. Angus głupi 

Opublikowano
20 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Badyl, jako chwast, to nie mam...jednak nać ziemniaków coś ciągle zielona...się odmładzać chyba chcą...susza pomieszała im w...bulwach

Badyl to u nas nać ziemniaków. Chwasty to ziele, trawsko. 

11 minut temu, Desperado napisał:

Mieszana grupa emerycka.

Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

I znowu luźny dzień był 

Od czasu ograniczania hodowli takich dni jest więcej 

Mówiłem że po gospodarce i o....

20 minut temu, malaczarna napisał:

cóż nie mogę sie doczekać

Normalnie aż strach 🙆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v