Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Zobaczysz coś dz-dzież coś strzeli nie będziesz mógł się ruszyć pracować i wtedy będziesz myślał po co to mi było.

Mi tam na tym co mam nie zależy 

Wszystko jest bo jest

W końcu każdy z nas prędzej czy później pójdzie do piachu

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, pedro2 napisał:

Gospodarza jeszcze napoić trzeba 🙃

Ototo.

"Kto się nie rozwija ten się cofa"

"150ha mamy i z żoną oboje na etacie bo bym nie wyżyli. To wszystko przez łukarine!!" 

😁

Krów by dostawili to by się wyrównało 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

A to myślisz że od pracy w niedzielę? 

Nie ale to dzień odpoczynku co każdemu się należy nie ma pancernych ludzi.

Wiadomo każdy pójdzie do puchu ale poco tak wcześnie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

Ne ale to dzień odpoczynku co każdemu się należy nie ma pancernych ludzi.

Wiadomo każdy pójdzie do puchu ale poco tak wcześnie.

A w poniedziałek czy w środę niemożna odpocząć?

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Ludzie nic dalej nie liczą, robią koszta bo jakoś to będzie a później płacz 

I to dziwne przekonanie że rolnik to z lepszej gliny od przedsiębiorcy

I to tłumaczenie że gospodarstwo jest budowane pokoleniami a firma to co innego 

Ponoć jak nie masz 2 trakturów po 3 schodki i jednego na 4 to nie gospodarz. 

Ja dospawałem trzeci bo nikt ze mną we wsi gadać nie chciał 

Do rankingu nie liczyć emtezeta i Władka 🤭

• Haha 6
Opublikowano
30 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Bardziej szkoda tych kolarzy, cały weekend w tym pyle ...

To nie mazowieckie czarnoziemy żeby byle wiatr piasek po polach ganial

33 minuty temu, Agrest napisał:

To połamane drzewa trochę tej biedy ukryją. Wstydu nie będzie😁

Wasze domy paroma gałęziami zakryje ? To temu dzieciom mieszkania w miastach kupujecie..

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Widać nie ma idealnego rozwiązania. Jednak strona bez własności zawsze będzie tą słabszą. 

Idziesz do firmy, to też pracujesz za pensję, a nie udziały .

Motywacją ma być wypłata. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

nie wiem ile ma dokładnie ale chyba z łąkami 55ha, reszta ma po 15-20 tych większych, może 25, no i kilku mniejszych po 5-10. Też już na 3 gminach obrabiam ale dobre ziemię w miarę, mam najdalej 10-11 km na pole, ale jakbym miał jeździć do piachu to bym olał, tamci to jeździli do tego pola z 15-20 km tyle że było do czego jechać, ale widac po 2 latach dolozyli do tego, no i to gospodarze z nowym sprzętem, także tam wyjazd na żniwa nowym sprzętem to chwila, bo i nowy kombajn i nowe traktory.

To w tym sezonie dołożyli na bank. Takie klasy ziemi to w ostatnich latach raczej kiepski biznes, a jeszcze może dopłacić za dzierżawę to już porażka. Ale areał kuszący. 

Opublikowano
Przed chwilą, przemek28_28 napisał:

A w poniedziałek czy w środę niemożna odpocząć?

A taki myślisz ze odpocznie tez będzie robił bo to nałóg co prowadzi do śmierci nie da się organizmowi zregenerować.

Opublikowano
6 minut temu, przemek28_28 napisał:

Nie chce wywoływać gowno burzy ale czemu jeden czy drugi nie ratuje dzieci w palestynie czy Izraelu? Skoro obaj cuda robią?

....bo głosowałeś na Tuska...

Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Szybko niedziela nam się zaczyna 

I to dopiero pierwsza....w tym tygodniu...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v