Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, Łolek napisał:

Zapracujesz się pociotek 

A no 🤷 tero muszę 👍

8 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Pisał że on to ma usługi charytatywnie. Z resztą tak jak większość biznesmenów, ogólnie nie opłaca się i do tego dokładają ale jak już zaczeli to ciągną 🤣🤣🤣.

Co to za ciągnik że pół warsztatu trzeba wozić w kabinie?

Jakie pół warsztatu ?

Szlifierka na bateria plus skrzynka, plaskooczkowe jakieś nasadki, czujniki, rolki, łożyska do wałów kilka sworzni do slupic. Dłuta i słupice na siewniku. Jak wały wypadną to się nie zjeżdża nigdzie bo nie ma nawet gdzie 🤷 a nie zawsze auto mam na polu wiec podstawowe narzędzia muszą być. Podpisana bo kumpel ma taką samą i się myliliśmy nieraz jak na busie stały 

IMG_20240817_171138.jpg

Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

A no 🤷 tero muszę 👍

Jakie pół warsztatu ?

Szlifierka na bateria plus skrzynka, plaskooczkowe jakieś nasadki, czujniki, rolki, łożyska do wałów kilka sworzni do slupic. Dłuta i słupice na siewniku. Jak wały wypadną to się nie zjeżdża nigdzie bo nie ma nawet gdzie 🤷 a nie zawsze auto mam na polu wiec podstawowe narzędzia muszą być. Podpisana bo kumpel ma taką samą i się myliliśmy nieraz jak na busie stały 

IMG_20240817_171138.jpg

Długo jeszcze?

Opublikowano
16 minut temu, HF86 napisał:

U mnie w centralne smarowanie idzie przepał. 

Znaczy się belarka stoi w centrum, a ja się kręcę i ją smaruje. 

Wczoraj w siece sprawdzalim czy wszystko drożne ale tam to jak się smar ładuje to czyściej niz na stole operacyjnym

Opublikowano
3 godziny temu, Michal2399 napisał:

To ładne ceny nie ma co narzekać. Pewnie rolnikom dlatego drożej sprzedajecie bo bez faktury nie będzie dopłaty. To dlatego cena o 200-300 zł/T zawyżona 🤔

Weź I sobie zworkuj ze 3 tony,  to będziesz wiedział dlaczego workowane jest droższe. 

Same worki to 50 zł do tony i myślisz, że ktoś za darmo będzie poświęcał czas i kręgosłup wysilał?

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacor73 napisał:

Weź I sobie zworkuj ze 3 tony,  to będziesz wiedział dlaczego workowane jest droższe. 

Same worki to 50 zł do tony i myślisz, że ktoś za darmo będzie poświęcał czas i kręgosłup wysilał?

Wybita hodowla w regionie i nikomu ziarko nie potrzebne, temu tylko skupy mają i cena niska, za to się urobic nie trzeba. 

Opublikowano
27 minut temu, Mateusz1q napisał:

Nic, jutro będzie a co tam

Poczta mi przyszło zaproszenie do aneksowania umowy... później Ci fotkę wrzucę, bo narazie harmonogram napięty...

A propos kukurydzy, to sami se oceńcie co farmery u mnie na wsi pocięły. Kolba mi wpadła w oko na ściętym polu

IMG_20240817_174905_260.jpg

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
18 minut temu, Qwazi napisał:

A propos kukurydzy, to sami se oceńcie co farmery u mnie na wsi pocięły. Kolba mi wpadła w oko na ściętym polu

Przynajmniej krowy się załatwiać ziarnkami nie będą 🙃🙃

Opublikowano

5minut i 5mm deszczu.

Super na poplon.  Oby i w drugiej gminie choć tyle spadło.

Ale chyba nie możliwe bo chmura wielkości boiska piłkarskiego 

Opublikowano
25 minut temu, Qwazi napisał:

Albo słońce, albo szpryca, wali im w dekiel, za rok będą zboża młócić tuż po wykłoszeniu.

Opublikowano
24 minuty temu, Mateusz1q napisał:

o tym aneksie to czytałem na agrofoto.pl bo UOKiK się doczepił 

kolba bez komentarza 

Dokładnie o to chodzi. A pismo ciekawie napisane...

7 minut temu, Leszy napisał:

Przynajmniej krowy się załatwiać ziarnkami nie będą 🙃🙃

Patrz. Nie pomyślałem o tym...to może być dobry argument. Muszę im podrzucić przy najbliższej okazji 🤭

Przed chwilą, Desperado napisał:

Albo słońce, albo szpryca, wali im w dekiel, za rok będą zboża młócić tuż po wykłoszeniu.

Już w tym roku łopatują aż kurz się po wsi niesie...ale pierwsze byli. Ja ostatni kłóciłem razem z sąsiadem, to ledwo poniżej 14% miało. Do 13,8 najmniej zeszło...to sobie można wyobrazić co u reszty, kiedy już wtedy mieli słomę posprzątaną, a deszcze w czerwcu i lipcu często odwiedzały 

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał:

A flaszka proszona gdzie?

Nie wyszło dziś niestety... Do somsiada wprosiła się córka z zięciem...

Kurna, zaraz obok mnie liny zerwało. Strażacy już walczą, drzewo poleciało na dach chałupy i liny przy okazji zerwało. A ja miał jutro chleb piec... Mus w szabaśniku...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v