Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, Agrest napisał:

W ubiegłym tygodniu kupiłem siarczan amonu do oprysków.

Zdziwiłem się  bo w workach 50kg,, uprzednio 25kg był.   70zł sztuka, ale brałem z palety gdzie zostało ze 300kg. I chyba więcej nie miał.

Choć u nas raczej tylko do zakwaszania wody to biorą

Ja też musze kupić po 2kg na hektar. Nie słyszałem żeby ktoś go stosował pod zboże itp, może jakieś borówki czy co

Opublikowano
9 minut temu, PAN88 napisał:

Myślisz że Rysiek do pracy do Ciebie przyjdzie? Bo widzę że kasztanów z twoich stron tylko boli 800+ i myślą że jak się skończą to za stówę dniówki będą mieli ludzi do pracy 🤣🤣

Tak go boli że nie chcą u jaśniepana za***rdalać cały dzień za miske ryżu tzn garść bobu.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, PAN88 napisał:

Myślisz że Rysiek do pracy do Ciebie przyjdzie? Bo widzę że kasztanów z twoich stron tylko boli 800+ i myślą że jak się skończą to za stówę dniówki będą mieli ludzi do pracy 🤣🤣

Ale ja go nawet nie chce, mi on nie potrzebny. Boli mnie to że niektórzy muszą na wszystko sobie zarobić, a taki patus jak Rysiek wszystko dostaje ... Czasy za stówę dniówki już dawno minęły i nie wrócą, niech tylko każdy na siebie zarabia a nie wyciąga łapę po państwowe ...

9 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Tak go boli że nie chcą u jaśniepana za***rdalać cały dzień za miske ryżu tzn garść bobu.

Mnie nie boli że u mnie nie robią, niech robią sobie gdzie chcą, ważne żeby pieniądze zarabiali a nie dostawali ....

I jeszcze bon energetyczny mimo że dostał od państwa fotowoltaike za darmo, to jest sprawiedliwość ???

Już wiadomo dlaczego tak się tych inżynierów boi, jak przyjdą to mu zabiorą ten socjal i będzie musiał pracować jak normalni ludzie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Pierdolnij wszystko i leż, będziesz miał tak jak Rysiek, bez narzekania

13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ale ja go nawet nie chce, mi on nie potrzebny. Boli mnie to że niektórzy muszą na wszystko sobie zarobić, a taki patus jak Rysiek wszystko dostaje ... Czasy za stówę dniówki już dawno minęły i nie wrócą, niech tylko każdy na siebie zarabia a nie wyciąga łapę po państwowe ...

Mnie nie boli że u mnie nie robią, niech robią sobie gdzie chcą, ważne żeby pieniądze zarabiali a nie dostawali ....

I jeszcze bon energetyczny mimo że dostał od państwa fotowoltaike za darmo, to jest sprawiedliwość ???

Już wiadomo dlaczego tak się tych inżynierów boi, jak przyjdą to mu zabiorą ten socjal i będzie musiał pracować jak normalni ludzie ...

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Buszmen11 napisał:

Pierdolnij wszystko i leż, będziesz miał tak jak Rysiek, bez narzekania

Niektórzy mają większe aspiracje ...

I co się @Krzysztof81 śmiejesz , nie wszyscy są patusami żyjącymi na garnuszku państwa ...

• Haha 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

9 minut temu, PAN88 napisał:

taa bób to niech se w ...pe wsadzi 😁🤦

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Większość ludzi bardzo lubi socjal, dopóki więcej biorą jak dają. I nawet świadomości brak skąd to się bierze. 

A skąd ma to mieć świadomości jak ojce musiały nosić jajka i mleko do szkoły żeby to jakoś 8 klas podstawówki dało radę skończyć ...

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Co takiego wielkiego Rysiek dostaje czego ty nie dostajesz? do zboża dostałeś? suszowe dostałeś? 800+ dostajesz? no nie wiem kto więcej dostaje niż Rysiek, a dupska was bolą. Na wszystko co dawali czy dają wszyscy składacie a udajecie niewiniątka. Nie śmiejesz się z tego? pośmiej się, ale sam z siebie. Fotowoltaikę dostał za darmo? to co zapłacił to ona tyle warta, reszta to polityka państwa żeby na tym zarabiali cwaniaczki tak jak na pompach ciepła za 5-6 tys. Ja jestem bardzo ciekaw czy ty nie wziąłeś kasy na młodego rolnika kiedy za friko i filozofujesz dużo.

Edytowane przez Desperado
  • Like 5
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Nie każdy też jest samozwańczym królem bobu na AgroFoto. Ten zaszczyt dotyka nielicznych.

A kto ci broni, zasiej, zbierz, zarób ...

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Nie każdy też jest samozwańczym królem bobu na AgroFoto. Ten zaszczyt dotyka nielicznych.

Taa, sam siedzi na AF 24/dobę, czyli ma czas, Ryśka jakoś nie widać za często, a znalazł sobie chłopca do bicia.

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Taa, sam siedzi na AF 24/dobę, czyli ma czas, Ryśka jakoś nie widać za często, a znalazł sobie chłopca do bicia.

Jakoś jak po 18h dziennie robiłem i mnie nie było to nikt nie widział ...

Opublikowano

Nikt ci nie broni robić co chcesz, masz czas to zaglądaj tu na okrągło, nic mi do tego, ale czepianie się Ryśka stale że leń, chyba jest nie na miejscu bo go nie znasz i nie wiesz tak naprawdę co robi,to że mówi że leży sobie stale i czeka na mannę, to bym aż tak nie wierzył.

• Like 1
Opublikowano

Aj tam. Wystarczy że raz się pojawisz i zapadasz w pamięć🤭😜

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Nikt ci nie broni robić co chcesz, masz czas to zaglądaj tu na okrągło, nic mi do tego, ale czepianie się Ryśka stale że leń, chyba jest nie na miejscu bo go nie znasz i nie wiesz tak naprawdę co robi,to że mówi że leży sobie stale i czeka na mannę, to bym aż tak nie wierzył.

A skąd mam wiedzieć co robi, skoro tak pisze to uznaje to za prawdę ...

Opublikowano
19 minut temu, HF86 napisał:

Dajcie spokój. Już 6,5 godziny zetorem, a gdzie do tysięcy 😟

Bo brak Ci systematyczności. 3 dni w roku to za mało.

A ja nigdy nie wiem ile zrobię w roku bo niektóre ciągniki dostają nowe filtry czasem co 1,5 lub dwa lata. Ale 1000h raczej uzbieram. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

A ja nigdy nie wiem ile zrobię w roku bo niektóre ciągniki dostają nowe filtry czasem co 1,5 lub dwa lata. Ale 1000h raczej uzbieram. 

Tylko ty w wiśniach, porzeczkach to nakrecisz godzin ... A w zbożu i kukurydzy to gdzie nakrecisz, orka, uprawa, siew, jakiś nawóz i z 2 opryski, 15mth jak zrobi na ha to wszystko ... Czyli Jacuś by musiał mieć około 70ha żeby tyle nakręcić rocznie ...

Opublikowano

Gdzie 15  na hektar. Nie wiem czy 10 h się uzbiera w zbożu

Opublikowano
14 minut temu, Agrest napisał:

Bo brak Ci systematyczności. 3 dni w roku to za mało.

Ale to tylko dzisiaj. 

Zrobić Jeszcze z 7 ha ścierniska i można go gasić, aż do orki pewnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v