Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

4 minuty temu, Desperado napisał:

to ci 1614 oferują

A jak takiego ktoś kupi, to mu zazdroszczą i mówią że teraz zarozumiały....ech...

1 minutę temu, radekz200 napisał:

kupić czy nie kupić o to jest pytanie 😛

Daj spokój z tym..... czymś..

Doloz ze 200 i kup prawdziwy klucz 

nie zazdraszczaj...🤭😎

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

Kobiety to są wyboru do koloru,  ale ile kasy ucieknie przez takie zapoznawanie, kwiatki sratki, pierścionki, wypady gdzieś, a to mi kup, a tamto, a jak trafisz na biedotę to już masakra. To nie są panie dzisiaj tanie rzeczy jak dawniej to bywało :D

Żyj bez nas zobaczysz jak to się żyje. Znacie jakichś kawalerów milionerów?

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Wątpię żeby siostra biegły rewident chciała zbierać truskawki ...

Za dzieciaka nie zbierała?

Opublikowano
Qwazi napisał:

10 minut temu, Desperado napisał:

A dziwisz mu się? jeśli wejdziesz między wrony, musisz krakać jak i ony. :P Rano bez przypadek włożyłem kija w mrowisko.   xD

Muszę uzupełnić lekturę, bo niedawno z pogrzebu wróciłem. Ale jakoś nie bardzo mam wenę do czytania. Tym bardziej, że sporo tego

jak przeczytasz to streścisz 🤔🤭 tyż mam zaległości ...

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, malaczarna napisał:

Za dzieciaka nie zbierała?

Za dzieciaka zbierała, ale teraz po co ma to robić ... I ja pomocy nie potrzebuje, i ona nie będzie przecież brała urlopu w klimatyzowanym biurze żeby truskawki zbierać ... Nie po to się uczyła, zdawała te wszystkie państwowe egzaminy żeby teraz u brata w polu pomagać ...

Zresztą, ja nie lubię być zależny od pomocy rodziny, lepiej zatrudnić jedna lub dwie osoby więcej.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

Już się w wielu domach o zachowki i inne spadki pieklić zaczynają. 

Ziemia jak nic nie warta 20 lat temu była i starszyzna na dochowaniu, toto nikogo nie interesowało, dziś jak 100 za ha, toto sobie przypominają skąd pochodzą 🤣

Pamiętam te czasu jak nie było komu w polu robic

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Oprócz tego że jestem dziadem staram się być dobrym człowiekiem i może to przez to? Moje rozliczenia z fryzjerką to też jest kabaret. W barterze jej płacę. To dowiem się kto Ci tak wyjaśniał? Sytuacja przypomina tą aferę z restauracji Sowa i przyjaciele. Nie ważne kto i co mówił ale istotne kto to nagrał

A Dej spokój. 

Zarzucali Ci już żeś nakradł czy jeszcze nie? Gdyby nie to wspólnie jakieś stanowisko byśmy mogli wypracować bo nie ukrywam ale spodziewam się takiego ataku 

Nie chciałem żebyś potem był zamieszany w to

Że mi? A mnie to tam nie interesuje co kto ma tylko jaki jest 

Zagłada czeka...

No to cóż można uznać ze koniec prac na dziś 

Czasem jak młodych posłucham jak mi coś opowiedzą to tragedia zero przywiązania do historii do kraju, europejskosc jest taka fajna 

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Za dzieciaka zbierała, ale teraz po co ma to robić ... I ja pomocy nie potrzebuje, i ona nie będzie przecież brała urlopu w klimatyzowanym biurze żeby truskawki zbierać ... Nie po to się uczyła, zdawała te wszystkie państwowe egzaminy żeby teraz u brata w polu pomagać ...

No gdzie,  :P za 2,50 za kobiałkę.  xD

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Desperado napisał:

No gdzie,  :P za 2,50 za kobiałkę.  xD

Ukrainiec za tyle zbiera, co poradzę xD i jakoś już w listopadzie dzwonią czy praca na przyszły rok będzie ;) Moze ty masz poziomki a nie truskawki i dlatego problem pracownika znaleźć ... Albo trzeba sobie najpierw gniazdo w chwastach wykopać żeby zacząć zbierać ...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Yyyyy

4 minuty temu, Łolek napisał:

Czasem jak młodych posłucham jak mi coś opowiedzą to tragedia zero przywiązania do historii do kraju, europejskosc jest taka fajna 

Bo to skrupulatnie i w sposób zamierzony jest wprowadzane żeby społeczeństwo takie było. Jakieś teorie spiskowe na ten temat w różnych książkach są. Żydzi tam mają swoje zapisane co i jak, założenia uni Europejskiej bazują na takim czymś co zapisał kiedyś włoski komunista. Podsumowując jest to spisane, ktoś z tego korzysta i to wprowadza ale uznajmy to za teorie spiskową. Żartobliwie napisze że czas realizacji w przypadku jej ujawnienia do realizacji to około 5 lat. 

Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

Zarzucali Ci już żeś nakradł czy jeszcze nie?

Jeszcze nie.

Ale to tylko dlatego że wszystkiego tu nie napisałem.

Jedynie kilku osobom coś więcej wspomniałem.

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Znaliśmy, ale kobiety puściły ich w skarpetkach.  xD

Poczuli chociaż co dobre

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Zresztą, ja nie lubię być zależny od pomocy rodziny, lepiej zatrudnić jedna lub dwie osoby więcej.

Ja na samo zbiór zabrałam córkę dwie łubianki i do domu. Przynajmniej wie jak i ile czasu trzeba poświęcić... Podobało jej się to doświadczenie zyciowe

Opublikowano
18 godzin temu, Strongman napisał:

Ja jak bym miał cyszcić wenze to samym sprenzonym powietrzem tylko zrobić tak aby był przepływ dobry przez te wenże czyli jakiś gruby wąż podłonczony  od butli i jak by dmuchnoł to by wszystko poszło i ropy bym już nie używał, jakby nawet kilka mililitrów zostało jako film na ściankach to co tam

😱

17 godzin temu, Strongman napisał:

Już dawno tadz pisałem.

Teraz już za pługiem się rozglondam bo ciongnik i pług to podstawa Ale z tym do sierpnia jeszcze jest czas 

Ortografii już się nie nauczysz to, chociaż dla swoich dzieci albo wnuków, naucz się wykorzystywać możliwości współczesnych telefonów i komputerów

7 godzin temu, Agrest napisał:

Mam 5km do granicy województwa. Droga krajowa utrzymywana dobrze zimą, ale ròżnice kłują w oczy , ja mazowieckie, dalej świętokrzyskie.

W świętokrzyskim rozpoczęcie opadów to pługiem od razu jeżdżą, sypią górki i zakręty w trakcie opadów, rowy kilka razy koszone i na czas , teraz wszystkie drzewa podcięte.

U nas pług jedzie trochę później jak już nawali trochę ßniegu. Na padający śnieg starają się nie sypać. Oczywiście zaraz po opadach sypią ostro i droga w chwilę czarną. Rowy ostatnio chyba końcem lipca pierwszy raz koszone, że z bocznej trzeba się wychylać dobrze by zobaczyć czy coś zza kniei 1,5metrowych nie wyskoczy. Kolejne koszenie po 3tyg🤣. Samo koszenie ostatnio bardzo byle jakie, zresztą jak już młotki wyebane to suchej trawy dobrze nie wykosi.

W jednym roku w grudniu pod śniegiem trawy kosili😁

To chyba bardziej zależy od rejonu utrzymania. U mnie świętokrzyskie to jedna wielka tragedia zarówno latem jak i zimą, kilometr dalej mazowieckie, i łódzkie, i tam całkiem inny świat

• Like 2
Opublikowano

Sąsiad dzwoni że jakoś mokro u mnie przed oborą. Ja w robocie to poszedł zajrzał a tam mróz rozsadził ogrzewacz przepływowy. Pozakręcał żeby się nie lało. a wy tu piszecie że ktoś się cieszy że sąsiadowi krowa zdechła. A tfu z takimi ludźmi.

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Yyy ??

No gdyby chciała pomóc to raczej nie miało by wpływu to czym się zajmuje. Często się spotykam z tym że ludzie którzy nie mają z farmerstwem nic wspólnego chcą się może sprawdzić w tym, albo zobaczyć jak to jest i przyjeżdżają coś podziałać. Mi to na rękę bo mniej roboty mam, oni się uszarpią i też zadowoleni

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

No gdyby chciała pomóc to raczej nie miało by wpływu to czym się zajmuje. Często się spotykam z tym że ludzie którzy nie mają z farmerstwem nic wspólnego chcą się może sprawdzić w tym, albo zobaczyć jak to jest i przyjeżdżają coś podziałać. Mi to na rękę bo mniej roboty mam, oni się uszarpią i też zadowoleni

Przyjedzie przecież w niedzielę dla siebie na przetwory nazbierać, to jak już jest to potem trochę pomaga. Ale mi ta pomoc nie jest potrzebna, mam do tego pracowników. Chce to zbiera, ale mi jest to obojętne czy przyjedzie i coś tam zbierze czy nie ;) Weźmie z 2 razy po 10kg, to przy tych ilościach co się przewala tego to nawet się nie zauważy ;) 

Bób tak samo jak jest robiony to w niedzielę wpadnie żeby wziąć coś dla siebie, to jak już jest coś tam pomoże, ale to więcej z tej pomocy gadania niz roboty xD 

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Sąsiad dzwoni że jakoś mokro u mnie przed oborą. Ja w robocie to poszedł zajrzał a tam mróz rozsadził ogrzewacz przepływowy. Pozakręcał żeby się nie lało. a wy tu piszecie że ktoś się cieszy że sąsiadowi krowa zdechła. A tfu z takimi ludźmi.

A nie zauważyłeś że tak potrafią niektórzy?

Nawet życzyć źle potrafią.

Tylko dlatego że ma inne poglądy polityczne już wystarczy...

A szkoda gadać...

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v