Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Ja mówię że to wy musicie dla własnego bezpieczeństwa zachować wielokrotnie większą ostrożność

A to wiadome raczej...

To dość niebezpieczne hobby..

Trzeba myśleć za siebie i innych.

Zero ochrony przy kolizji...

Opublikowano
29 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Ale co?

Przy zdarzeniach drogowych często to jest sprawdzane.

Nie wymyślaj jakich własnych teorii....może..

Przy kolizjach nigdy...przy wypadkach jest robiona rekonstrukcja zdarzenia przez biegłego z tego zakresu

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, szwagier24 napisał:

Gdzie kupujesz?

Pytanie jak z wydajnością 1kg ciasta do litra syropu.

przez internet, szukam najtańszych i to tyle. A jakiej firmy to mi to rybka. Na wiosnę jedynie bkv kupuje bo nie jest takie twarde.

A co do wydajnosci to nie wiem. Kończy się to dokładam kolejne. Nie zauważyłem żeby odkladały w ramkach.

Edytowane przez Popier96
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A może jeżdżę rozsądnie a nie jak pirat ??

Nie sądzę.

Zbyt często wspominasz że wymuszają na tobie pierwszeństwo🤭🤣🤣

.. Co należało dowieść 🤭🤭🤭

Opublikowano (edytowane)

Nie sądzę.

.. Co należało dowieść 🤭🤭🤭

Jeździłeś kiedyś motocyklem, ponawiam pytanie, kibelek 50cm się nie liczy ...

Ci co skupiają się na drodze zazwyczaj nie wymuszają, problemem są zazwyczaj Ci co są zajęci telefonem albo rodzinką/znajomymi w samochodzie zamiast drogą ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Kurna ale tak bywa ..

Wielu nie widzi motocykli....jak by...

Dokładnie o tym piszę, jadę samochodem nie wymuszają, jadę motocyklem to wymuszają ...

Ale tego może doświadczyć tylko ktoś kto jeździł/jeździ motocyklem.

Opublikowano

Potwierdzam

Jest z tym spory problem.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ale tego może doświadczyć tylko ktoś kto jeździł/jeździ motocyklem

Owszem.

Dlatego twierdzą że pojawił się motocykl znikąd....

Głupio napisać że się nie zauważyło..

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Kurna ale tak bywa ..

Wielu nie widzi motocykli....jak by...

więc trzeba i za nich myśleć ...

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, slawek74 napisał:

więc trzeba i za nich myśleć ...

Trzeba, ale trzeba też wiedzieć że jak się prowadzi samochód to trzeba się skupić na drodze a nie na telefonie/pasażerach/poprawianiu makijażu ... 

Opublikowano
22 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko do tych upraw musisz mieć pracownika a z tym coraz gorzej, jak nie masz kontaktów w UA to sobie możesz nasiać i nasadzić, a potem to zbierzesz talerzówką ... Urośnie ci drobna truskawka to za rok będziesz sam zbierał, bo oni drobnicy nie chcą zbierać, ma być gruba żeby zarobili ...

To widzę wymaganie fest mają😮

Niech jadą do Niemca zobaczą jak się zarabia na godzinę lub na akord, będą mieli idealne truskawki 😎

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jeździłeś kiedyś motocyklem, ponawiam pytanie, kibelek 50cm się nie liczy ...

...

Jakie ponawiam pytanie?

Gdzie padło?

Wiele razy w wielu tematach pisałem że nie nadaję się do motocykla. Nie składam się w zakręcie i już po pierwszej jeździe wsk wiedziałem że to nie dla mnie.

Ilu podobnych mnie jednak próbuje sił na drogach nie wiem

Jeżdżę autem i widzę jak ciężko określić prędkość i odległość jednośladów. 

Choć  jadąc dwa dni temu do Warszawy zdażyło mi się na esce wyprzedzić motocykl przy 120km/h

Opublikowano
1 minutę temu, GRZES1545 napisał:

To widzę wymaganie fest mają😮

Niech jadą do Niemca zobaczą jak się zarabia na godzinę lub na akord, będą mieli idealne truskawki 😎

No mają, mają ... Problem jest z pracownikami sezonowymi to Ci co są to sobie wybierają, jak im truskawki nie pasują to za 2 dni Sasza busem po nich jest i jadą szukać roboty gdzie indziej ...

Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Ty mi wmawiasz że ja twierdzę iż każdy motocyklista to wariat.

Ja mówię że to wy musicie dla własnego bezpieczeństwa zachować wielokrotnie większą ostrożność właśnie że względu na choćby to przyspieszenie, a ty mi pier**lisz o winie i karach dla sprawcy i ocenie odległości.

Tak jakby każdy chciał wymusić pierwszeństwo I doprowadzić do kolizji

Nawet kodeks drogowy do tego zobowiązuje w art 3

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

więc trzeba i za nich myśleć

Pogadamy jak motocykl kupisz.

Zobaczysz jakie gapy w osobówkach...

dwaxsezony mz przejeździłem ... może nie dużo ale że 3tys

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Agrest napisał:

Wiele razy w wielu tematach pisałem że nie nadaję się do motocykla. Nie składam się w zakręcie i już po pierwszej jeździe wsk wiedziałem że to nie dla mnie.

Ilu podobnych mnie jednak próbuje sił na drogach nie wiem

No widzisz, gdybyś spojrzał z perspektywy motocyklisty to byś zobaczył jak niektórzy kierowcy osobówek jeżdżą, nie mówię że wszyscy... 

Jak on nie sprawdza martwej strefy bo się nie chce karku przekręcić w samochodzie to możesz cuda robić ... Samochodami ledwo się dotkną i tyle, motocyklista po czymś takim nie żyje ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v