Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedzie tyle, bo może. I ma twoje zdenerwowanie daleko w poważaniu. Wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie  zaczyna się wolność drugiego.

Nie łamie prawa - po co się denerwować. Bardziej mnie śmieszą ci, co na trzeciego w  takiej sytuacji na siłę starają sie wyprzedzić - ciągła, przejście dla pieszych skrzyżowanie , nieważne, wyprzedzić i gnac dalej.

• Like 2
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

No to życzę Ci aby Ci się trafiła taka zawalidroga jak będzie Ci się akurat gdzieś spieszyć ...

z biegunką jeździsz 🤔

stempos1980 napisał:

I co tu słychać na tym rozgardiaszu 🤔 

bałagsn polityka i jeszcze gorzej....🤦 nie opłaca się ...

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

I co tu słychać na tym rozgardiaszu 🤔 

Siema Adam. W poniedziałek jadę po przyczepę taka jak ta co zadatkowałeś🤭

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

z biegunką jeździsz 🤔

Nie z biegunką, ale jak jedziesz normalnym tempem zgodnie z zakazami to ode mnie na Bronisze 1h10min i jestem dostawczakiem z towarem, trafisz dwóch czy trzech takich i masz 1h30min, w obie strony to już 40min ... 40min wcześniej w domu z giełdy to jeden opryskiwacz więcej zrobiony wieczorem ... Osobówką to jeszcze w miarę wyprzedzisz takiego, ale dla dostawczaka to już problem, nie mówiąc o ciężarówkach ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, slawek74 napisał:

z biegunką jeździsz 🤔

Nie z biegunką, ale jak jedziesz normalnym tempem zgodnie z zakazami to ode mnie na Bronisze 1h10min i jestem dostawczakiem z towarem, trafisz dwóch czy trzech takich i masz 1h30min, w obie strony to już 40min ... 40min wcześniej w domu z giełdy to jeden opryskiwacz więcej zrobiony wieczorem ...

co pan zrobisz nic pan nie zrobisz... wczoraj dwóch na siłę chciało wyprzedzać.. jechałem za trzema ciężarówkami co cisnęły na maxa trafil się ciągnik a te oba z biegunką🤦 parę kilometrów dalej wszystko się rozjechało ...normalnie sraczka...🤦

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

co pan zrobisz nic pan nie zrobisz... wczoraj dwóch na siłę chciało wyprzedzać.. jechałem za trzema ciężarówkami co cisnęły na maxa trafil się ciągnik a te oba z biegunką

Ciągnik mi nie przeszkadza, bo to pojazd który osiąga prędkość taką i nie większą ... Za TIRami też nie przeszkadza bo i dostawczakiem więcej niż te 100 na budziku się nie jeździ bo potem dużo pali, ale trafiają się tacy co jadą 65km/h poza zabudowanym i nieraz przez 10min nie ma okazji takiego wyprzedzić ...

Motocyklem to ciężarowe się wyprzedza bo trochę niebezpiecznie za takim jechać bo nic nie widać, bo wbrew pozorom motocykl dobrze przyspiesza, ale hamować już nie koniecznie ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, slawek74 napisał:

co pan zrobisz nic pan nie zrobisz... wczoraj dwóch na siłę chciało wyprzedzać.. jechałem za trzema ciężarówkami co cisnęły na maxa trafil się ciągnik a te oba z biegunką🤦 parę kilometrów dalej wszystko się rozjechało ...normalnie sraczka...🤦

Ile razy miałem tak że lecę autostradą 140 wyprzedzam sznurek ciężarówek a h*j jedzie za mną i światłami miga. 

5 minut temu, stempos1980 napisał:

No ceny do góry ale sam wiesz że ten model przyczepy cięzko znaleźć 🤔

Bardzo. Mi się one bardzo podobają. Ta dostanie pakę 5,10x2,40 burty 2x60cm. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano

A bobek dalej w formie pierdzenia na af😁😁😁

Wniosek o oszacowanie suszy złozony

Kurła i łąki wchodzą to będzie P0nad plan piniędzów. 

Bo energetyczny złożpony

Na 300+ złożone 

Trza no P0czytać co jeszcze dają. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, jahooo napisał:

Nie łamie prawa

łamie. 

Zbyt wolna jazda może utrudniać ruch pozostałym kierowcom. Kierowca, który powoduje utrudnienie w ruchu poprzez powolną jazdę, może zostać ukarany mandatem w wysokości powyżej 500 zł. Poruszanie się z prędkością niższą od minimalnej określonej przez znak C-14 jest karane mandatem w wysokości 100 zł i 1 punktem karnym

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

A bobek dalej w formie pierdzenia na af😁😁😁

Wniosek o oszacowanie suszy złozony

Kurła i łąki wchodzą to będzie P0nad plan piniędzów. 

A skąd wiesz że będzie suszowe, to że masz straty wg IUNG nie znaczy że będą pieniądze, już na przymrozki i grad im brakuje i próbują kantować xD 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

łamie. 

Zbyt wolna jazda może utrudniać ruch pozostałym kierowcom. Kierowca, który powoduje utrudnienie w ruchu poprzez powolną jazdę, może zostać ukarany mandatem w wysokości powyżej 500 zł. Poruszanie się z prędkością niższą od minimalnej określonej przez znak C-14 jest karane mandatem w wysokości 100 zł i 1 punktem karnym

Tyle, że znak C-14 to taki biały kruk, o tym też wspominałem, że poruszanie się poniżej prędkosci wymaganej przepisami to tamowanie ruchu, tylko takie znaki pojawiają się bardzo rzadko, no i musi być na danym odcinku taki znak, jak go nie ma, nie ma prędkości minimalnej

https://sklep.szymkowiak.pl/product-pol-956-Znak-C-14-predkosc-minimalna.html

często na tzw mijankach jest taki znak, że poruszanie się lewym pasem wymaga jakiejść minimalnej prędkości, ale u mnie nawet to powoli ginie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

Ile razy miałem tak że lecę autostradą 140 wyprzedzam sznurek ciężarówek a h*j jedzie za mną i światłami miga. 

Bardzo. Mi się one bardzo podobają. Ta dostanie pakę 5,10x2,40 burty 2x60cm. 

Szalejesz Pan😁

Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Tyle, że znak C-14 to taki biały kruk, o tym też wspominałem, że poruszanie się poniżej prędkosci wymaganej przepisami to tamowanie ruchu, tylko takie znaki pojawiają się bardzo rzadko, no i musi być na danym odcinku taki znak, jak go nie ma, nie ma prędkości minimalne

Nie musi być znaku minimalnej prędkości żeby dostać mandat za tamowanie ruchu ...

Opublikowano
3 godziny temu, HF86 napisał:

Zachowujesz się ostatnio dosyć nieprofesjonalnie. 

Martwi mnie to. 

Masz jakieś problemy?

Trzeba pomocy 🤔

Ano mam. Doba zbyt krotka, ciekawe czy coś z długością dnia nie majstrują 🧐

Opublikowano
Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Nie musi być znaku minimalnej prędkości żeby dostać mandat za tamowanie ruchu ...

pisałem już, jakie są wymagania na "tamowanie ruchu" - za 65 czy 70 na 90 napewno nie dostanie

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd wiesz że będzie suszowe, to że masz straty wg IUNG nie znaczy że będą pieniądze, już na przymrozki i grad im brakuje i próbują kantować xD 

No P0dbużym pis i będzie im wył że za nich byľo

No to się im wstyd zrobi i dadzą

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Szalejesz Pan😁

wy***ali mnie z roboty to na otarcie łez 😆 będziesz jeździł z papryką to daj znać. Podjadę na bronisze piątka przybić.

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v