Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Wiecie co? Już się pozbyłem złudzeń o pannie z hektarami. Tak leżę po jabłonią  jak jaki Arystoteles i cyk- doznałem olśnienia. Przecież najzwyczajniej sobie  na takim gospodarstwie nie poradzę. Teraz w ciapku to albo maszynę podciągnę, albo ciapka przepchnę za koło, a tam trzeba z laboratoryjną dokładnością najechać, bo takiego ośmioskibowego obracanego chioćbyś się zesrał nie ruszysz

eh widać że babka na szkoły żałowała tylko krowy kazała doić. To był Newton;)

• Haha 5
Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

Bardzo dobre podejście, przede wszystkim sikał byś z ciągnika, a  o leżeniu pod jabłonką mógłbyś tylko pomarzyć.    :P

A tego to się akurat najmniej obawiam

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Wyraźnie napisałem "nie muszę oglądać księdza lub biskupa w każdą niedzielę"...nie miałem na myśli kościoła jako instytucji, tylko religię i jej fundament, czyli przykazania. Jak kto je stosuje i jak postępują przedstawiciele kleru, to jest oddzielny temat ...

Kwasi. A jak zamówię pulę kolczyków u tego samego dostawcy co i duplikat to duplikat będzie wliczony do puli, czy osobno?

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Nie zrozumiesz tego nigdy, bo żeś pantofel zwykły.

Sam sobie jakieś definicje wymyślasz.

Zapewniam że z tym tym...wszystko ok.

Ciągnikami też sporo robię.

Zapewniam że 10 razy tyle co ty.

Kurla 10tys mth?traktor na sezon, nie dziwne ze mfa sprzedał 

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 4
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał:

eh widać że babka na szkoły żałowała tylko krowy kazała doić. To był Newton;)

No a na co mu to dojenei potrzebne, kiedyś córka gospodarza szukała chłopa na gospodarkę, teraz gospodarz chce by córka miała wykształconego prawnika czy jakiegoś prezasea banku czy firmy, a nie dziada po technikum rolniczym czy mechanicznym

Opublikowano
13 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chłopiska ,ludzie i dzieciarnia 😉poszukuje o to takiego wału /elementu brony łopatkowej , ktoś coś ??

OLX, grupy na Facebooku, nie wiem co ci jeszcze podpowiedzieć ;)

Opublikowano
46 minut temu, superfarmer02 napisał:

Nie, po prostu nie wiem o co ci chodzi, piszesz coś o określaniu terminu zbioru poprzez dojrzałość zbóż a nie wiem co to ma wspólnego z tym co ja pisałem🤔

Masz jakieś pretensje jak bym się do ciebie czepiał🤔🤷

A no co zrobisz jak nic nie zrobisz... 

To zielone to miał być poplon na kiszonkę. Co popadało to w oczach szedł w góre... Przez 2 dni a potem znów siadał. Owies ledwo za kostkę i wiechę wyrzucą 

Nie mam do nikogo pretensji. Może ci jeszcze raz wyjaśnię całą konwersacje bo widzę że nie ogarniasz. To że w twoich stronach zboża są już zebrane, nie znaczy że tak jest wszędzie bo w Polsce wegetacją jest różna. A twoj komentarz, że niektórzy patrzą na kalendarz podczas zbioru wiele wyjaśnia 

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie zrozumiesz tego nigdy, bo żeś pantofel zwykły.

Sam sobie jakieś definicje wymyślasz.

Zapewniam że z tym tym...wszystko ok.

Ciągnikami też sporo robię.

Zapewniam że 10 razy tyle co ty.

Nie ważne kto więcej. Ważniejsze kto więcej z tego ma

Opublikowano
Bananek napisał:

malaczarna napisał:

Eh jak żyć z takim dowcipnym chłopem?

jedna taka daje jakoś radę

jakoś 🤔 🤭🤪

wojtal24 napisał:

malaczarna napisał:

Się doczekałam ile za taka przyjemność od beli się płaci?

IMG_20240730_123115.jpg

szwagrowi to flaszke

booo🤔 co on na loterii sprzęt wygrał 🤔 trzeba mieć honor

Opublikowano
8 minut temu, krzychu121 napisał:

Nie mam do nikogo pretensji. Może ci jeszcze raz wyjaśnię całą konwersacje bo widzę że nie ogarniasz. To że w twoich stronach zboża są już zebrane, nie znaczy że tak jest wszędzie bo w Polsce wegetacją jest różna. A twoj komentarz, że niektórzy patrzą na kalendarz podczas zbioru wiele wyjaśnia 

To może ty przeczytaj jeszcze raz od początku od czego zaczął się wątek 

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, jacus napisał:

milionow mieszkancow masz w promieniu 50 czy 100 km ?? 😂 

Ten znowu swoje😆😃 

Czym was więcej , tym większy zaduch i ścisk...😆

na wącha się smrodów to i bredzi 🤦

Opublikowano
26 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Chłopiska ,ludzie i dzieciarnia 😉poszukuje o to takiego wału /elementu brony łopatkowej , ktoś coś ??

inbound6508752116697099571.png

dzięki za tą dzieciarnię , czuję się 10 lat młodszy 

kup zajechaną talerzówkę w układzie X i ponacinaj talerze żeby były jak łopatki 

42 minuty temu, Desperado napisał:

przede wszystkim sikał byś z ciągnika,

to AdBlue by dolewał AdYellow 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Nie mam takich czarnoziemów jak jacus

Zbierasz mniej niż 2t/ha żyta ?? xD bo Jacuś ma właśnie takie rekordy xD to nawet u siebie w okolicy bym musiał dobrze poszukać papudraka który osiąga takie wyniki xD

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Z mojej się po śmiej to może też zielenieje

17223537980885479101078223019140.jpg

Kukurydza do pół słupa a ty jeszcze narzekasz. Mi na wysokości nie zależy u mnie liczy się o to. 😄

IMG_20240730_135428.jpg

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Kontento, a ty co byś tam robił u Emilki w miejscu konkubenta?

niedoszła serowarnia stoi u mnie już blisko 20 lat więc herefordy tam kozy tu choć szczerze ani areał ani rozdrobnienie i oddalenie działek nie pozwalają na codzienny wypas połączony z wygonem , tura na zetora , t25 na ładowarkę przerobić zamiast tego pierdka co konkubent kupił , swój rozrzutnik 2 osiowy przerobić na przyczepe do zwożenia bel bo jej 1 osiowy do obornika lepszy 

ogólnie zanim on się koło niej zakrecił to dużo myślałem o tym co @Paulina1985 swego czasu pisała w temacie o rolnikach i jak to co mi zostało moża byłoby wdrożyć w jej realiach , ale teraz to nawet i lepiej , nie wiem na hvj mi to było potrzebne  , człowiek się ośmieszył tylko , w niektórych kręgach może nawet i tylko wrogów narobił 

zdrowia ni ma a sie pchać w zapierdol nie ma sensu , kilka tygodni temu to na fotelu dentystycznym zasłabłem przy leczeniu kanałowym

zdrowsi niech zapierdalają , się bogacą czy pieprzą i mnożą bez tołku , mi już bliżej niż dalej więc wystarczy aby przeżyć i nie skończyć jak ojciec 

Edytowane przez konteno
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v