Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ty przypadkiem też nie opuściłeś kościoła i chodziłeś do świątyni tylko w celu osiągnięcia korzyści?

Jak kto znajomy pomrze to pójdę, ze straży na czuwaniu też byłem bo nie było komu a tak to zbytnio nie mam po co tam chodzić. Kościół to dla mnie taki sam budynek jak Twój kurnik czy obora. Chcą babki chodzić i w coś wierzyć to niech chodzą, ot takie podejście mam 

28 minut temu, 12Pafnucy napisał:

...ale którzy to ci idioci?

Bo czasami sam nie wiem...

No może przez to że ja sam...nie za mądry...

Pełno tego. Rozejrzyj się dookoła 

Opublikowano
29 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A ty przypadkiem też nie opuściłeś kościoła i chodziłeś do świątyni tylko w celu osiągnięcia korzyści?

Tracz też kościół opuścił, a jak miał biznes to i do świątyni poszedł xD

Opublikowano
6 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

Ile razy mam ci gadać że moja żona nie lubi motocykli.

Raz ją kawałek przewiozłem i stwierdziła że to nie dla niej.

Po za tym motocykl to taki rumak, 

Widziałeś by konno po dwie osoby wierzcha jeździły.

Grupowo to autokarem...😆 

@jacus tam wcześniej o jakiejś kolejce napisałeś żebym stanął...

Możesz jaśniej, bo nie zrozumiałem.

I nie trójkę, tylko trajke...raczej.

dziwne bo motorami jezdz we dwojke- ale u nas pewnie ich z 10 razy wiecej .

to ja przewez trajka abo trojka-pewnei jakis kolega ma i wtedy zobaczysz.

to na skupie nie bylo kolejki ?? pisales ze jedziesz .

4 godziny temu, konteno napisał:

to który nich starszy ? on , extrabyq czy Rysiek?

ja przed ryskiem, no i ogarek ..

3 godziny temu, Bananek napisał:

kilka dni temu na mazurach też jeszcze niewiele tknięte ze zbóż. nawet oziminy stoją.

na polnocy jeszcze zboze mase- ledwo rzepaki skoszone

32 minuty temu, Qwazi napisał:

Jest to możliwe tylko dlatego, że naród nie potrafi samodzielnie myśleć i analizować. I duże prawdopodobieństwo, że się powiedzie 

to przeanalizuj wydarzenia na plebani w dabrowie gorniczej.. kto bardziej szkodzi koscilolowi-ci w czarnych czy teczowych sukienkach ??

kto jest wiekszym szkodnikiemdal wiary biedron ze smiszkiem czy paetz,wesolowski,polak, dziwisz,jedraszewski, ??

Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Jest to możliwe tylko dlatego, że naród nie potrafi samodzielnie myśleć i analizować. I duże prawdopodobieństwo, że się powiedzie 

Nie potrafi bo w pewnym okresie postanowiono upodlić naród niszcząc przemysł rolnictwo edukację. Zmuszono tych zaradniejszych do emigracji , tam obyli się z nową kulturą. Pogoń za pieniądzem nie pozwalał na analizowanie tego co się dzieje. Część pozostała w kraju albo przepiła życie, albo jebała na  2 etatach by zarobić na chleb i paliwo na dojazd do pracy.  Brakło czasu na wychowanie dzieci, a resztki wolnego czasu po robocie zaczęła ludziom wypełniać papka medialna w postaci debillnych reality show,  seriali promujących debilizm i jakieś schizy,  zachowania odmienne, zawiść w pracy, chorą rywalizację w szkole, pracy, pomiędzy przyjaciółmi... itd. 

Wolne weekendy wypełniły rodzinom dyskonty i galerie handlowe. 

No i rodęto politykę socjalną, brak myślenia zaczęto promować i nagradzać. Za każdą łapówką socjalną przepychano jakieś zmiany prawne które dopiero po latach i scaleniu dają odczuwalne efekty. 

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Nie potrafi bo w pewnym okresie postanowiono upodlić naród niszcząc przemysł rolnictwo edukację. Zmuszono tych zaradniejszych do emigracji , tam obyli się z nową kulturą. Pogoń za pieniądzem nie pozwalał na analizowanie tego co się dzieje. Część pozostała w kraju albo przepiła życie, albo jebała na  2 etatach by zarobić na chleb i paliwo na dojazd do pracy.  Brakło czasu na wychowanie dzieci, a resztki wolnego czasu po robocie zaczęła ludziom wypełniać papka medialna w postaci debillnych reality show,  seriali promujących debilizm i jakieś schizy,  zachowania odmienne, zawiść w pracy, chorą rywalizację w szkole, pracy, pomiędzy przyjaciółmi... itd. 

Wolne weekendy wypełniły rodzinom dyskonty i galerie handlowe. 

No i rodęto politykę socjalną, brak myślenia zaczęto promować i nagradzać. Za każdą łapówką socjalną przepychano jakieś zmiany prawne które dopiero po latach i scaleniu dają odczuwalne efekty. 

Podsumować możesz jeszcze tą bankowość internetowa. Tu dowcip w stylu podlaskim

Chłop kupił sobie bezalkoholowe piwo i zapłacił kartą. Po dziesięciu minutach telefon z banku czy aby mu przypadkiem karty nie ukradli bo do tej pory mu się to nie zdarzało. 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Ale przecież o to chodzi by nam zochydzic religie, nasza historie itp

Sam się o tym niezbyt przychylnie wypowiadałeś. Tak mi się wydaje. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Leszy napisał:

Sam się o tym niezbyt przychylnie wypowiadałeś. Tak mi się wydaje. 

A jak się przychylnie wypowiadać o tym co odwala czarna mafia ... Orgie, ukrywanie pedofilii, Jedraszewski, teraz złapali jakiegoś co handlował narkotykami, u nas w Sochaczewie też byl ksiadz-diler. To ma być wzorzec do naśladowania ... Nie mówiąc już o tym jak wielu z nich traktuje wiarę jako biznes ... Może na wschodzie jeszcze ta instytucja się jakoś trzyma, ale w centralnej i zachodniej Polsce jest coraz gorzej ... I to sami siebie niszczą ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego należy rozgraniczyć i postawić z jednej strony księży a z drugiej wiarę,  bo wydaje mi się że ci pierwsi z tym drugim wiele już wspólnego z pierwotnym założeniem nie mają 

Edytowane przez gregor1284
  • Like 3
Opublikowano
36 minut temu, jacus napisał:

dziwne bo motorami jezdz we dwojke- ale u nas pewnie ich z 10 razy wiecej .

Nawet bym inaczej nie pomyślał 😆 

Toż u was to i pszczoły większe....😆

38 minut temu, jacus napisał:

pisales ze jedziesz .

Nie było.

Dziś też będę jechał 

Opublikowano
7 minut temu, gregor1284 napisał:

Dlatego należy rozgraniczyć i postawić z jednej strony księży a z drugiej wiarę,  bo wydaje mi się że ci pierwsi z tym drugim wiele już wspólnego z pierwotnym założeniem nie mają 

Tylko księża wiele osób skutecznie zniechęcają do wiary swoim postępowaniem ...

Opublikowano
52 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak kto znajomy pomrze to pójdę, ze straży na czuwaniu też byłem bo nie było komu a tak to zbytnio nie mam po co tam chodzić. Kościół to dla mnie taki sam budynek jak Twój kurnik czy obora. Chcą babki chodzić i w coś wierzyć to niech chodzą, ot takie podejście mam 

Pełno tego. Rozejrzyj się dookoła 

A się bede rozglądał....jeszcze jakie lustro zobaczę....

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Jak na razie to złożyłeś wniosek o szacowanie strat a nie suszowe ...

Gdzie sprawdzić czy ta susza była ? Bo faktycznie jest . A wniosek składasz w gminie czy przez internet ? 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

7 minut temu, gregor1284 napisał:

Tylko księża wiele osób skutecznie zniechęcają do wiary swoim postępowaniem ...

masz swój rozum ? bo ja mam wierze i na księży mie patrze co robią... jsk robią źle to potęmpiam nie pochwalam...

Opublikowano
43 minuty temu, jacus napisał:

ja przewez trajka abo trojka-pewnei jakis kolega ma i wtedy zobaczysz.

Kurna.

Czy ty pojąć nie możesz że motocykl to wolność, niezależność...na co mie kobita na nim?

Ja jeżdżę dla frajdy, a nie dla rodzinnych wypraw.

Auto mam od jazdy razem.

Ty musi całkiem umysł pantofla masz...

Wszystko wokół tej swojej...jak to mówisz starej ...robisz.

Ja mam inaczej.

Zrozum to.

Nie lubię tak całkiem standardowo wszystkiego robić.

Wyjaśniłem trochę?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, Azor07 napisał:

Gdzie sprawdzić czy ta susza była ? Bo faktycznie jest . A wniosek składasz w gminie czy przez internet ? 

Susza przez internet, na stronie IUNG można sprawdzić.

5 minut temu, slawek74 napisał:

masz swój rozum ? bo ja mam wierze i na księży mie patrze co robią... jsk robią źle to potęmpiam nie pochwalam...

A ja nie wierzę, bo jak wierzyć skoro Bóg pozwala aby takie coś go reprezentowało na ziemi ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Albo mieć swój rozum i nie wierzyć w bajki sprzed tysięcy lat ... Nie trzeba wierzyc w te bajki aby mieć pewne wartości w życiu. To że nie wierzę nie znaczy np że jestem za nieograniczoną aborcją, adopcją przez homosi itp.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

53 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

No rekordowo

Za pisu tyle nie było

Za Tuska taki dobrobyt że mało kukurydzy nasili wszędzie zboza

No widzisz jak za Tuska masz dobrze, nie dość że więcej do koszenia to i cena za koszenie pewnie większa niż w poprzednich latach, a ty niewdzięczny jeszcze na niego narzekasz ...

I paliwo po 5.19 🤭😄😆😆😆😆😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v