Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Uziu92 napisał:

Potężne transporty potężnego siedleckiego rzepaku 😁

IMG_20240722_074757.jpg

Zdążyłeś przed deszczem?👍

17 minut temu, galan99 napisał:

Na pellet - tylko żeby tona za kilka lat nie kosztowała 3 tyś . 

U nas gospodarz z sąsiedniej wioski zaczął robić pelet, 3 domy ogrzewa🤔 mam sporo lasu muszę podjechać zobaczyć jak on to robi .

Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

Byłem rowerem na przejażdżkę to ktoś wywalił przy drodze materac od łóżka takie dobrobyty 

To na pewno jakiś całodobowy oporowiec, zwyczajnie już mu nie potrzebny .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

To jego pytaj. Nie wiem, mogę się jedynie domyślać 🤷...

Nie masz do końca racji Tomek. Sprawcą zdarzenia jest ten, który będąc w ruchu drogowym bezpośrednio do tego zdarzenia doprowadził. To należy oceniać indywidualnie dla każdego zdarzenia i nie skazywać nikogo uprzedzając organy, które zostały dobrego powołane. Może być tak, że sprawcą jest kierująca jednośladem, a kombajnista odpowie za to, że jechał z podpiętym hederem o szerokości pow. dopuszczalnej (a za to równie dobrze może zostać pouczony). A może być też tak, że to kombajnista doprowadził do zdarzenia, a fakt jazdy z tym hederem jest tylko dodatkowym wykroczeniem. Jak się nie było na miejscu, nie widziało śladów i uszkodzeń oraz organizacji ruchu w miejscu zdarzenia, jak się nie rozmawiali z uczestnikami i świadkami, to nie należy na nikim stawiać krzyżyków

Mateusz powoli. Zebyś płacił musisz być winien...

Qwazi, jak może być winna kobieta która jechała droga z pierwszenstwem, a kombajn z polnej drogi przejeżdżał przez jezdnie? Dobrze że żyje bo chłopak na 3 dzieci rentę by płacił. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Kasa może wszystko ... O bohater tego filmiku, cały Sochaczew się potem śmiał z tej akcji xD Z umyślnego morderstwa, bo tak to trzeba nazwać skończył na nieumyślnym potrąceniu ze skutkiem śmiertelnym ...

https://www.wiocha.pl/1221270,Kozak-z-bmw

No właśnie. Takie to bohaterstwo. I tak został potraktowany delikatnie i było mu zbyt wygodnie. Nie obejrzałem do końca, bo już nie widziałem sensu. Każdy cwaniak mięknie, kiedy zostaje sam🤷, a potem robi z siebie błazna...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Qwazi napisał:

No właśnie. Takie to bohaterstwo. I tak został potraktowany delikatnie i było mu zbyt wygodnie.

Tylko można powiedzieć, że to była największa kara w jego życiu, z pozostałych sytuacji wyciągnęły go pieniądze tatusia ...

Wyrok w zawiasach czy zakaz jazdy samochodem gdy każdy kolega chce się przejechać jego nową furą to nie kara ...

I takie sytuacje pokazują, że prawdziwy winowajca nie zawsze jest ukarany ... A ty jadąc z hederem możesz trafić, że taki jedzie z naprzeciwka ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Qwazi, jak może być winna kobieta która jechała droga z pierwszenstwem, a kombajn z polnej drogi przejeżdżał przez jezdnie?

Nie twierdzę, że jest winna. Nie odnosiłem się do tego konkretnego zdarzenia. Napisałem, jakie mogą być potencjalne możliwości wogóle w zdarzeniu z udziałem takich pojazdów i zapewne nie wymieniłem wszystkich. Jak już pisałem, nie oceniam zdarzeń o których nic nie wiem🤷. A to co się o nich pisze w mediach, też może być odległe id prawdy i dość często jest...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko można powiedzieć, że to była największa kara w jego życiu, z pozostałych sytuacji wyciągnęły go pieniądze tatusia ...

W takim wypadku ten tatuś to też 🤦

Opublikowano
7 minut temu, radekz200 napisał:

chłopaki jaka to rasa? 😂

IMG_5682.jpeg

Toć to cielak🤷...

25 minut temu, Uziu92 napisał:

Potężne transporty potężnego siedleckiego rzepaku 😁

IMG_20240722_074757.jpg

Gdzie Pan gonisz tym pociągiem 🤔😉

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

A no leje, już 2 raz u mnie .

Ale komentarze pod zdjeciem 🤦‍♂️ rozumiem kombajnista nie zauważył chłopak i wyjechał kobiecie, dobrze że nic jej . Ale widać niektórzy to by karać chcieli bo wpadła na heder 🙆‍♂️

https://www.facebook.com/share/p/ZQF6caE2VxsvfgiN/

Na mnie zadzwonił na policję lokalny pijaczek, bo mu bizon hałasował a widział że jechałem przez wioskę z hederem. Wracając heder na wózek i mina mu zrzedła. Policja stała u niego w bramie i czekała 

To na wojewódzkiej drodze ludzie zjeżdżają i nie mają problemów, a temu w środku wsi przeszkadzało...

Ale jak pijany c360 bez dokumentów jeździł to nie pamięta, teraz działki sprzedał to pan i władca... 

Opublikowano (edytowane)

@szymon09875 u nas na wsi też jeden taki element jest, Warsiawiak go nazywamy, do 20 r.ż. mieszkał u nas na wsi, potem się wyprowadził do Warszawy, a teraz jak rodzice pomarli to wrócił do domu po nich. I teraz wszystko mu przeszkadza, a to gnój śmierdzi, a to kombajn kurzy... Policja aby przyjeżdża, upomina bo musi żeby mieć święty spokój od niego i odjeżdża. Agregat talerzowy mam taki że rozłożony to kilka centymetrów ponad 3m, a złożony to mniej niż 3m, to jak obok niego się przejeżdża to trzeba składać, bo jak nie to zaraz nagrywa filmiki i dzwoni po niebieskich ...

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

ty jesteś w tym dobry 😂😂

Radosław inwencji troszeczkę...to jest w stylu "nie bo nie", czyli bez stylu...weź no się jakoś postaraj ciutkę🤷

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@szymon09875 u nas na wsi też jeden taki element jest, Warsiawiak go nazywamy, do 20 r.ż. mieszkał u nas na wsi, potem się wyprowadził do Warszawy, a teraz jak rodzice pomarli to wrócił do domu po nich. I teraz wszystko mu przeszkadza, a to gnój śmierdzi, a to kombajn kurzy... Policja aby przyjeżdża, upomina bo musi żeby mieć święty spokój od niego i odjeżdża

Walnęli by mu z 66 kw i by mieli spokój oni i Wy, a nie się cackają...

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@szymon09875 u nas na wsi też jeden taki element jest, Warsiawiak go nazywamy, do 20 r.ż. mieszkał u nas na wsi, potem się wyprowadził do Warszawy, a teraz jak rodzice pomarli to wrócił do domu po nich. I teraz wszystko mu przeszkadza, a to gnój śmierdzi, a to kombajn kurzy... Policja aby przyjeżdża, upomina bo musi żeby mieć święty spokój od niego i odjeżdża

U nas to samo, zięć miał go uspokoić...

Prywatnie to mojej matki pierwszej kuzynki mąż 🤷 

Dwa lata temu się na mnie obraził, bo kazał skosić łąkę która wydzierżawił właśnie swojemu zięciowi. Pogadałem z nim a on mówi że ma to notarialnie jeszcze 3 lata i jak chce kosić to mogę ale on tego tak nie zostawi bo nawozu posiał. No to mu powiedziałem że ja się nie będę między nich wtrącał i niech sie sami kłócą. No i odmówiłem, skosil kto inny. Od tego czasu nawet ręki nie podniesie 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał:

Radosław inwencji troszeczkę...to jest w stylu "nie bo nie", czyli bez stylu...weź no się jakoś postaraj ciutkę🤷

Ty wiesz jak oni u nas działają...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Qwazi napisał:

Ciężko go ruszyć za bezprawne ... Wie czego może się czepiać zgodnie z prawem ... A i niebiescy mają co wpisać do dzienniczka ;) A nie tylko patrolowanie okolicy xD 

Przyjadą, chwilę pogadają, i potem "upominają". 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Ciężko go ruszyć za bezprawne ... Wie czego może się czepiać zgodnie z prawem ...

No na pewno nie smrodu, kurzu czy hałasu 🤷

Opublikowano
14 minut temu, Qwazi napisał:

Gdzie Pan gonisz tym pociągiem 🤔😉

Na zatoczkę ITD🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v