Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ale że kto?

No zapewne liczyć potrafisz...

Może to i dobry kierunek...

Jak słabo wygląda, to co się zastanawiać...

Talerzowka i niech miejski mąż działa...

zakładam że na wiosnę będzie po 1zł. z pól dnia czyszczenia na wialni i gartania bedzie. przejdę się jutro i ocenie

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Być może.

Takie ceny bywają....tylko jak mizerny plon, to ledwo za kombajn ...

Nie siejesz na poplony?

sieję mam jeszcze zapas z zeszłego sezonu

1 minutę temu, Qwazi napisał:

Ojjjj...nie zabrzmiało to dobrze...dla niego😉

tak to jest z facetami

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, MonteChristo napisał:

@radekz200 Jak wycinałeś ten lasek to zgłaszałeś to do gminy?

Coś Ty...najpierw trzeba wiedzieć, że takie coś wymaga zgłoszenia 🤷, a potem trzeba wiedzieć, że to nie do gminy tylko do powiatu😉...więc Radek nie zgłaszał 

8 minut temu, malaczarna napisał:

tak to jest z facetami

Ale fajne są one ...te facety🤷

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Coś Ty...najpierw trzeba wiedzieć, że takie coś wymaga zgłoszenia 🤷, a potem trzeba wiedzieć, że to nie do gminy tylko do powiatu😉...więc Radek nie zgłaszał 

Ale fajne są one ...te facety🤷

Już wiem

Opublikowano
8 godzin temu, MonteChristo napisał:

Spali 15l x 6,5 zł/l = +/- 100zł - 500 to masz 400 zł zarobku

Nie będę pisał ile wczoraj bizon spalił na 7.5 ha

Słomę zebrać i dożynki, zboże wykoszone.

Szału nie ma 

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Ja w sobotę koło 12 ruszę z koszeniem. Pierwsze u kogoś jak dobre będzie to u siebie w niedzielę po obiedzie się trochę skosi 

Jakby dobrze szło i było suche to jutro było by po pszenżycie

W sobotę siano 

W niedziele słoma 

W poniedziałek wapno I opryskać perz

We wtorek talerzówka i orka

W środę brona nawóz i agregat 

W czwartek siew i wałowanie gorzowskiej 

W piątek oborniki

W sobotę Owsy ogarnąć jak by dalo radę  skosić trawę 

W niedzielę pozbierać

A w poniedziałek jakie góry by zaliczył przed północą, bodaj tydzień żeby się wybrać 

Ciekawe czy nie popada

Wczoraj w nocy spadło 2l i nikt nie kosił 

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

Jutro będzie w sam raz.

Zobaczymy

Dziś po południu jeszcze rosa była na prosie w dołku 

Trochę leżącego jest to też będzie wilgoć nabijać 

• Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

jako klamca i rogacz z rybna pisze rozne bajki-procz tego ze z kims jezdzisz. pamietasz co pisales o helu czy bieszczadach ??

Pamiętam, to że zazwyczaj jeżdżę sam nie znaczy że kilka razy w sezonie ze mną gdzieś nie pojedzie ... Kupiłeś już swojej damie bilet na autobus, bo jako cieci inwalida nic więcej nie masz do zaoferowania ...

Opublikowano
8 godzin temu, jacor73 napisał:

Niestety, ale tak to jest ze starymi sprzętami.

A jak tam ostatnia kielecka nawałnica, dosięgnęła Ciebie, czy tylko okolice Słupi?

Mnie ominęło bo ja bardziej okolice Włoszczowy. 

W Kielcach podtopiło auta tablice rejestracyjne poodpadaly. Jędrzejów zboża zwałowane. 

Nas zawsze omija przez góry . 

Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Mgła i rosa jakby padało. 

Trza jechać bliżej tej Polski A 

Opolskie się zalicza ?

Tylko podkrakowskie wsie gdzie nie można w spokoju wyszczac się w krzakach xD Tam tylko Zetury kręca po 1000mtg mimo tego, że ich właściciel przez 3 tygodnie nie był na polu xD

• Haha 2
Opublikowano

Kupuj ziemię jak tak lubisz młucić.

8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Jakby dobrze szło i było suche to jutro było by po pszenżycie

W sobotę siano 

W niedziele słoma 

W poniedziałek wapno I opryskać perz

We wtorek talerzówka i orka

W środę brona nawóz i agregat 

W czwartek siew i wałowanie gorzowskiej 

W piątek oborniki

W sobotę Owsy ogarnąć jak by dalo radę  skosić trawę 

W niedzielę pozbierać

A w poniedziałek jakie góry by zaliczył przed północą, bodaj tydzień żeby się wybrać 

Ciekawe czy nie popada

Wczoraj w nocy spadło 2l i nikt nie kosił 

Zobaczymy

Dziś po południu jeszcze rosa była na prosie w dołku 

Trochę leżącego jest to też będzie wilgoć nabijać 

Czemu robisz w niedzielę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v