Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Michal2399 napisał:

@superfarmer02Po uj taka kabina nikt całymi rodzinami na pole nie jeździ ,🤔

Jak nie? Za dzieciaka jeździło się z motyką w fasolę albo buraki, rodzice i nas 4 braci. Do zerówki jak chodziłem to ojciec i sąsiad mieli Zetory to 7 osób + kierowca. Gorzej było w mf255 bo za mało miejsca było 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

A wiesz...

Też zauważyłem że czarujesz...

...dopłaty do zboża....nie mogłeś dostać już wcześniej.. 

Pośmiać się nie można z tych co codziennie w banku sprawdzają czy już im nie wpłynęło ?? Każdy kto ma rozum wie, że dwa dni po zakończeniu naboru nie zaczynają wypłacać pieniędzy ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Myślałem że coś więcej dzisiaj skosze niż dokończenie wczorajszej działki. Pękł pas potrójny i koniec koszenia. Bizoniarze, nie chciało mi się patrzeć dokładnie, czy bez problemu zmienię ten pas,tzn. czy nic nie blokuje jakieś koło lub inny pas

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Można.

Jednak pytałem...odpowiedziałeś....

Że tak powiem....nie lubię jak ktoś oszust...

A na takiego wyszedłeś...

Przepraszam jeśli uważasz to za oszustwo, nie tak miało to być odebrane.

Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Suche?

Chyba u Ciebie mało padało...

Czaiłem się na pszenżyto około 16-17 coś spróbować, ale spadł deszczyk i odsunął plany na dzień jutrzejszy.

Opublikowano
9 minut temu, MonteChristo napisał:

ch*j z dożynkami kiedyś chodziła cała wieś, teraz jedynie śmietanka towarzyska z gminy i przydupasy wójta

Czym jest ta śmietanka? Teraz nie ma kto chodzić bo i ostało się paru bambrów... 

Opublikowano

Można powiedzieć że kłamstwo...

Jednak wiesz...pytałem wprost...bardziej z ciekawości niż z oczekiwania...

Niezbyt taka sytuacja...jak dla mnie.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Przepraszam jeśli uważasz to za oszustwo, nie tak miało to być odebrane.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Czym jest ta śmietanka? Teraz nie ma kto chodzić bo i ostało się paru bambrów... 

wiejscy przedsiębiorcy KGW i  ich przyjaciele

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

9 minut temu, slawek74 napisał:

a za co mam przepraszać 🤔😁

Czyli jesteś zwykły frajer, dobrze wiedzieć ... Za porównanie do podkrakowskiego kłamcy

wtłumacz za co mam przepraszać 🤔🤔🤔🤔

Opublikowano (edytowane)

Można powiedzieć że kłamstwo...

Jednak wiesz...pytałem wprost...bardziej z ciekawości niż z oczekiwania...

Niezbyt taka sytuacja...jak dla mnie.

Nie myślałem, że ktoś weźmie to na poważnie, minęło kilka dni od zakończenia naboru jak to pisałem ...

1 minutę temu, slawek74 napisał:

wtłumacz za co mam przepraszać 🤔🤔🤔🤔

Za porównanie do podkrakowskiego ciecia i jego poziomu bajkopisarstwa. Byłeś pewny że nie mam takiej maszyny.

Opublikowano
konteno napisał:

żeby kto miał bydło blisko na łące to na wypasienie byś oddał

to ja będę czyjeś bydło karmił? skosiłem to. co zbiorę to zbiorę, reszta pod gruber i poplon

Opublikowano

Nie rozwijam...

Nie lubię takich sytuacji.

Taki sam bajarz jak Jacus jesteś już teraz dla mnie...

Najlepszego...

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Nie myślałem, że ktoś weźmie to na poważnie, minęło kilka dni od zakończenia naboru jak to pisałem ...

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

wiejscy przedsiębiorcy KGW i  ich przyjaciele

To to normalne ale ci co przychodzą to nie są ludzie, którzy dożynki obchodzić powinni. To tak robią bo zawsze robili, gospodarzem nikt nie chce być a świętować nie ma kto.

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

Co ...zfrajerzyl, bo nie wiem?

Mówił, że kłamię, że nie mam opryskiwacza z nadmuchem do truskawek, porównał mnie do podkrakowskiego ciecia-notorycznego kłamcy. Powiedziałem, że ja mu pokażę opryskiwacz, tylko niech mnie wtedy przeprosi, ale jak widać ktoś zfrajerzył ...

🤣🤣🤣🤦

Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał:

To co u was nie padało wczoraj? U nas 17mm wszystko teraz paruje, niema czym oddychać, w nocy kolejny deszcz ma być. Wiec do weekendu nie ma koszenia a że w sobotę jadę na wesele do Hrubieszowa to żniwa dopiero w poniedziałek 😉

0.5 l spadło

Suche aż łupie ziarnko

• Confused 1
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

To to normalne ale ci co przychodzą to nie są ludzie, którzy dożynki obchodzić powinni. To tak robią bo zawsze robili, gospodarzem nikt nie chce być a świętować nie ma kto.

Już kilka razy propozycje na gospodarza miałem...

No na co mi to?

Same niech błaznów z siebie robią...

Uciecha i cyrk dla pospólstwa...

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, 12Pafnucy napisał:

Już kilka razy propozycje na gospodarza miałem...

No na co mi to?

Same niech błaznów z siebie robią...

Uciecha i cyrk dla pospólstwa...

Te kilkanaście lat temu i wcześniej to faktycznie był honor ale i koszt. A teraz...

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

Gdzie dożynki. Drugi dzień kombajn w polu. Jeszcze 10 minut deszczu ojebało i stanie. Dobrze że dwie wsie dalej nic to chociaż łubin skończyłem

jak chodzi nowy nabytek?

Opublikowano
Buszmen11 napisał:

Gdzie dożynki.

no jakby u mnie. jutro słomę zwieźć i można robić uprawki pożniwne. wygląda na to, że najwięksi leserzy AF pierwsi obrobią się na polach.

jeszcze nigdy nie skończyłem tak szybko żniw. kiedyś w szoku byłem jak 3 sierpnia skończyłem. a tu połowa lipca. matkobosko

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Te kilkanaście lat temu i wcześniej to faktycznie był honor ale i koszt. A teraz...

Jaki koszt?

Mi tylko błaznowanie dla ....reszty nie odpowiada.

Nie lubię takich przedstawień ..nawet oglądać tego nie lubię, a gdzie mi w tym uczestniczyć..

Zwykły cyrk dla pospólstwa...

Opublikowano (edytowane)

@Bananek a jak się obrobić jak w sobotę dopiero by się nadawało, ale z piątku na sobotę dolało 60mm,z soboty na niedzielę kolejne 25mm, a teraz co i rusz dopaduje i nie ma jak wyjechać 🤔 Poszedłem dzisiaj o 13 to słoma jeszcze taka watowata była, na siłę by kosił, ale jak nadają kilka dni spokoju to trzeba wziąć Stoperan i poczekać do dnia następnego. Już raz nakosiłem gnoju do BIN'a, a później patrzyłem czy dam radę to wydmuchać dmuchawą, a koszone dzień później było już dobre ...

Opublikowano
22 minuty temu, Qwazi napisał:

Wiem, że nie Twoje. Też uważam, że ładne. Jednak Rudi śpiewał, że córka rybaka to Ilona🙆...więc możesz być Ilona😎 i będzie się zgadzać z tym co sama napisałaś...

wolę już ta Dźanetę. Poszło 2.24 ha pszenzyta 2.5 zbiornika JD. Mój kombajnista zaskoczony ja też

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v