Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I zwykle chłopstwo na wsi odczuło jakieś zmiany ?? Tylko szlachta odczuwała a dla zwykłych mieszkańców wsi nie było różnicy czy rządził car, cesarz czy ciota Poniatowski ...

Bo tak było. Los polskiego chłopa był taki sam albo gorszy od niewolnika w USA. Pracował po 6 dni w tygodniu od rana do nocy albo dłużej z tego u siebie na polu może 1 dzień a reszta u pana. To nie było chyba dziwne że nie chcieli walczyć i ginąć za panów.

Opublikowano
wojtal24 napisał:

Agrest napisał:

36 minut temu, Bananek napisał:

po niedzieli widzimy się?

po przyszłej oczywiście

Nie, raczej na pewno nie. Pewno źniwa będę robił.

Córka chce zagramanicę. Powiedziałem jej że jak zoorganizuje to czemu nie.

Szwagier jeden ma możliwość od kumpla domek w Portugalii wypożyczyć i tam bym chciał.

Ale wiesz samolot😜🤭

boisz się lecieć spoko nic strasznego

boi się zasnąć, żeby przystanku nie przegapić. 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Desperado napisał:

Kaczafi a tusek i niemieckie interesy, to raczej jak dzień i noc.

PiS to jedno mówił w kraju, a co innego robił w UE ... Krzyczeli w kraju jaki to Zielony Ład zły, ale jak Moraw pojechał do Brukseli to aby się pytał gdzie trzeba podpisać xD dla mnie czy Kaczor czy Tusk to takie same szmaty do podłogi ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Ale ci teraz to jak z deszczyku pod rynnę.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

PiS to jedno mówił w kraju, a co innego robił w UE ... Krzyczeli w kraju jaki to Zielony Ład zły, ale jak Moraw pojechał do Brukseli to aby się pytał gdzie trzeba podpisać xD

Opublikowano (edytowane)

Nie tylko ja, ci co głosowali jak wy też już tak uważają, jest pewna grupa ludzi że nigdy nie przyzna się do błędu, po prostu tego nie potrafią.

Szczepionkowcy też już uważają że popełnili błąd, a pewien beton z uporem maniaka twierdzi że to był dobry wybór, no cóż mają prawo do własnego zdania, mnie to gila.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
witejus napisał:

14 minut temu, Bananek napisał:

boi się zasnąć, żeby przystanku nie przegapić. 🤣

W Portugalii samolot kończy bieg, to nie przegapi, obudzą go.

co Ty opowiadasz. myślałem, że trzeba wstać wcześniej i iść w stronę drzwi jak się zbliża do przystanku. albo do kierowcy podejść. 🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Desperado napisał:

Nie tylko ja, ci co głosowali jak wy też już tak uważają, jest pewna grupa ludzi że nigdy nie przyzna się do błędu, po prostu tego nie potrafią.

I dlatego PiS po tych aferach które wychodzą teraz na jaw traci poparcie xD mam nadzieję że Tuskowi się uda chociaż to i zamknie za kratami cała ta PiSowska zorganizowana grupę przestępczą ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
40 minut temu, Desperado napisał:

Taki tok myślenia już żeśmy przerabiali, kończyło się to rozbiorami Polski. Potem ginęli młodzi ludzie żeby odzyskać wolność, tylko po to żeby teraz ich krewni durnowatym tokiem myślenia popełnili te same błędy za które Ci oddali młode życie, brawo tępy narodzie, brawo!!!

Niektórzy mogliby zginąć dla dobra nasze suwerenności

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

I dlatego PiS po tych aferach które wychodzą teraz na jaw traci poparcie xD mam nadzieję że Tuskowi się uda chociaż to i zamknie za kratami cała ta PiSowska zorganizowana grupę przestępczą ...

Powtórka z 15 roku tylko zmiana stron

Opublikowano
7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak jak i PiS pozamykał wszystkich po aferach PO i okolitach. Gwiazdy tych afer brylują w PE. My nie ruszamy waszych, a wy nie ruszacie naszych. I tak to się kręci. A reszta to igrzyska.

Opublikowano
1 minutę temu, slavvek napisał:

Tak jak i PiS pozamykał wszystkich po aferach PO i okolitach. Gwiazdy tych afer brylują w PE. My nie ruszamy waszych, a wy nie ruszacie naszych. I tak to się kręci. A reszta to igrzyska.

Szkoda, że z Giertychem nie zrobili porządku jak mdlał to mogli go wiadrem wody ocucić albo strzałem w pysk

Opublikowano
5 godzin temu, jacor73 napisał:

Kredyty są dla ludzi, co złego widzisz w kredycie na bodowę domu?

Z różnych przyczyn, u niejednego tak jest. Podstawowy warunek, trzeba mieć żonę🤫

Niejeden tu na forum, rolnik pełną gębą, a gospodarka na żonę albo na rodziców

Nawet piasek nie jest w stanie przyjąć takiej ilości w krótkim czasie, 3/4 poszło gdzie niżej

Sam kiedyś miałem 

Takie grosze

10-20 tyś 

Czy widzę coś złego? Nic

Ja tam się wystrzegam tego bo nie lubię pracować na kogoś 

U mnie gospodarka jeszcze na pradziadka 

Opublikowano
witejus napisał:

Bywa i tak

no chyba jednak nie. obaj wiemy, że pilot ma piździe czy ktoś został na pokładzie czy nie. czy tam śpi czy cokolwiek innego. przyleciał na miejsce i idzie odpocząć.

czas na wieczorne kino zanim mżonka wróci z pracy. dziś na tapecie film: "nieobliczalna".

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Żadnego nie masz? 

Koleżanka furmana potrzebuje do zwózki bel...

Mam wszystkich jeszcze 3 ale to dużo pracy przy nich trzeba.

Jak by żyła ta kobyła to by było inaczej nauczyć chodzić w parze np.

Opublikowano
31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

mam nadzieję że Tuskowi się uda chociaż to i zamknie za kratami cała ta PiSowska zorganizowana grupę przestępczą ...

52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

dla mnie czy Kaczor czy Tusk to takie same szmaty do podłogi ...

Widocznie nie takie same skoro kibicujesz Tuskowi, za rządów PIS nie pamiętam byś kibicował Kaczyńskiemu by udało mu się zamknąć za kratami całą tą POPSLowską grupę przestępczą.

6 minut temu, Bananek napisał:

no chyba jednak nie. obaj wiemy, że pilot ma piździe czy ktoś został na pokładzie czy nie. czy tam śpi czy cokolwiek innego. przyleciał na miejsce i idzie odpocząć.

Na żartach się nie znasz?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v