Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

on teraz do watykanskiej waluty przywykly

"Bóg zapłać" takie drogie ? z tego co wiem to wielkomiejskie parafie są zachłanne i ich pasterze bo kościoły z rozmachem , przytupem i przepychem na poziomie Lichenia czy Świątyni Opatrzności Bożej są robione

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

"Bóg zapłać" takie drogie ? z tego co wiem to wielkomiejskie parafie są zachłanne

U nas tam wieś, a też teraz zachłannego Batmana mamy, bo ktoś taki księdzem nie powinien być ...

Opublikowano
gregor1284 napisał:

4 godziny temu, slawek74 napisał: a ze słoiczek dla mnie byś miał 🤔 płace 200 za ten rarytas 🤗 Jeszcze Ci czego dosypie, ja to już bym tego nie tknął

może nie... nie taki on zły...

Qwazi napisał:

@slawek74 luks kosiarkę masz😎

🤔

radka drażni czy co 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

A ja jestem zadowolony,  troche czasu więcej latem poświęcę a zimą oprzątek jak marzenie 🙂 

I takiego smrodu w obejściu nie mam od tej mokrej kiszonki 

Stosujesz jakieś odświeżacze powietrza w obejściu? Mógłbyś coś polecić?

Opublikowano

O co tu chodzi 10mm deszczu, a qq dalej zwinięte. 🤨 

Radek możesz lecieć do kombajnisty z czapką przy ziemi się kłaniać bo u nas już koszą 🤪

Świętują ludzie, sklep z częściami zamknięty. Pjoter 

Opublikowano
20 minut temu, HF86 napisał:

Dzień dobry. 

CIEPŁO,wczoraj 5 litrów na kapało. 

Ech na co mnie ta robota była potrzebna 🙄

KURPIOK pomógł byś trochę, a nie tylko te politykowanie. 

BANANKA  nawet nie wspomnę, on teraz do watykanskiej waluty przywykly, to i pół wypłaty zabierze 😔

Coś tam wziął za fuchę? 

Opublikowano
30 minut temu, Qwazi napisał:

Wzorowo💪...jednak musisz się wybrać do mnie po tą montkę🤷...

O jedyny co pochwalił😗 Będę próbował do skutku. On jest z białą głową, tylko z tej strony ma tak nalane. Teraz czekam na jesień i simkę po wuhu, tylko babka coś mówiła, że krowa chyba nie jest cielna bo dziwnie obskakiwala inne. Zobaczymy. Na drugi raz jak będę wrzucał, to najpierw zapytam czy wszyscy pojedli😂

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, pedro2 napisał:

Broni się przed upałem ... U mnie też około 10mm spadło, nie wiem jak moja bo obok domu akurat nie mam kukurydzy, ale u sąsiada nadal pozwijana.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, slawek74 napisał:

radka drażni czy co 🤔

Ja nic żem o nim nie wspominał🤷

13 minut temu, gregor1284 napisał:

Już i Tobie się pochwalił? Niby niewiele większą od radkowej ale większą 

Ja się do końca nie znam, ale się mnie zdaje, że ta kosiarka to ma szerokość regulowaną🤔...

14 minut temu, Kowalsky30 napisał:

O jedyny co pochwalił😗 Będę próbował do skutku. On jest z białą głową, tylko z tej strony ma tak nalane. Teraz czekam na jesień i simkę po wuhu, tylko babka coś mówiła, że krowa chyba nie jest cielna bo dziwnie obskakiwala inne. Zobaczymy. Na drugi raz jak będę wrzucał, to najpierw zapytam czy wszyscy pojedli😂

Może by tak tę krowę zbadać...jak Ci tak babka będzie orzekać, to możesz parę rui przepuścić 🤷...

Ja niebrzyliwy...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Radek możesz lecieć do kombajnisty z czapką przy ziemi się kłaniać bo u nas już koszą 🤪

Świętują ludzie, sklep z częściami zamknięty. Pjoter 

już czekam zwarty i gotowy 😛

IMG_5591.jpeg

29 minut temu, Qwazi napisał:

@slawek74 luks kosiarkę masz😎

jakom? 🤔

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Broni się przed upałem ... 

Tylko że go nie ma 24° 

Kurła wesele pojechało z wioski 4 samochody

Cicho sza nikt nie wie kto 😁 

Się w ukryciu wiążą aby przyoszczędzić. Nawet nie trąbili 🤣

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

i w sumie coś spożyć pod to miodobranie

ja dziś 2 kieliszki tak okazjonalnie bo do wieczora trzeba wytrzeźwieć 

19 minut temu, pedro2 napisał:

Tylko że go nie ma 24° 

flachy nie mieli na brame to woleli bez rozgłosu 

7 godzin temu, radekz200 napisał:

@pedro2 zoba jaka kukurydza po owsie na 6z 😛 nawożenie przedsiewnie berbelucha na szpilkę dostała ze 100 kg saletry i dzisiaj tylko odżywkę i mocznik dolistnie, od chwasta tylko poprzeczniak od łąki bo było trochę chwastnicy a na reszcie pola nie ma sensu 

IMG_5589.jpeg

u nas wczoraj lało a dzis pole takie 

IMG_20240628_120335.jpg

Edytowane przez konteno
Opublikowano
5 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

No nie bardzo... Jak ktoś pracuje to w tygodniu dopiero popołudniu przyjedzie albo wieczór... W sobotę wygodnie bo się nakopie, naważy w piątek, zabije coś ewentualnie w sobotę rano i zaraz odbiór.

Ty jesteś w temacie ile wołać za bojlera (5 kg żywy)  zabity  , wypatroszony ?

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, slawek74 napisał:

flaszeczkę dorzucam 🤔

Dorzuć jaką jagodziankę na pół godziny to 10 słoików dostaniesz w gratisie byle byś z podwórka wy***rdalał i jeszcze podupcysz na leśnej polanie🤭🤣😜

Ale po 200 za słoik to jutro ci wiozę szwagrowy. Mów jaki chcesz to się etykietę odpowiednią naklei. 

Ale minimum te 20 słoików🤭

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
34 minuty temu, pedro2 napisał:

Tylko że go nie ma 24° 

Jak to było 

Cisze jedziesz, dalsze budziesz...

A i zawsze to mniejszy dług na starcie będzie🤭

Opublikowano
Qwazi napisał:

10 godzin temu, Buszmen11 napisał:

Mariusz @Qwazi to nie czasem ten o którym gadaliśmy? https://m.olx.pl/d/oferta/claas-dominator-96-CID757-ID10NOnt.html

Tak. Widać wczoraj wystawił. Wiem, że się z nim Przemek na jutro umówił na oglądanie. Zobaczymy co z tego wyniknie. A widziałeś tego?

https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-zbozowy-claas-dominator-96-86-76-CID757-ID10ackY.html

10 godzin temu, Bananek napisał:

mh. zawsze po tym udaje się spać 😉

Patrz...a moja to...chce więcej 🤦🤭...

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

LLU dostało 2l

Teściu, po drożdżach wzrost 30l na zbiorniku

Mielim my rację 

Ni ma za co 🤷...

...pińset się należy 🤭...

Dzień dobry Szanownemu Gronu ...ciepło, słonecznie...

Piotrom i Pawłom 💯 lat w zdrowiu...w tym również bratu mojemu...

...ale nie temu 'bambrowi"- wyjaśnieniam dla Radosława 🤷...

ten z Kalisza to malowany

Opublikowano
3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

A ja jestem zadowolony,  troche czasu więcej latem poświęcę a zimą oprzątek jak marzenie 🙂 

I takiego smrodu w obejściu nie mam od tej mokrej kiszonki 

W pryzmę też idzie zrobić suchsza.

Ale jak nie ma ludzi to UJ nie robota. Samemu idzie się zaje..ć

2 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

Panie Ty się znasz, na Pomorzu żniwa nieraz opóźnione przez deszcze , jęczmień ozimy obleci jak przetrzymam z tydzień?

U mnie był taki że motowidła kłosy obrywaly. Lepiej by się domłócił jakby deszcz przyszedł jeden, ale nie chciałem ryzykować, tym bardziej że zapowiadali konkretne ulewy. Spadło parę kropli. No ale dziś dmuchawa huczy i się rozładowywuje, jak wleci na strych to ości ładnie obite na bokach leżą bo cyklon zdjalem i dmucha prosto z rury. Na środku to i do siewu się nadaje.

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Jak to było 

Cisze jedziesz, dalsze budziesz...

A i zawsze to mniejszy dług na starcie będzie🤭

No ok, mogli nie spraszać, ja tam nie rozpaczam, ale żeby aż w takiej konspiracji...  chłopaki dzwonią czyje to wesele bo nikt nie wie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v