Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

To pewnie masz więcej jak on 😲

Połowę ziarnowej wykosiliśmy reszta czeka lepszych czasów........a można było wszystko wyciąć we wrześniu na kiszonkę to nieeeeeeee bo zapasu jest opór 

Opublikowano

Na pewnym portalu napisałem komentarz pod filmem w którym powiedziane było że kobiety są dojone 

Napisałem że nie, one to nie 

I że wogóle jak można było tak powiedzieć 

No i qrła usunęli

A więc znaczy że można 

Teraz siedzę I szukam jakie to są wydajności, jakie żywienie potrzebne itd

Tyle że nie mogę nic znaleźć 

Opublikowano

i nieuki sie same zglosily 🤣🤣🤣.

gdy nie masz swojej wiedzy to korzystaj z wiedzy innych...

zakladam ze w zyciu zadnej ksiazki rolniczej nie przeczytaliscie , zadnego artykulu w gazecie fachowej. o jakiejs szkole to nawet nie wspomne..

inaczej wiedzelibyscie ze prof,grzebisz jest jednym z autorytetow w dziedzinie nawozenia..

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Prawie jak g-klasa🤭😅

Sam teraz ujezdzam albee 1.2 75km 

Jest

Jaki czas przed siewem planujesz jechać z mocznikiem? 

wszystko zalezy od teog po ile bedzie mocznik i saletra...

mocznikk od lat uzywam do opryskow i pod kukurydze i ziemniaki.

gdyby nie szalone ceny saletry to nikt by sobie glowy mocznikiem nie zawracal.. ilu z was go wczesnie sialo..

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Powiedz ile młócisz pszenicy, kukurydzy to się zobaczy czy Twój dyplom się nadaje do czegoś innego niż tylko do podtarcia się w kibelku.

-4, nie pada ale wiatr zimny.

chyba widziales w zyciu jakis dyplom  ??on sie nie nadaje na papier..

a kto tutaj pisze prawde ile mloci ???

niedawno pisalem-nudzi ci sie to poszukaj..

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Koszenie też wykonujesz wg tego autorytetu 

nawet ktos taki jak ty powinien wiedziec ze on zajmuje sie nawozeniem .

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Wystarczy że ty to cały czas pokazujesz 

nie badz skromny -ty i wielu tutejszych asow jest lepszych ode mnie..

58 minut temu, witejus napisał:

Powiedzieć to może różne rzeczy😊

nie mam takiej fantazji jak niektorzy..

ja na V klasie nie zbieram 9 ton tylko 3.

57 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Tyle że wystarcza mu do pieca.

a nawet zostanie dla brojlerow. zostawilem przyczepe do pieca i wszystko sprzedalem i musze jeszcze jedna nakosic bo jeszcze sa chetni.

50 minut temu, gregor1284 napisał:

Merlin pempuchy zrobiła i bałem się ale nawet jej wyszły. Nawet lepsze niż mamie ale tego nie mogę powiedzieć 

znaczy tesciowej czy matki ??  nie wchodz w niebezpieczne rejony..

37 minut temu, Bogdan_ja napisał:

No i co ten pseudo profesor twierdzi że 20 stopni jest w lipcu...a  jest  nie raz koniec maja ... Tyle warte te wywody z bladnym założeniem  ...dwa potem stwierdza że trzy miesiące przekształcenie a w tabelce wcześniej podaje że przy 20 stopniach przekształcenie w dostepno formę to 1 tydzień ....tyle warte te wywody  o d*pie Maryny ..😁😁😁😁😁

temperatura gleby  w strefie korzeniowej..

33 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ja w lato tak miałem że mnie telepało, wytrzymałem z ponad tydzień i mnie powieźli

i wykastrowali.gdybys pojechal od razu to by ci sie nie ugotowaly na twardo 🤣

23 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Placek to ma sieczkę w głowie to nimo czym rozumieć ....zresztą on jeszcze kuke ma na polu zeby mocznik wykorzystać😁😁😁😁😁 

jak tam w domu wszyscy zdrowi ?? jak po kuracji ?? pigulki widze ze na krotko wystarczyly..

16 minut temu, soltys48 napisał:

Ja też mam jeszcze 1.6ha🤬

to ty paprok jak ja..ziemia pod sniegiem nie zamarznieta.. niektorzy to do wiosny zostana.. z jednej storny gorka z drugije jeszcze wieksz a w srodku bagno albo jezioro..

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

nawet zostanie dla brojlerow. zostawilem przyczepe do pieca i wszystko sprzedalem i musze jeszcze jedna nakosic bo jeszcze sa chetni

Przyczepę?

Znowu coś zmyślasz. No chyba że taka mała ta przyczepa.

Ile tego spalisz?

Twierdzisz że ileś tam ton węgla tanio kupujesz, a jeszcze do tego przyczepa zboża.

Kłam jakoś mądrzej Jacus.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Placek ...Gołębiu pierwsze wstawiłes wykład który w konkluzji przeczył twojej teorii ..a teraz wstawiasz jakiegoś krętacza który przedstawia sprzeczne dane i teorie o kant deeee ....zawsze tak jest że zakładając błędne założenia wszystko można uwalić ...i ten głąb waśnie to robi a tacy jak ty tego nie rozumieją ...

Czemu to robi to nie wiem ale trza być tępakiem żeby tego nie skumać ....ja się nie dziwię że ty niczego w życiu się nie dorobiłeś 😁🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)

Cześć

-1 

Opadów brak, trochę wieje 

Znowu wychodzi że wszyscy są gamonie a Jacusia najmądrzejszy, tylko jak zwykle zero konkretów ile ton na jakiej ziemi przy jakim nawozeniu, ale profesora tu wstawia 

Jacek siej ten mocznik nawet jesienią, kukurydzę w lipcu i koś vw lutymjak tobie się to sprawdza ale daj już spokój i nie ciągnij tego tematu 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano

Jego największe osiągnięcie to to....że mieszka w okolicach Krakowa.

Zawsze tym się chwali. Więcej nigdy niczym .

Dzień dobry🙋‍♂️

15 minut temu, Łolek napisał:

Cześć

-1 

Opadów brak, trochę wieje 

Znowu wychodzi że wszyscy są gamonie a Jacusia najmądrzejszy, tylko jak zwykle zero konkretów ile ton na jakiej ziemi przy jakim nawozeniu, ale profesora tu wstawia 

Jacek siej ten mocznik nawet jesienią, kukurydzę w lipcu i koś vw lutymjak tobie się to sprawdza ale daj już spokój i nie ciągnij tego tematu 

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Jego największe osiągnięcie to to....że mieszka w okolicach Krakowa.

Zawsze tym się chwali. Więcej nigdy niczym .

A kanapkowo-termosowo-autobusowe podróże po świecie ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No to też z mopsu organizowane.

Też nie za swoje.

Bilet to karta duzej rodziny.

Na kupno jedzenia nie stać , to bierze ze sobą gotowane jajka.

Taki bogaty.

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A kanapkowo-termosowo-autobusowe podróże po świecie ??

Takie tam bogactwo że ludzie na siłę dzierżawy mu oddają.

Same czarnoziemy.

Jemu to kłamanie już nawet nie wychodzi.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 2
Opublikowano

juz elita forumowych przegrywow sie zebrala 🤣 jak nie rogacz to w separacji, jak nie tlumok po zawodowce to psychol 🤣🤣

to jest najlepsze ze nieuki po zawodowce beda profesora uczyc 🤣.🤣🤣

wyziewy z gnoju nie tylko zle wplywaja na srodowisko ale i na mozg. 😂😂😂

nara -jade poodpoczywac do pracy a wy do widel i jazda..

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał:

juz elita forumowych przegrywow sie zebrala 🤣 jak nie rogacz to w separacji, jak nie tlumok po zawodowce to psychol 🤣🤣

I mój ulubiony temat, lepiej zna moje życie prywatne niż ja sam xD Zazwyczaj zaczyna się pojawiać gdy wyjawiasz jego kłamstwa, bo pamiętasz co kiedyś pisał xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

to jest najlepsze ze nieuki po zawodowce beda profesora uczyc 🤣.🤣🤣

wyziewy z gnoju nie tylko zle wplywaja na srodowisko ale i na mozg. 😂😂😂

nara -jade poodpoczywac do pracy a wy do widel i jazda..

Jacus, po prostu jak kłamiesz to bardziej się postaraj, bo to co piszesz to coraz durniejsze jest.

I nie idź w wyzwiska.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

wszystko zalezy od teog po ile bedzie mocznik i saletra...

mocznikk od lat uzywam do opryskow i pod kukurydze i ziemniaki.

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Ile dni/tygodni przed siewem siejesz mocznik pod kukurydzę. Cena nie ma nic do terminu siewu 

Opublikowano

Zaraz dostanę po łbie ale co tam . To jest dyskusja ,wkracza Jacek ,i oczy się otwierają ,ludzie widzą szerzej ,jednych to uwstecznia ,ale większość dostrzega to co wcześniej nie widzieli .    W okolicy przy stole obok kieliszka  np . takim Jackiem jestem  ja     .  Mogę mieć to same zdanie ,ale by podnieśc poziom dyskusji biorę stronę przeciwną i wynajduję słabe punkty reszty mających rację ,robię to z przymrużeniem oka ,tak że większośc wie  o co chodzi ,ale pomimo to potrafię doprowadzić do szefwskiej pasji To nie jest dyskusja jak wszyscy jednomyślnie na hura  ,nic nowego się nie zdarzy ,ale jak znajdzie się taki ,,kij w mrowisko '' widzimy swoje błędy  i to jest twórcze ,to pozwala na uniknięcie błędów  ,zaradzenie im  ,lub mieć wiedzę że one są . .     Jak sami wiecie ,najdroższa jest informacja .             To nasze forum to jest jakby  zupa ,od groma wody ,ziemniaków, mięsa . Niby to można jeśc ,ale wystarczy odrobina soli ,pieprzu ,jakaś marchewka ,listek pietruszki ,ziarenko ziela ,jakiś listek laurowy  i to jest wtedy dopiero pyszne .      Każdy ma swój własny wkład  [kto nie lubi bigosu];)                              A że co i raz pewnie każdy tu z nas został ,,naprostowany'''  ,to może i z tego wnioski powstały ,i coś ,,ruszyło''     .  Przyklask i dupowłastwo  destabilizuje   . Minus kilka ,jakiś wiaterek bez opadów , czas ,,korytko wysprzątać'';)

• Like 5
Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

gdy nie masz swojej wiedzy to korzystaj z wiedzy innych...

zakladam ze w zyciu zadnej ksiazki rolniczej nie przeczytaliscie , zadnego artykulu w gazecie fachowej. o jakiejs szkole to nawet nie wspomne..

Na Twojej "wiedzy" to nie ma akurat co polegać. Uważam, że jak na osobę, która jest w większości samoukiem osiągam niezłe plony. A mocznik... Dawałem, teraz już nie daję i wcale gorzej nie sypie.

-2, wieje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v