Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
28 minut temu, Leszy napisał:

Większym opryskiwaczem na raz machniesz :D 

Gdzieś koło Wyszogrodu widziałem cienkie wstążki po  horyzont, a wyglądały jakby miały 10 m szerokości. :D  

No 15 metrowym troszkę trzeba pokombinować. Brata 24-ka byłaby idealna, ale przecież nie będę go taragał 15 km do opryskania moich poletek🤷...

Radosławie, znowu z wspomniał, wiesz, żeby...dzień nie był stracony🙃

Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

przypomnij sobie jak wyles i plules na moją rodzinę dzieci ,żonę ..i ty kultury chcesz uczyć gnomie🤣

Ale przeprosiłem przynajmniej.

Ty wiele wiader pomyj na mnie wysłałeś.

Opublikowano
Bogdan_ja napisał:

weź mi napisz czego ja nie mam pajacu ....może bezdomnym zostanę od tego 🤣🤣🤣🤣

wiele ci brakuje i o tym zielonego pojęcia nie masz a i nie dowiesz się czego ci brak...

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał:

bobek poka swoje ekologiczne śmieci 🤣

Akurat pogoda dopisała i sianko pierwyj sort  w niewyobrażalnej ilości już na stodole i będę chwilowo zwiększał obsadę aby to skarmić tylko nie wiem jak rozegrać zwiększoną powierzchnię. Jałówki przenieść do innego pomieszczenia i będzie się to liczyć jako osobna siedziba??

Dziadki  w tym roku mabrycznie się wykruszyły, że aż muszę się chować bo nagabują o skoszenie. Koszę tylko najlepsze łąki z najbardziej wartościowym runem  jak najbliżej chałupy

Przed chwilą, Qwazi napisał:

No to żeś mnie teraz zawiódł...smutno mi😢...

Nie było moją intencją, ale ja tam nic innego nie widzę😂

Opublikowano

powiedz jaka  to wartość jest jak ja na północy robię drugi pokos a ty na południu jeszcze pierwszy ...to gdzie jest cieplejszy klimat 🤔

powiedz jaka  to wartość jest jak ja na północy robię drugi pokos a ty na południu jeszcze pierwszy ...to gdzie jest cieplejszy klimat 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał:

jest następny gnom z pod krowiego ogona 🤣

Tylko obrażać wszystkich dookoła potrafisz 

Cza iść, bo jak ty na af, to tylko wyzwiska, obrażanie i złośliwości....no i jeszcze o bogactwach twych....

Czymajta się.

Nie pada cza coś robić...trochi

• Like 1
Opublikowano

sam szukasz zaczepki ,niczego do ciebie nie pisałem ....to że ciebie obraża że ja mam to twój problem nie mój ...i żebyś się posr....to tego nie zmienisz .....żebyś miał rozum to byś to zrozumiał 😲

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tylko obrażać wszystkich dookoła potrafisz 

Cza iść, bo jak ty na af, to tylko wyzwiska, obrażanie i złośliwości....no i jeszcze o bogactwach twych....

Czymajta się.

Nie pada cza coś robić...trochi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Dziś alert przysłali jak już zaczęło padać 

Dobrze że jak zaczęło, u mnie przyszedł jak już przestało 😂 A i tak uja spadło, z 5mm ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

że do biebie nic nie dociera to już wszyscy i tak wiedzą...

czego i kogo ty chcesz uczyć pouczycielu od siedmiu boleści...🤣

weźmiesz wypłatę to skocz do ogrodniczego to se ziemi zakupisz 🤣

Opublikowano

już nasz borówkarz strzela z armatki w chmurę. zaraz będzie po deszczu. jprdl ten to się w Boga bawi, żeby tylko więcej w kieszeni zostało. wyjdzie mu to bokiem kiedyś

• Like 1
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bananek napisał:

jprdl ten to się w Boga bawi, żeby tylko więcej w kieszeni zostało. wyjdzie mu to bokiem kiedyś

On puści fertygację i będzie miał kasę ... A jak grad stłucze to kasy nie będzie, a żaden ubezpieczyciel nie pokryje strat które przyniesie grad ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
49 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Akurat pogoda dopisała i sianko pierwyj sort  w niewyobrażalnej ilości już na stodole i będę chwilowo zwiększał obsadę aby to skarmić tylko nie wiem jak rozegrać zwiększoną powierzchnię. Jałówki przenieść do innego pomieszczenia i będzie się to liczyć jako osobna siedziba??

Dziadki  w tym roku mabrycznie się.

wykruszyły, że aż muszę się chować bo nagabują o skoszenie. Koszę tylko najlepsze łąki z najbardziej wartościowym runem  jak najbliżej chałupy

Każ im dopłatę oddać i koś łąki. Z rannego deszczu 4mm spadło co daje 64 za czerwiec 

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

2 minuty temu, Bananek napisał:

jprdl ten to się w Boga bawi, żeby tylko więcej w kieszeni zostało. wyjdzie mu to bokiem kiedyś

On puści fertygację i będzie miał kasę ... A jak grad stłucze to kasy nie będzie, a żaden ubezpieczyciel nie pokryje strat które przyniesie grad ...

i dlatego okoliczni rolnicy mają cierpieć?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v