Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Kiedyś masz racje. 960 a potem modelem 850 zaczęli zmierzać ku dziadostwu. Potem były mniej lub bardziej udane modele i fajne silniki które wymieniłeś. Ale była też cała masa dziadostwa robionego na fordzie.

2.3 w benzyna były bardzo dobre jak i 2.4 

Bo 2.5 to różnie z nimi bywało, tuleje lubiły opadać czy coś w tym stylu 

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Volvo V40 z 2018, 2.0 benzyna T4 kobieta jeździ, 200.000 km tylko tankowane, hamulce i coś z zawieszeniem, ale wszystko tanie bo płyta podłogowa od Forda Focusa. A i silnik ma w miarę pojemność a nie 1.0 dobre do motocykla a nie samochodu.

Strzeż mnie od tego silnika, insignie z 2.0 dieslem miałem to każdemu będę odradzał ten silnik ... 

@bratrolnikamiał bravo z tym silnikiem i to chodziło nie przytarła się . Tyle że trzeba wymienić uszczelkę smoka profilaktycznie co 50/60 tys km 

Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

Bo tam już chyba mało Volva zostało niektóre modele to Renault a te jak wiadomo elektronikę mają no powiedzmy mało trwałą 

A nie na Reno 

W volvo po 850 czyli jak zaczęli przechodzić na dziadostwo jest wszystko renault, ford, psa i co tylko chcesz. Na dodatek oni komplikują te auta. Przykład haldex tej samej firmy borg and worner w takiej skodzie yeti olej wymieniasz bez problemu do wszystkiego łatwy dostęp. W volvo xc 60 trzeba zdjąć wał który jest w specjalnej flanszy, ze ciężko podważyć by oderwać od piasty dyferencjału.

12 minut temu, HF86 napisał:

A wam powiem, dzisiaj komisją się nie przepracuję. Karty prawie puste, emerytów dużo. Także AWS zwycięzcą jest. 

Będzie dobrze na, wsiach pusto w miastach frekwencja wyższa.

Opublikowano

Będzie znów jęk że żadnego rolnika w Unii. 

A przy tej frekwencji to by ze 4 środowiska wiejskie by popchnęły przy pełnej mobilizacji. 

Opublikowano
4 minuty temu, kris91 napisał:

A dej spokój, u nas to by było można z każdym z komisji na spokojnie kawkę wypić i pogadać, taki ruch był 🙄😅😅😅

Dzisiaj to łatwy piniondz mają 😁

Traktorki i u Was stały. 

Opublikowano
15 minut temu, HF86 napisał:

Będzie znów jęk że żadnego rolnika w Unii. 

A przy tej frekwencji to by ze 4 środowiska wiejskie by popchnęły przy pełnej mobilizacji. 

Chyba na tego w czerwonej koszuli nie głosowałeś?

I co tam marudy?

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Bo te nowe Diesle to tylko na trasy, wokół komina się nie nadają.

Mój SX4 2.0 DDiS (czyli fiatowskie 2.0 M-Jet) od trzech lat jeździ 3km zawieźć dzieciaki do szkoły, lub 6km do pracy,tudzież 700m do sklepu, i nic mu nie jest, DPF zapala się raz na ruski rok. Tylko trzeba jeździć żwawo, a nie tylko muskać pedał gazu, żeby przypadkiem spalania więcej jak 5,5l nie pokazało 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Mój SX4 2.0 DDiS (czyli fiatowskie 2.0 M-Jet) od trzech lat jeździ 3km zawieźć dzieciaki do szkoły, lub 6km do pracy,tudzież 700m do sklepu, i nic mu nie jest, DPF zapala się raz na ruski rok. Tylko trzeba jeździć żwawo, a nie tylko muskać pedał gazu, żeby przypadkiem spalania więcej jak 5,5l nie pokazało 

Widzisz, masz kontrolkę od DPF, w tej Insigni takich cudów nie było, jedynie można było rozpoznać po spalaniu na jałowych obrotach ...

Zresztą, tak jak mówiłem w tym Oplu bardziej były problemy z osprzętem typu turbo, dwumas itp niż z samym silnikiem. Elektronika też nieraz glupiala i trzeba było podjechać skasować błędy ..

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Chyba na tego w czerwonej koszuli nie głosowałeś?

I co tam marudy?

On i tak szansy nie ma. 

Co najwyżej zbije kilka głosów dla jedynki. 

Opublikowano
21 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Może pogonią bande rudego ch*ja. Wprawdzie nic to nie zmieni ogólnie ale zawsze.

Raczej odwrotnie to dla tej drugiej partii szykuje się gruba redukcja europosłów. To chyba ich pogonią.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Widzisz, masz kontrolkę od DPF, w tej Insigni takich cudów nie było, jedynie można było rozpoznać po spalaniu na jałowych obrotach ...

To się robiło diodę w lusterku za kilka zł inwestycja. Największy dystans między wypalaniami 1500 km. Z kolei vag podnosi obroty na 1 tys na postoju wentylatory chodzą to wiadomo kiedy się wypala. A jak ktoś pojeździ dłużej to po pracy silnika w czasie jazdy słyszy kiedy się wypala. Moja mam w yeti to już po pracy silnika poznawała. Teraz ma w 211 i się takimi rzeczami nie przejmuje.

Opublikowano (edytowane)

Mój dostawczak ma 435 tys km tylko 2 litry i 177 KM turbiny pompują do silnika 2,3 bara i on śmiga aż miło i dpf też jest. Za to ad blue nie działa czynnika nie ubywa i błędu nie wywala.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 minutę temu, kris91 napisał:

Były, na ostatnich też, nawet może wiesz i czyje 😉

Toć ja z nimi trochę czasu spędziłem. I pewnie jeszcze spędzę. 

Opublikowano

Byli I na AWS zaglosowali, bo jedne za jedną częścią, a drugie za drugą, nazwaną trochę inaczej i każdy wrócił do domu przekonany że jedni drugich rozliczać będą 🤣

• Haha 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v