Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

🤨

Jak Cię lubię tak teraz głupoty gadasz. 

Ubezpieczam po to żeby mieć w razie wu jakąś ochronę, poniżające? Serio? 

Co sugerujesz, że zgłaszając szkodę wyłudziłem od kogoś pieniądze? Przyjeżdża gość, który ocenia wysokość szkód. Ja jedynie co zrobiłem to zgłosiłem , a potem się odwołałem i dostałem więcej. 

To po co ubezpieczać w ogóle cokolwiek...

Ja mam to trochę inaczej i nie zamierzam tego zmieniać. Każdy robi jak uważa. Nie sugeruję, że wyłudzasz...tak to napisałem trochę slangiem...kiedyś w robocie mieliśmy takiego artystę, który przez 10 lat dostał 11 odszkodowań o zyskał ksywkę "spec od wyłudzeń". Ale nie, że mu się nie należały. Po prostu taka pierdoła to była, że nawet se rękę drzwiami od kojca dla psa przystrzasnął łamiąc kciuk...

3 minuty temu, Karol6130 napisał:

No i Radka 

Toć on się łapie w każdej z tych kategorii...

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już nie ma czego, praktycznie po sezonie ;) o truskawki zresztą bym się z nikim nie bił, szkoda życia czy zdrowia ... Rzeczy materialne można stracić i nabyć, zdrowia i życia nie odzyskasz ... Jak dziecko straci ojca to go straci, jak straci zabawkę to można mu kupić druga ...

I jak sezon lepszy niż P0 przedni? 

Umnie więcej jest ale to tak tylko sobie na P0 jedzenie i dżemy 

Opublikowano

i nie popadalo w nocy-trzeba sie d roboty brac a potem na smoki stara sie wybiera.

12 godzin temu, 12Pafnucy napisał:

A to u was to nie to samo?

to ponad 30 km w lini prostej-do tego po drugiej stronie wisly . j

jesli idzie front to podobnie jak burza to nie zawsze.

11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

dziś żeście gadali o tych oddziałach prewencji , takie miłe wspomnienia mi wróciły ,jak dawno dawno temu pracował człowiek w ochronie przy obstawie meczów, nie raz przez plecy narwanym kibolom się gumy siekło .... Fajnie było 😉

i pala i pala go  wleb taknieustraszony pogrmoca kobiet zarabia na chleb..

byles w prewencji ?? czemu nie zostales w policji ?

11 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał:

Pamiętasz jak sobie dodałem odrobinę że jesteś w separacji ... 

to on nie jest ?? ja ci uwiezylem na slowo 🤣 nikt na kobietach nie zna sie tak jak ty

11 godzin temu, Kowalsky30 napisał:

Pafnucy się rozwodzi? Od razu wiedziałem jak kupił motor i szukał skafandra na allegro. No cóż, bywa... Nie on pierwszy

cos w tym prawdy jest..

2 godziny temu, malaczarna napisał:

Na tej wsi chyba mąż mnie uziemi całkiem. Kolejna zabawka

IMG_20240607_193034.jpg

nie szalej za bardzo -to taki badziew ze mozesz byc na niedlugo uziemiona..

51 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Już kiedyś tu pisałem, za co tu umierać, za interesy Obajtka czy Tuska ?? Kto najlepiej przeżył II WS, ten co nie miał rodziny w wojsku, nie bawił się w latanie z pistoletem po lasach tylko w ciszy i spokoju robił swoje ... Samochód czy ciągnik zabiorą to można się dorobić drugiego, życia drugiego się nie dorobisz ...

taka jest prawda..

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

I jak sezon lepszy niż P0 przedni? 

Umnie więcej jest ale to tak tylko sobie na P0 jedzenie i dżemy 

Zdecydowanie gorszy, plony sporo mniejsze bo w okolicach 30-35ton, nie jak rok temu 40-50, cena w szczycie sezonu też była gorsza, na życie spokojnie starczy, ale o nowych motocyklach i samochodach nie ma co w tym roku myśleć.

Od 10 dni praktycznie codziennie po 3-6mm opadu, nie można tego wypryskac, 1/3 późnych w kisten. Do tego jeszcze całe dnie pochmurne, to roślina nie wysycha.

Za wczesną wiosną, przez to plony mniejsze a miasto myślało że truskawka importowana a nie krajowa, teraz się budzą za chcą truskawkę jak już jej praktycznie nie ma ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

A czy krowiarzowi to baba potrzebna do dojenia krów?

Ile taka kosiarka kosztuje ?

Wszyscy co znam to żony w oborze siedzą i pomagają. Jak w polu coś trzeba to same doją i oprzataja

• Sad 2
Opublikowano
36 minut temu, Qwazi napisał:

Ja mam to trochę inaczej i nie zamierzam tego zmieniać. Każdy robi jak uważa. Nie sugeruję, że wyłudzasz...tak to napisałem trochę slangiem...kiedyś w robocie mieliśmy takiego artystę, który przez 10 lat dostał 11 odszkodowań o zyskał ksywkę "spec od wyłudzeń". Ale nie, że mu się nie należały. Po prostu taka pierdoła to była, że nawet se rękę drzwiami od kojca dla psa przystrzasnął łamiąc kciuk...

Toć on się łapie w każdej z tych kategorii...

Dziwne. Nie rozumiem.

Ale ok. Nie muszę

Opublikowano
Przed chwilą, malaczarna napisał:

Wszyscy co znam to żony w oborze siedzą i pomagają. Jak w polu coś trzeba to same doją i oprzataja

Już coraz więcej że kobiety do obory nie zaglądają. 

Praca etat  macierzyński z pełnym socjalem, zająć się domem i dziećmi. 

Teraz też wielkie poruszenie, kobita do chłopa powiedziała że basta i już doić nie będzie i wróciła na etat, bo to nie jej styl życia by gibac po 100 godzin w tygodniu. 

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Zaraz zacznie się pisanie że byś kupiła większy ciągnik do tura i kosiarkę z 2.4 minimum i byś miała czas i zdrowie na co inne 🤭🤭🤭🤭

Niech służy dobrze. Wirax ? 

Na 1.5 ha łąki cos większego? Lisicki kupka złomu pomalowana na czerwono

• Like 2
Opublikowano

Bardzo dobrze kobiety z miasta po pracy czas wolny ,  sobota niedziela odpoczynek nad wodą , przy grillu ze znajomymi .

Kobieta ze wsi oborowo - polowa - tylko się patrzy jak inne piękne życie mają .

Czas niewolnictwa mija , kto chce niech  ryje ile chce i 24 godzin na dobę .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, HF86 napisał:

Już coraz więcej że kobiety do obory nie zaglądają. 

Praca etat  macierzyński z pełnym socjalem, zająć się domem i dziećmi. 

Teraz też wielkie poruszenie, kobita do chłopa powiedziała że basta i już doić nie będzie i wróciła na etat, bo to nie jej styl życia by gibac po 100 godzin w tygodniu. 

100godzin w tygodniu? Taką leniwą kobitę trzymał? 🤣 o jak oporowooo

• Haha 4
Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał:

A jeszcze i w taczkach chodzą jak chłop traktor z turem w pole zabierze. 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Bardzo dobrze kobiety z miasta po pracy czas wolny ,  sobota niedziela odpoczynek nad wodą , przy grillu ze znajomymi .

Kobieta ze wsi oborowo - polowa - tylko się patrzy jak inne piękne życie mają .

Czas niewolnictwa mija , kto chce niech  ryje ile chce i 24 godzin na dobę .

Żyjesz w Polsce xyz  chyba

• Haha 1
Opublikowano
PAN88 napisał:

1 godzinę temu, HF86 napisał:

Trochę się ludziom oczka otwierają. 

Przecież ten konflikt zbrojny zwany wojną na potrzeby odwrócenia uwagi trwa już ponad 10 lat. 

Ludzie tu ich przywitali bułką z pasztetem, a oni do restauracji i klubów. 

Ale kto o tym gadał, ten ruską onuca był 🙄

received_1349689172362528.jpeg

ogol się ... 🤦

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A jeszcze i w taczkach chodzą jak chłop traktor z turem w pole zabierze. 

To jest kobieta czy robol .

Trzeba nazywać rzecz po imieniu przed ślubem. Ma być kolorowo nie będziesz musiała przy bydle robić a po ślubie się okazuje inaczej i rozwody.

Znam takie przypadki.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v