Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, jahooo napisał:

u mnie na wsi jak drogę zawiało, wszyscy wyszli z łopatami, w sąsiedniej to tylko przez okna wyglądali, czy pług z gminy jedzie

Zawiac nie zawiało ale ostatnio w wiosce drogi mieliśmy posypane dużo lepiej niż inne wioski w gminie. W sumie to inni wcale nie mieli posypanych 

Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Wiem, ale do tej pory cokolwiek tam dostać nie było łatwo. Z tym będzie tak samo. A odwołania już przerabiane

Mój tata 3 razy stawał na komisję zanim mu przyznali I grupę z ZUSu, lekarz jak wypełniał mi dokumenty to się śmiał, że mu nie dają. Z KRUS-u by dostał od razu

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Poprawne politycznie czy ludzie którzy to oglądają mają po obejrzeniu tego twierdzić że są poprawne politycznie a może to te seriale kreują w nich to? 

Takvjak z reklamami mają działać na twoją podświadomość, powiedzmy coś gdzieś uslyszałeś czy katem oka ujrzałem w tv, a później na półce skepowej akurat ten produkt jako pierwszy zauwazasz, mimo że obok jest kilka identycznych produktów

Opublikowano
23 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Też znam faceta. Mieszkają z żoną i dwoma synami na 37m a nówka KIA SUV w kredyt🤦

Ambitnie. Ale najważniejsze że czuję się szczęśliwy to i nosa na etacie nie zadziera 

Opublikowano
5 minut temu, gregor1284 napisał:

Poprawne politycznie czy ludzie którzy to oglądają mają po obejrzeniu tego twierdzić że są poprawne politycznie a może to te seriale kreują w nich to? 

Kultura mas, mówi to panu coś panie Ferdek? 

3 minuty temu, gregor1284 napisał:

I czy wtedy niewolnictwo się skończyło czy nabrało innego wymiaru?

Stało się legalne 

3 minuty temu, malaczarna napisał:

taka sobie stagnacja, lepiej mieć mniej niż przeinwestować. Areał się nie zmienia, dochody niestabilne. Lepiej mniej mieć niż więcej.

Ale dajmy na to że masz nowe maszyny i kredyt i na rynku dzieje się to co teraz. Na zbiorach wychodzisz prawie na 0 a tu rata ciśnie. A czy jedziesz fendem czy mtz rośnie tak samo 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, gregor1284 napisał:

I czy wtedy niewolnictwo się skończyło czy nabrało innego wymiaru?

W ciągu 150 lat murzyni zamienili metalowe łańcuchy na złote i zamiast śpiewać na polach bawełny rapują na ulicach New Yorku. 

Biali zaś patrzyli jak murzyni pracują, to teraz sami zapierdalają na zasiłki dla czarnych.

Edytowane przez Krzysztof81
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Poprawne politycznie czy ludzie którzy to oglądają mają po obejrzeniu tego twierdzić że są poprawne politycznie a może to te seriale kreują w nich to

Bez może i bez znaku zapytania.

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Ale dajmy na to że masz nowe maszyny i kredyt i na rynku dzieje się to co teraz. Na zbiorach wychodzisz prawie na 0 a tu rata ciśnie. A czy jedziesz fendem czy mtz rośnie tak samo 

dlatego wystarczy mi to co mam ani grosza kredytu, śpię sobie spokojnie, takie hobby bez ciśnienia już. 

@Agrest pragnę sekatora do ciapania krzaków takiego małego i tego z długimi rączkami. Wywalić stówki na fiskarsa czy coś tańszego Pan poleci?

• Like 2
Opublikowano

dlatego wystarczy mi to co mam ani grosza kredytu, śpię sobie spokojnie, takie hobby bez ciśnienia już. 

@Agrest pragnę sekatora do ciapania krzaków takiego małego i tego z długimi rączkami. Wywalić stówki na fiskarsa czy coś tańszego Pan poleci?

No co Ci poradzę?

Za 100 to to można maść na d.

Polecam szeroką gamę Lowe. Ale tu trzeba kilka stówek.

Ciężko na kieszeń lżej na ręce

Opublikowano

O tym mówię. Jak komuś powiem że z niecałych 15 ha bez etatu, bez dopłat, bez prowuw, bez kredytów idzie wyżyć i jeszcze jako tako się rozwijać to się dziwią... A jednak 

• Like 3
Opublikowano
24 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Tylko że jak by spojrzeć w papiery to ty czy ja jadyne zobowiązanie to rachunek za prąd a tam wszystko pod stemplem ale to wielki pan a ty to biedak tyle że jak jemu się noga powinie to leży i kwiczy a ty jakoś przewegetujesz 

No pisałem ostatnio że przez to to życie jest nudne. Tak to muszą pracować żeby zobowiązania pospłacać i motywacja jakas jest a my? 

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

O tym mówię. Jak komuś powiem że z niecałych 15 ha bez etatu, bez dopłat, bez prowuw, bez kredytów idzie wyżyć i jeszcze jako tako się rozwijać to się dziwią... A jednak 

No to też się dziwię i aż niedowierzam.

Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Jak masz tylko produkcję roslinną to się dziwisz

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

No pisałem ostatnio że przez to to życie jest nudne. Tak to muszą pracować żeby zobowiązania pospłacać i motywacja jakas jest a my? 

Już wolę ta monotonię i życie na własny rachunek. Nie modne takie życie ale trudno... Ja ogulnie dziwny jestem...

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Medżik

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

no to co ten marsz oznacza?

Radziu poczytaj posłuchaj trochę innych ludzi niż tych co w telewizji pokazują i się dowiesz 

Chyba że ty z innego pokolenia to możesz nie tego rozumieć, 

Ale dość już o tym 

Opublikowano
1 minutę temu, MonteChristo napisał:

Jak masz tylko produkcję roslinną to się dziwisz

Jak masz stół z jedną czy 2 nogami to jak się jedna złamie to się stół się przewraca a jak masz stół z 6 nogami to 3 się złamią a stół dalej stoi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v