Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

u mnie nawet 1 kropla nie spadla..

3 godziny temu, konteno napisał:

pompka cieczy elektryczna ? 

pacanie , nie o to chodzi 

u nas oprócz szlabanu na karte pracownika jest brama przesuwna zamykana na noc a że ktoś nie miał miejsca na stojaku na rowery to do płotu przypiął się spinając kłódką do płotu bramę że nie można było zasunąć i cieć dzwonił po firmie szukał winnego

u nas nie ma tak rozgarnietych pracownikow.

jeden dzisiaj stanal pod nasza brama i zastawil na chwile, ide do goscia i grzecznie prosze zeby spadal---i to bardzo grzecznie-na blachach maja hce .. nieraz widze jak przed 6 na akcje wyjezdzaja w kominarkach..

2 godziny temu, gregor1284 napisał:

Chłopy wyśta starsze to mi wytłumaczta, czemu czeska sadzarka gorsza od polskiej?

sadzeniaki musza byc idealne..

gdysmy na mechanizacji czujnik naprawilii zaczeli sadzic to lampka mrugala jak szalona.. 1/3 mniej ziemnaikow sadzila jak kubelkowa.

1 godzinę temu, 6465 napisał:

No ja dziś byłem wnioski urlopowe wypisać. Trzeba by może dziecią bałtyk pokazać.

gdzie jedziesz ?? kiedy ?

jak zwykle w ustroniu ma padac i byc zimno 🤣

Opublikowano
13 minut temu, pedro2 napisał:

Woda nie pomaga.

Tzn płucze i wylatuje coś tam, ale osad jest.

A dobra nie skumałem że chodzi o doczyszczenie butli. Spróbowałbym kretem to ruszyć i dobrze znów wodą. 

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Bez przykrywania to tyle warte co z twoich ostrewek albo i mniej... Bo ostrewka gorsza, dostępu powietrza nie ma.

Ostrewki to przeżytek. Tylko starzy jeszcze używają, którym ciężko przekonać się do nowinek. Młodzi nowocześni tylko płotki

Opublikowano

@Chłoporobotnik czemu się śmiejesz Piotrze 🤔. Tą sadzarkę można ustawić, że będzie zrzucać sama nadmiarowe sadzeniaki obsadzić po jednym. Kwestia ustawienie sworzni poprzez które "potrząsają" łańcuchami i dobrania odpowiedniej prędkości. Nikt tam nie musi łap pchać 🤷...

6 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Ostrewki to przeżytek. Tylko starzy jeszcze używają, którym ciężko przekonać się do nowinek. Młodzi nowocześni tylko płotki

Rochu to Ty w końcu stary, którego ciężko przekonać...czy młody i nowoczesny 🤔...bo raz ostrewki raz płotki zachwalasz🤦🤭

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

@Chłoporobotnik czemu się śmiejesz Piotrze 🤔. Tą sadzarkę można ustawić, że będzie zrzucać sama nadmiarowe sadzeniaki obsadzić po jednym. Kwestia ustawienie sworzni poprzez które "potrząsają" łańcuchami i dobrania odpowiedniej prędkości. Nikt tam nie musi łap pchać 🤷...

Rochu to Ty w końcu stary, którego ciężko przekonać...czy młody i nowoczesny 🤔...bo raz ostrewki raz płotki zachwalasz🤦🤭

Ja to podspawalem pod łancuchy nakrętki i nie ma problemu ze dwa czy więcej weźmie 

Opublikowano

Panowie siał któryś owies ozimy? Czy już wypuścił wiechę? Pojechałem w pszenicy robić t2, a tam mieszanka z owsem 😐

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Mieciu tam i bez nakrętek są sworznie, które się reguluje

byly..byly-u mnie sie wyrobily.

samemu nie sadze-jeszcze ma kto jezdzic. to znowu nie jest jakas ciezka praca,

35 minut temu, Strongman napisał:

Jutro mam mieć poświęcenie pól ,jak ksiądz poświeci to popada.

Ja mam taką 10m dwa skrzydła po dwa panele w skrzydle.

tak sie zastanawiam ile lat jestescie zacofani .. to chyba w setkach trzeba liczyc.. u nas nigdy za moje pamieci  nie swiecili..a i starsi nigdy nie opowiadai o takich zabobonach..jakies gusla sie odprawialo ale bez przesady.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

To czym się moje rzekomo różnią od twoich? Zresztą w jednym wcieleniu zachwalasz ostrewki, w innym płotki...

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

czemu się śmiejesz Piotrze 🤔. Tą sadzarkę można ustawić, że będzie zrzucać sama nadmiarowe sadzeniaki obsadzić po jednym. Kwestia ustawienie sworzni poprzez które "potrząsają" łańcuchami i dobrania odpowiedniej prędkości. Nikt tam nie musi łap pchać 🤷...

Przy podkiełkowanych to nic nie da, i tak trzeba nakładać... Teraz tylko tak będę sadził. Żadnego sypania do sadzarki... 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v