Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale wówczas zaliczycie awans z C do B i będziecie podobnie ubezwłasnowolnieni jak reszta🤭

Opublikowano

Gdzie nam tam do b awansować 🙉

Na wycieczkę co najwyżej pod sam kraniec ziemi, żeby tylko nie spaść i do chaty z powrotem. 

Opublikowano

Lepiej oddychać powietrzem i sycić oczy naturą w C niż filtrować smog i oglądać niebo w telewizji w A. Albo AA😁

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

jak wy dwaj tacy robotni i ogarnięci jak ten osobnik to masz rację ciężko będzie jakąś myślącą kobietę namówić na związek

Zawsze się znajdzie niemyśląca, ale kwestia chcenia. Oni nawet nie próbują "przekonywać".

Opublikowano

1 godzinę temu, Bananek napisał:

wiesz, polska B to i taniej. a może i XYZ

pisiont gorszy ale zawsze..

czy warto doplacic zeby zyc w cywilizacji- skad wy to mozecie wiedziec ???

27 minut temu, Agrest napisał:

Tanio bo lód do chłodzenia  jeszcze starym sposobem pobierany. Krojona kra lodowa i w trocinach zasypana. Jak małopolanie Wam lodówki pokażą to i ceny wzrosną.😁

wiem nawet gdzie stary lodziarz to robil kolo domu mial taki wawoz z drzewami-idealne miejsce,caly rok lod z pobliskich stawow sie trzymal...

potem motor przyczepka i lody po wsiach wozil. pozniej sobie budke postawil. wiele la juz nie zyje ale buda stoi dalej pusta.

19 minut temu, HF86 napisał:

Z nową ceną prądu, na pewno 🤣

po co wam prad w polsce c ?? niedlugo ostatni zgasi swiatlo .. ciekawe przy ilu starych dziadkach juz nikt nie bedzie linii remontowal ? 

Opublikowano
5 minut temu, livebird napisał:

Panowie oddziele czymś żyto i jęczmien od owsa? Np żmijką da rady? 

mocna wialnia z silnym wiatrem i idealnie czyste nie będzie choć proporcje się znacząco zmniejszą 

Opublikowano

Dziś chyba dowali mrozem z przytupem. Zapowiadają +5, a będzie pewno -3. Ciągnie lodem

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, konteno napisał:

mocna wialnia z silnym wiatrem i idealnie czyste nie będzie choć proporcje się znacząco zmniejszą 

Godos panie a ciul spróbuje bo to owies ozimy akurat kolega ma ale samosiewy żyta i jeczmienia to po żniwach wezme przewieje ze 2 razy ewentualnie po staremu spróbuje przetakiem moze by żyto przeleciało 

Edytowane przez livebird
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Agrest napisał:

Dziś chyba dowali mrozem z przytupem. Zapowiadają +5, a będzie pewno -3. Ciągnie lodem

Przede wszystkim na wschodzie i południu przymrozek może już się pojawić o północy, czyli długo.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

U mnie już tylko o o parę aròw ziemniaków idzie bo owoce zabrało wcześniej.

5⁰ miało być o 4 rano a  już jest 4,5⁰ na 3m przy oknie

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

U mnie już tylko o o parę aròw ziemniaków idzie bo owoce zabrało wcześniej.

5⁰ miało być o 4 rano a  już jest 4,5⁰ na 3m przy oknie

Dlatego mówię że od północy może być już mróz przy gruncie.

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

po co wam prad w polsce c ?? niedlugo ostatni zgasi swiatlo .. ciekawe przy ilu starych dziadkach juz nikt nie bedzie linii remontowal ? 

Ja niby w Polsce B, ale cholerny obarzanek Warszawski się rozrasta, i nawet u nas 70 km od "stolycy" to już ceny gruntów i parcie na budownictwo osiąga granice absurdu. Myślisz, że to mnie jakoś cieszy? To nic dobrego dla ludzi dostatnie żyjących z ziemi.  

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v