Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

34 minuty temu, Desperado napisał:

U was zawsze wszystko pięknie rośnie, tylko później  trochę do pieca i gołąbków i po ptokach, 3 tony żyta na 3 klasie, takich papraczy jak ty i ich zdania o agrotechnice, to się nawet nie bierze pod uwagę. Ponawiam pytanie, gdzie masz to zboże, minimum ze 130 ton?

wyjdz z piwnicy i przyjedz w ojczyste strony ...tylko wez lekarstwa zeby od widokow wiecej w glowie sie nie namieszalo z zazdrosci..

de heus kojarzysz firme ??   a reszta gorale wzieli.

7 minut temu, HF86 napisał:

Jakoś na upainie, bialorusi, czy u rusków, się taki sposób dorabiania na turystach się nie przyjął 😁

oni tez maja takie biale czarnoziemy jak wy ??

zamiast kaktusow zboze siejecie..

Opublikowano

13°C i słonecznie. ale w piecu napaliłem bo siedzieć w domu zimno jak cholera.

Łolek napisał:

Jak nie dziki to żurawie jak nie to to gęsi k**wa mać wszystko lubi qq

jutro na rosołek szykuj

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

U was zawsze wszystko pięknie rośnie, tylko później  trochę do pieca i gołąbków i po ptokach, 3 tony żyta na 3 klasie, takich papraczy jak ty i ich zdania o agrotechnice, to się nawet nie bierze pod uwagę. Ponawiam pytanie, gdzie masz to zboże, minimum ze 130 ton?

Cytuje mnie ale nie odpowiadam takim osobnikom

A propos małopolski , sprawdziłem z ciekawości a tam 4 ha średnia gospodarstwa 🤦 a on tu udaje uj wie kogo. . 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Dlaczemu?

Jeszcze chwila. Myślę po 20-tym...

To odłożymy...jak będziesz miał czas🤷

Ja czekam na deszcze żeby to jeszcze troche bujło

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wyjdz z piwnicy i przyjedz w ojczyste strony ...tylko wez lekarstwa zeby od widokow wiecej w glowie sie nie namieszalo z zazdrosci..

de heus kojarzysz firme ??   a reszta gorale wzieli.

Tym bardziej jak firma, pokaż fakturę ile ton, bo jak tak jak z licznikiem od Zetora to ujowo.   xD Czego ci zazdrościć, że zbierasz dla gołębi tylko?   xD

Opublikowano
23 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Cytuje mnie ale nie odpowiadam takim osobnikom

A propos małopolski , sprawdziłem z ciekawości a tam 4 ha średnia gospodarstwa 🤦 a on tu udaje uj wie kogo. . 

Jakby miał to co on mówi to by nie robił za ciecia i nie jeździł autobusami, bo roboty by trochę było ogarnąć samemu tym bidnym Zetorem na 40-tu działkach, do tego na to trzeba już nie lada magazyny czy silosy, a ten cały rok jak nie w pracy to bombluje w kuchni, kłamie jak najęty.     🙆‍♂️

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

Tobie co do zasady lepiej za dużo o małżonkach nie opowiadać😂

Znowu zwidy? czemu nie wziąłeś tabletek rano? było już trochę lepiej i co, znów pogorszenie stanu psychicznego?

Opublikowano
10 minut temu, Desperado napisał:

Jakby miał to co on mówi to by nie robił za ciecia i nie jeździł autobusami, bo roboty by trochę było ogarnąć samemu tym bidnym Zetorem na 40-tu działkach, do tego na to trzeba już nie lada magazyny czy silosy, a ten cały rok jak nie w pracy to bombluje w kuchni, kłamie jak najęty.     🙆‍♂️

Znowu zwidy? czemu nie wziąłeś tabletek rano? było już trochę lepiej i co, znów pogorszenie stanu psychicznego?

No tak

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał:

Małe żyją jakoś je popryskalismy. Duże padły wszystkie. Szkoda mi ich strasznie

Ja powyrywalem takie 25 30 letnie 

Zostały mi dwie sztuki 6/7 letni i 20 letni 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kowalsky30 napisał:

To nie znasz jego bogatej przeszłości na forum?😂

To była bardzo bogata przeszłość, z jednym małym wyjątkiem,  powstała tylko w twojej nieleczonej głowie.  xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Taa... Ogarek też dużo opowiadał😛 A dlaczego Meg taka zgryźliwa była naonczas względem ciebie?

4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wszystkiego po trochu 

To u mnie bardziej stabilnie

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Truskawki pieronie byś wyplewił a nie pierdołami się zajmujesz.  xD

Pokaż te truskawki, bo jak mi ludzie nie wykradną zamierzam w to wejść mocniej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v