Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Desperado napisał:

Mówisz o hitchu?

Standardem jest wręcz sprzedawanie bez obciążników, Zetor to prawie norma, ewentualnie okradnie i po jednym zostawi, a potem na OLX wystawiają po 2tysie i ma tego od cholery, skąd pytam?

Kupiłem MF od takiego małego handlarzyka co czasami coś przywiezie jak się trafi. Tak jak przywiózł tak sprzedał komplet obciążników z przodu górny zaczep automatyczny na dole hicz+ listwa. A i łącznik górny był. Więc nie każdy okrada. A i jeszcze pół zbiornika ropy było bo na kołach przyjechałem 100km. I kupę pola na tym obrobiłem.

Edytowane przez 6465
Opublikowano (edytowane)

A w nowych tez zaczepów niema, po prostu wyciongają ze niby złodziej może ukrasć nocą, to samo moze robią handlarze a jak ktoś się nie zapyta to zaczep handlarza.

Bo w nowym to wiadomo ze musi być to każdy się zapyta jaki ma.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

No z tymi zaczepami to kosmos,w jednym był górny ,i z tym długim  ,,bolcem'' ,co się zabezpiecza sam ,zapinając z kabiny pociągając dwoma palcami ,lecz dolnego nie było ,w drugim górnego nie było ,a koszt nowego coś 5 tys  ,więc trza było ,,rzeżbić'' za kilka stów ,z osiemdziesiątki ,plus całe zamocowanie do du.. ,i żeby śrubę centralną można było zapiąć i wałkowi nie przeszkadzało . Trochę czasu trzeba było poświęcić by zgrać jeszcze ze śrubami . . Ja się napierdzielił jak mały Kazio ,a  handlarzyna pewnie komu opchnął za tysiąca .     Popaduje zimno ,roboty polowe stop .       Szkoda że ty   Chłoporobotnik tak daleko ,i Dziś bym Ci oddał z 10 rozżutników bydlęcego z pryzmy ,nim trawę skoszę będę miał pod 20 do rozrzycenia na trawę ,a jak nie będzie opadów ,to póżniej sporo jego prasa łapie  . A mówią że od przybytku głowa nie boli ,a mi napier.... cały dzień .

Opublikowano
1 godzinę temu, Bananek napisał:

Pewnie jakby się człowiek sam wybierał na to stanowisko to większość z nasz by unikała. Jednak jak się wzbudza zaufanie, jeśli ktoś tam Cię chce w tej roli to jakoś tak podbudowuje. 

Polityka to włażenie w du.. ,i czucie jak ktoś ci włazi by cel osiągnąć . A decyzje zapadają w kuluarach a nie na sali głosowań ,.  Tam to się zaklepuje co już zaklepane na boku . I ta wiedza że pomimo szczerych chęci i tak i tak komuś robisz świństwo  ,a do ciebie po przyjacielsku machają ci co mają w tym cel .    To nie dla mnie .    

• Like 1
Opublikowano
12Pafnucy napisał:

Przed chwilą, slawek74 napisał:

lenistwo kurła

Czy ja wiem...

Wygoda ...bym powiedział.

https://allegro.pl/oferta/sworzen-zaczepu-dlugi-l-880-fi-31-11236300943 mi taki zaczep ułatwia zapięcie...

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

3 minuty temu, slawek74 napisał: https://allegro.pl/oferta/sworzen-zaczepu-dlugi-l-880-fi-31-11236300943 mi taki zaczep ułatwia zapięcie... No fajne. Kiedyś patrzyłem jak by to....trochę gimnastyki by trzeba....😆

jakiej gimnastyki 🤔 wystarczy się trochę wychylić w dwóch ciągnikach używam i zdaje egzamin ... automat wiadomo wygodniejszy chyba że się wypnie coś radek wspominał 🤭😁

12Pafnucy napisał:

1 minutę temu, konteno napisał:

z pełną częściej niż z pustą

Jakiś przykład?

Choćby jeden???

no coś radzio wspominał 🤭🤔

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, kizak napisał:

Dolny zaczep nie ma tego kołnierza do zabezpieczenia ,można by dorobić ,ale wom przeszkadza w razie co

czemu wom przeszkadza jak nie podpięty ? nawet jak i podpiąć wałek to trzeba wysiąść  to i zabezpieczyć sworzeń zawleczką od razu można , 

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

czemu wom przeszkadza jak nie podpięty ? nawet jak i podpiąć wałek to trzeba wysiąść  to i zabezpieczyć sworzeń zawleczką od razu można , 

Sam się zabezpiecza na takiej   ,,refce'' w rowku ,można by takie coś nadspawać 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v