Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba trzeba do hodowli wracać abo innej roboty szukać. Wczoraj się dowiedziałem że zaczął się początek końca mojego etatu.

Jak tam byki płacą?🤔 Za cielakami gdzie najlepiej jechać?

Opublikowano
Qwazi napisał:

Sławek tak🤔🙆

aż Cię przygła do .. podłogi 🤭🤔🤭...

to chyba Twoje doświadczenia 😁🤦🙆‍♂️🙊

6465 napisał:

Chyba trzeba do hodowli wracać abo innej roboty szukać. Wczoraj się dowiedziałem że zaczął się początek końca mojego etatu.

no że jak 🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

no że jak 🙆‍♂️

Mówisz że lepiej żyć jak Rysiek🤔

Odleżyny mi się porobią.

Opublikowano
6465 napisał:

2 minuty temu, slawek74 napisał:

no że jak 🙆‍♂️

Mówisz że lepiej żyć jak Rysiek🤔

a to zależy czy byś tak umiał ...🤦

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Tusłan wszystkich załatwi

Taki cel miał przez urszulje dany 

Ino P0miatać nami będą

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Ino P0miatać nami będą

Tobą socjalbiorco to powinni wszystko obciąć i wio na etat. Kto to widział parenaście hektarów piachu, bez hodowli i 350 dni w roku obiboctwa...

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ino P0miatać nami będą

No ja obsługiwałem niemiecka firmę, a teraz coś słychać że z nami umowę skończą i wezmą swoich🤷

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

No ja obsługiwałem niemiecka firmę, a teraz coś słychać że z nami umowę skończą i wezmą swoich🤷

Swoich lekarzy i doktorów z Afryki

Opublikowano

przymrozku nie bylo..zimno,zachmurzone,wieje...

11 godzin temu, Qwazi napisał:

Prawdziwy samobójca nie robi pokazów 

roznie bywa..

sasiad chodzil i po pijanemu mowil ze sie powiesi..

nagle zmarl-ale sie nie powiesil... dlugo trwalo zanim sie wygadali ze sie otrul.. ukrywali zeby nikt nie gadal..

4 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Co P0dniecasz na śniadanie

smazona watrobka z cebulka 

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

HYyyyy?🤔 

Brombrałeś?😆

a ty ?? 

3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Marny? Moim zdaniem za darmo czy 100zł za rozrzutnik to warto...

taki obornik to praktycznie sloma.. chyba zeby  z pare lat na kupie lezal. 

nigdy nie bylem zainteresowany konskim... choc koni w okolicy pelno..

2 godziny temu, malaczarna napisał:

1+ było 5 rano a jana noc  truskawy przykrywałam i rododendrony. 

1+ było 5 rano a jana noc  truskawy przykrywałam i rododendrony. 

pewnego roku okryywalem prawie tydzien .. w jednym dniu mi sie nie chcialo..

1 godzinę temu, konteno napisał:

dlugo sie kasą od Darka nie nacieszyłem 

20240423_072110.jpg

w aplikacji mojego banku jest specjalna rubryka-mandaty😂

7 minut temu, 6465 napisał:

u mnie tez maja budynek burzyc i stawiac nowy-od paru lat 😂, ale teraz to juz na powaznie sie biora. firme maja przeniesc.

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

Ino P0miatać nami będą

może trzeba się w niemieckiej zatrudnić 🤔 szukaj kontaktu

Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał:

to na ubera sie zalap .

w niemczech brakuje kierowcow a u nas beda jezdzic ??? 

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

to na ubera sie zalap .

Żaden Uber,bolt ani inne gówno. Mam swoją godność. Tam to tylko ciapate co na jednej karcie jeżdżą we trzech na zmianę i pchają brudne łapska tam gdzie nie wolno.

Oni to nawet prawo jazdy mają drukowane w stodole. Jak widzę ich jazdę na mieście to omijam bardzo szerokim łukiem 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Żaden Uber,bolt ani inne gówno. Mam swoją godność. Tam to tylko ciapate co na jednej karcie jeżdżą we trzech na zmianę i pchają brudne łapska tam gdzie nie wolno.

A gdzie pracowałeś w jakiej branży?

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Bydła pełno, lepiej trzoda cykl zamknięty 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Pszenżyta żółte się robią i jakieś suche końce

A przymrozki żadnego nie było

I to P0 kolei u każdego

Coś musi samoloty prysneli bo niedawno coś huczało a nie było widać

Może nie opryskane od grzyba xD lub wręcz przeciwnie, pryskane jak były zimne noce ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
10 minut temu, jacus napisał:

przymrozku nie bylo..zimno,zachmurzone,wieje...

roznie bywa..

sasiad chodzil i po pijanemu mowil ze sie powiesi..

nagle zmarl-ale sie nie powiesil... dlugo trwalo zanim sie wygadali ze sie otrul.. ukrywali zeby nikt nie gadal..

smazona watrobka z cebulka 

a ty ?? 

taki obornik to praktycznie sloma.. chyba zeby  z pare lat na kupie lezal. 

nigdy nie bylem zainteresowany konskim... choc koni w okolicy pelno..

pewnego roku okryywalem prawie tydzien .. w jednym dniu mi sie nie chcialo..

w aplikacji mojego banku jest specjalna rubryka-mandaty😂

u mnie tez maja budynek burzyc i stawiac nowy-od paru lat 😂, ale teraz to juz na powaznie sie biora. firme maja przeniesc.

Lepszy taki ale dostępny niż żaden albo jakiś bydlęcy, nie wiadomo gdzie i za szalone pieniądze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v