Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, Belaruss820 napisał:

No tak samo mam,tylko nie mam dodatkowego rozdzielacza i szkoda trochę. Ta dźwignia od P M D u mnie lata luźno 

Pewnie cięgno z niej spadło. Z tyłu, wkładając rękę pod podłogę kabiny możesz to sprawdzić...

6 minut temu, jacus napisał:

myslalem ze on ma 7245.

Nie, jego to już chyba x441...

39 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Jaki to model, bo pierwszy raz widzę 

Nie mam pojęcia. Tabliczki na nim nie ma. Czarna białostocka. Robili takie...

Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Kto i gdzie 

Się robi się 

Lecieć do Zosi trzeba na noc

W uj kilometrów trzeba zrobić żeby uj miał trochę uciechy 

Uj z taką rozrywką 

20240418_195939.jpg

Dużo masz do panny? 

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

Kto i gdzie 

Się robi się 

Uj z taką rozrywką 

20240418_195939.jpg

Karol dej spokój...wiem, że GOPS Ci dał, ale wyłożysz mi to zboże, jak tak będziesz dosiewał po nocach🙆🤭...

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Karol6130 napisał:

Kto i gdzie 

Się robi się 

Uj z taką rozrywką 

20240418_195939.jpg

Pedo2 czy jakoś 

6 minut temu, Qwazi napisał:

Pewnie cięgno z niej spadło. Z tyłu, wkładając rękę pod podłogę kabiny możesz to sprawdzić...

Nie, jego to już chyba x441...

Nie mam pojęcia. Tabliczki na nim nie ma. Czarna białostocka. Robili takie...

To żeś mi pomógł 🤷, może to odpowiednik jednoosiowego n228 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał:

a jak wzmacniacz będzie się pierdzielił to wstawię wałek

nie lepiej zaspawać ?

Edytowane przez konteno
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał:

Karol dej spokój...wiem, że GOPS Ci dał, ale wyłożysz mi to zboże, jak tak będziesz dosiewał po nocach🙆🤭...

To łąki są 

12 minut temu, Mateusz1q napisał:

Dużo masz do panny? 

Sporo

Opublikowano
14 minut temu, Karol6130 napisał:

To łąki są 

To jeszcze i na moje łąki siejesz 🤔🤭

12 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

@Qwazi Twój też ma takie dwa trzepaki 🤔 

inbound639006120994939596.png

Tak robią paproki , wałek to jest ostateczność , mam zamiar dbać o wzmacniacz i jeździć jak instrukcja nakazuje 

Mój ma dolny ślimakowy, ale oryginalnie miał taki. To jest ten model...

20 minut temu, jahooo napisał:

No dużo ich nie ma...

Opublikowano
14 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Tak myślałem przerobić Polski tandem , tylko nie wiem @Qwazi ślimak lepszy czy te topory 🤔 ślimak rzuca odrobinę na boki ?

To już lepiej poluj na taki z pionowymi. Obornik i wapno rozwieziesz. 

Opublikowano
2 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

A dwa ślimaki jeszcze lepsze? 

Bo właśnie chodzi mi żeby rzucał za rozrzutnik choć minimalnie żeby nie jechać po gnoju 

Dwa ślimaki założył kolega, to mówi, że dużo ciężej idzie. Jak zobaczysz ile taki wałek kosztuje, to Ci pewnie przejdzie zakup dwóch. Ja nie muszę jeździć po gnoju. Jeżdżę ślad przy śladzie 

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

No nie znam tej historii, ale jakoś przeczucie mam, że to lubelski miód na Kurpiach był....ale tylko przeczucie...

Pasat ze 14 ....bo prawie nowy ..

Dziś mi kobieta jedna mówiła że kurpsiom nie było któremu zarejestrować produktu to wasi zarejestrowali 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Nie liczę na zysk z truskawek.

To w sumie i tak kasa Syna. Ja tylko pomagam i ani złotówki z tego nie mam.

Rysiek w tym wiatraku w Romaszkach to chyba ktoś sobie dom zrobił?

U nas też coś podobnego jest.

Tyle że na nowo tu przeniesiony ..

...mają ludzie pomysły.

Fajna taka chałupka w wiatraku. Na dole bym miał włącznik do oświetlenia na górze, mieszkał bym sobie na samym dole a światło zapalał bym na samej górze i wszyscy by sobie myśleli "ten to ma ciężkie życie tyle po schodach chodzić" 

Opublikowano
31 minut temu, Qwazi napisał:

Dwa ślimaki założył kolega, to mówi, że dużo ciężej idzie. Jak zobaczysz ile taki wałek kosztuje, to Ci pewnie przejdzie zakup dwóch. Ja nie muszę jeździć po gnoju. Jeżdżę ślad przy śladzie 

Wiem ile kosztuje, około 1000 zł , już jakiś czas temu się interesowałem taką przeróbką, tanio nie jest 

33 minuty temu, Leszy napisał:

To już lepiej poluj na taki z pionowymi. Obornik i wapno rozwieziesz. 

Wiesz dobrze ile kosztuje z pionowymi 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Taki sam jak ty krakowiak xD 

Płynąłbyś Wisłą z tym swoim talerzówkowo-zetorowym bogactwem i by na nieszczęście Cię gdzieś blisko mogło zrzucić, bo do Wisły to mam z 15km ...

mialem kiedys cos idealnego dla ciebie -prezent od znajomego mysliwego.. nawet nie pamietam gdzie jest to poroze jelenia ...

sie przejasnilo-juz chyba nie bedzie padac ..za to przymrozi.

Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Wiem ile kosztuje, około 1000 zł , już jakiś czas temu się interesowałem taką przeróbką, tanio nie jest

Twój rozrzutnik jest na 2, czy na 4 łańcuchy?

Opublikowano

Nie miałbym żalu gdybym stracił na skutek swojej decyzji. Ale że na skutek decyzji paru ujów, to kurwica mnie łapie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v