Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co on takie wysokie burty ma 🤔 , taki większej ładowności by mi się przydał 

Takiego go wyprodukowali 🤷...75 cm...

1 godzinę temu, jahooo napisał:

dorób sobie, nic trudnego, można podwyższyć spokojnie 15-20cm

Jasiu śmiało można dorobić 25 cm. Tylko trzeba też przerobić adapter. I ja bym się w taką przeróbkę nie pchał jeśli rozrzutnik ma 2 łańcuchy podłogowe. Dlatego swego czasu szukałem starszego z 4 łańcuchami, z zamiarem przeróbki, ale ostatecznie kupiłem fabryczny...

Opublikowano

No zimno...

I tak na dalej też zbyt ciepła nie prognozują...

Się skończyła letnia temperatura i powrócił kwiecień....

9 minut temu, Agrest napisał:

U mnie różnica między nie nadają to 4⁰. Wczoraj było dużo ciepłej . Chmury niknà wiatr ucichł i już tylko 5⁰

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wytrzymala dlugo na takich obrotach-sam mailem taki pomysl ale mi odradzili.

w rotacyjnej to po paru metrach sie kapnalem ze cos nie gra.dziwne dzwieki zaczeal wydobywac .. 

Dajesz do 1400 obr silnika przy wałku 1000obr.  i heja . A tak naprawdę dyskowa ,,lubi'' wysokie obroty i nie za wolną jazdę .

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

U mnie różnica między nie nadają to 4⁰. Wczoraj było dużo ciepłej . Chmury niknà wiatr ucichł i już tylko 5⁰

24 minuty temu, Agrest napisał:

Co dziś nie wymrozi, a doyebie chyba konkretnie, to od poniedziałku wykończy na amen.

Przestępczy rok. 

A może lepiej jak każdemu PO trochu wymrozi i za resztę towaru weźmie się POżądną kasę? Niż płacz przy zbiorach że dużo towaru a mało pieniędzy.

Chłodno się robi. A po niedzieli na którąś noc -4 nadają. 

Opublikowano

No było po równo w ubiegłym roku. U jednego 3t u innego 18.

Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał:

Zetor nie

Ale ursus tak

Widzisz że już mnie straszą że się będzie psuł 

18 minut temu, Qwazi napisał:

Takiego go wyprodukowali 🤷...75 cm...

Jasiu śmiało można dorobić 25 cm. Tylko trzeba też przerobić adapter. I ja bym się w taką przeróbkę nie pchał jeśli rozrzutnik ma 2 łańcuchy podłogowe. Dlatego swego czasu szukałem starszego z 4 łańcuchami, z zamiarem przeróbki, ale ostatecznie kupiłem fabryczny...

Jaki to model, bo pierwszy raz widzę 

Opublikowano

Czytaliście, jak w Dubaju chmury zasiewali, żeby zwiększyć opady ? To teraz mieli fest pompe, jest szukanie winnych, dobrze, że u nas się za to nie biora, bo by zmyło Kraków pod Warszawę :D

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

No tak samo mam,tylko nie mam dodatkowego rozdzielacza i szkoda trochę. Ta dźwignia od P M D u mnie lata luźno 

Może tylko cięgło spadło ??

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Czytaliście, jak w Dubaju chmury zasiewali, żeby zwiększyć opady ? To teraz mieli fest pompe, jest szukanie winnych, dobrze, że u nas się za to nie biora, bo by zmyło Kraków pod Warszawę :D

My do deszczu nawykli, tylko kwestia ile tam padało... A propo - kwiecień 41mm i codziennie praktycznie dopaduje, trawy nie ma jak uszatym ukosić...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

My do deszczu nawykli, tylko kwestia ile tam padało... A propo - kwiecień 41mm i codziennie praktycznie dopaduje, trawy nie ma jak uszatym ukosić...

miedzy 160 a 250 l/m2, trochę dużo na raz

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Oby nie, niech sobie Jacuś siedzi w tym swoim podkrakowskim bogactwie, nie chcemy go u nas pod Warszawą ;)

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W 1934 spadło na hali Gąsienicowej więcej... Wiadomo byłoby, że na bambrowych pooranych łąkach nic by nie zostało bo wszystko by spłynęło.

Po trawie spłynie, ale na zabetonowanych ulicach był sajgon w Dubaju

Opublikowano
24 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Widzisz że już mnie straszą że się będzie psuł

Kto i gdzie 

Się robi się 

Lecieć do Zosi trzeba na noc

W uj kilometrów trzeba zrobić żeby uj miał trochę uciechy 

Uj z taką rozrywką 

20240418_195939.jpg

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co mnie tam jakieś zabetonowane ulice... Zresztą co mi tam jakiś Dubaj... Są istotniejsze problemy...

piszę, bo zabawy z naturą to nie przelewki

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał:

Zawsze na pływającej, jak trzeba to istnieje coś takiego jak dociążenie  i musi wejść, a jak zakotwiczy to już nie wyjdzie 

jakie masz ziemie ?? 

u mnie to nie przejdzie.. 

53 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak.

Ten sam.

Ja się nie ukrywam ...jak ...co niektórzy...

gdy cos sprzedaje to duzo jakis dziwnych ludzi dzwoni..

51 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Myślę że więcej ha zaoralem niż Ty...no ale chętnie się nauczę czegoś ...innego...

Prowadź ....mistrzu....😆

watpie,choc mozliwe, rezygnuje powoli z orki.. 

51 minut temu, Qwazi napisał:

@jacus nie znasz piktogramu z Zetora🤦

IMG_20240418_190444_336_HDR.jpg

myslalem ze on ma 7245.

35 minut temu, kizak napisał:

Dajesz do 1400 obr silnika przy wałku 1000obr.  i heja . A tak naprawdę dyskowa ,,lubi'' wysokie obroty i nie za wolną jazdę .

ja mam kondycjoner wiec w porzadnej trawie 1 i 2000 obrotow czasami. 

wole nie ryzykowac.z reszta u mnie na naturalnych lakach to za duzej predkosci nie rozwiniesz.

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oby nie, niech sobie Jacuś siedzi w tym swoim podkrakowskim bogactwie, nie chcemy go u nas pod Warszawą ;)

kurna ,warszawiak 😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

kurna ,warszawiak 😂

Taki sam jak ty krakowiak xD 

Płynąłbyś Wisłą z tym swoim talerzówkowo-zetorowym bogactwem i by na nieszczęście Cię gdzieś blisko mogło zrzucić, bo do Wisły to mam z 15km ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

gdy cos sprzedaje to duzo jakis dziwnych ludzi dzwoni..

A do mnie nie.

Mimo że Rysiek wstawiał linki ogłoszeń.

No raz z lekka kretyńska wiadomość..

No ale wiesz... Ja poważny , to i poważnie mnie traktują....😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v