Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał:

Co on takie wysokie burty ma 🤔 , taki większej ładowności by mi się przydał 

Takiego go wyprodukowali 🤷...75 cm...

1 godzinę temu, jahooo napisał:

dorób sobie, nic trudnego, można podwyższyć spokojnie 15-20cm

Jasiu śmiało można dorobić 25 cm. Tylko trzeba też przerobić adapter. I ja bym się w taką przeróbkę nie pchał jeśli rozrzutnik ma 2 łańcuchy podłogowe. Dlatego swego czasu szukałem starszego z 4 łańcuchami, z zamiarem przeróbki, ale ostatecznie kupiłem fabryczny...

Opublikowano

No zimno...

I tak na dalej też zbyt ciepła nie prognozują...

Się skończyła letnia temperatura i powrócił kwiecień....

9 minut temu, Agrest napisał:

U mnie różnica między nie nadają to 4⁰. Wczoraj było dużo ciepłej . Chmury niknà wiatr ucichł i już tylko 5⁰

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wytrzymala dlugo na takich obrotach-sam mailem taki pomysl ale mi odradzili.

w rotacyjnej to po paru metrach sie kapnalem ze cos nie gra.dziwne dzwieki zaczeal wydobywac .. 

Dajesz do 1400 obr silnika przy wałku 1000obr.  i heja . A tak naprawdę dyskowa ,,lubi'' wysokie obroty i nie za wolną jazdę .

Opublikowano
16 minut temu, Agrest napisał:

U mnie różnica między nie nadają to 4⁰. Wczoraj było dużo ciepłej . Chmury niknà wiatr ucichł i już tylko 5⁰

24 minuty temu, Agrest napisał:

Co dziś nie wymrozi, a doyebie chyba konkretnie, to od poniedziałku wykończy na amen.

Przestępczy rok. 

A może lepiej jak każdemu PO trochu wymrozi i za resztę towaru weźmie się POżądną kasę? Niż płacz przy zbiorach że dużo towaru a mało pieniędzy.

Chłodno się robi. A po niedzieli na którąś noc -4 nadają. 

Opublikowano

No było po równo w ubiegłym roku. U jednego 3t u innego 18.

Opublikowano
30 minut temu, Karol6130 napisał:

Zetor nie

Ale ursus tak

Widzisz że już mnie straszą że się będzie psuł 

18 minut temu, Qwazi napisał:

Takiego go wyprodukowali 🤷...75 cm...

Jasiu śmiało można dorobić 25 cm. Tylko trzeba też przerobić adapter. I ja bym się w taką przeróbkę nie pchał jeśli rozrzutnik ma 2 łańcuchy podłogowe. Dlatego swego czasu szukałem starszego z 4 łańcuchami, z zamiarem przeróbki, ale ostatecznie kupiłem fabryczny...

Jaki to model, bo pierwszy raz widzę 

Opublikowano

Czytaliście, jak w Dubaju chmury zasiewali, żeby zwiększyć opady ? To teraz mieli fest pompe, jest szukanie winnych, dobrze, że u nas się za to nie biora, bo by zmyło Kraków pod Warszawę :D

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Belaruss820 napisał:

No tak samo mam,tylko nie mam dodatkowego rozdzielacza i szkoda trochę. Ta dźwignia od P M D u mnie lata luźno 

Może tylko cięgło spadło ??

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Czytaliście, jak w Dubaju chmury zasiewali, żeby zwiększyć opady ? To teraz mieli fest pompe, jest szukanie winnych, dobrze, że u nas się za to nie biora, bo by zmyło Kraków pod Warszawę :D

My do deszczu nawykli, tylko kwestia ile tam padało... A propo - kwiecień 41mm i codziennie praktycznie dopaduje, trawy nie ma jak uszatym ukosić...

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

My do deszczu nawykli, tylko kwestia ile tam padało... A propo - kwiecień 41mm i codziennie praktycznie dopaduje, trawy nie ma jak uszatym ukosić...

miedzy 160 a 250 l/m2, trochę dużo na raz

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

Oby nie, niech sobie Jacuś siedzi w tym swoim podkrakowskim bogactwie, nie chcemy go u nas pod Warszawą ;)

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W 1934 spadło na hali Gąsienicowej więcej... Wiadomo byłoby, że na bambrowych pooranych łąkach nic by nie zostało bo wszystko by spłynęło.

Po trawie spłynie, ale na zabetonowanych ulicach był sajgon w Dubaju

Opublikowano
24 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał:

Widzisz że już mnie straszą że się będzie psuł

Kto i gdzie 

Się robi się 

Lecieć do Zosi trzeba na noc

W uj kilometrów trzeba zrobić żeby uj miał trochę uciechy 

Uj z taką rozrywką 

20240418_195939.jpg

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

A co mnie tam jakieś zabetonowane ulice... Zresztą co mi tam jakiś Dubaj... Są istotniejsze problemy...

piszę, bo zabawy z naturą to nie przelewki

Opublikowano
52 minuty temu, Łolek napisał:

Zawsze na pływającej, jak trzeba to istnieje coś takiego jak dociążenie  i musi wejść, a jak zakotwiczy to już nie wyjdzie 

jakie masz ziemie ?? 

u mnie to nie przejdzie.. 

53 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Tak.

Ten sam.

Ja się nie ukrywam ...jak ...co niektórzy...

gdy cos sprzedaje to duzo jakis dziwnych ludzi dzwoni..

51 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Myślę że więcej ha zaoralem niż Ty...no ale chętnie się nauczę czegoś ...innego...

Prowadź ....mistrzu....😆

watpie,choc mozliwe, rezygnuje powoli z orki.. 

51 minut temu, Qwazi napisał:

@jacus nie znasz piktogramu z Zetora🤦

IMG_20240418_190444_336_HDR.jpg

myslalem ze on ma 7245.

35 minut temu, kizak napisał:

Dajesz do 1400 obr silnika przy wałku 1000obr.  i heja . A tak naprawdę dyskowa ,,lubi'' wysokie obroty i nie za wolną jazdę .

ja mam kondycjoner wiec w porzadnej trawie 1 i 2000 obrotow czasami. 

wole nie ryzykowac.z reszta u mnie na naturalnych lakach to za duzej predkosci nie rozwiniesz.

7 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Oby nie, niech sobie Jacuś siedzi w tym swoim podkrakowskim bogactwie, nie chcemy go u nas pod Warszawą ;)

kurna ,warszawiak 😂

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

kurna ,warszawiak 😂

Taki sam jak ty krakowiak xD 

Płynąłbyś Wisłą z tym swoim talerzówkowo-zetorowym bogactwem i by na nieszczęście Cię gdzieś blisko mogło zrzucić, bo do Wisły to mam z 15km ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

gdy cos sprzedaje to duzo jakis dziwnych ludzi dzwoni..

A do mnie nie.

Mimo że Rysiek wstawiał linki ogłoszeń.

No raz z lekka kretyńska wiadomość..

No ale wiesz... Ja poważny , to i poważnie mnie traktują....😀

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v