Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

nie mam pszenicy ani źdźbła. gnoju pod qq pójdzie w tym roku nie wiem ile, przecież nie będę tego ważył specjalnie dla ciebie

To czego piszesz, że 200kg saletry na ha to dużo twoim zdaniem. Psienicka bez N nie sypnie. Ja wiem, że na 90-100kgN idzie zrobić 5- 5,5t, nawet bez grzybówy. Ale jak się chce zarobić te 600-1000zł więcej z ha to już trzeba bardziej się postarać i nieco więcej zaserwować.

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Jednemu to i kokosów nie potrzeba...

To czego miałcy cały czas.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Najpierw to

P0tem to 

To nie jawa😁

IMG_20240414_183340.jpg

Ja tam nie wiem...

Pokazujesz jakąś drogę i zgadywać każesz...

A tak z ciekawości.

Byłeś w domu tak po deszczu....tak se tylko pytam...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ja tam nie wiem...

A tak z ciekawości.

To nie jakaś droga 

To droga do bramy

Parę metry od bramy ten zerwany ślad

Pies P0wiedział że ktoś był P0d bramą. 

• Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

To nie jakaś droga 

To droga do bramy

Kiedyś w etz miałem oponę crosową  , ta to zostawiała rów ,ale i słaby łańcuch za sobą . Tutaj to jakaś ,,łysa ''opona .

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ja tam nie wiem...

A tak z ciekawości.

To nie jakaś droga 

To droga do bramy

czy Twój pies mówi 🤔 i jeszcze o tym w tv nic nie mówili 🤔😁

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To P0 deszczu się rozmyło 

Powinieneś bardziej bramy pilnować...

Bo to wiadomo kto, po co tam może się kręcić...

Jakie ciapate wleza jak otwarte będzie i wtedy to dopiero...🙆‍♂️

16 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To nie jakaś droga 

To droga do bramy

Mają ludzie pomysły...

Może Tusk tam gdzie się kręcił?🤔

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał:

A co to?🤔

Jedna zobaczyłem...oj cieszą mnie.

Lubię wiosnę, mimo że trochę chłodniej nadają...

Jedna zobaczyłem...oj cieszą mnie.

Lubię wiosnę, mimo że trochę chłodniej nadają...

U mnie dzisiaj były czy 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Sypać saletrę 

Zbyszek, ja mam dwie I uwierz mi że one wiosny nie czynią

Było by może więcej ich, ale te reklamy na yt mnie od nich odpychają

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A posiałeś w ogóle coś? Tyś gorszy w tym gospodarzeniu jak stare kawalery z mojej okolicy.

1 godzinę temu, konteno napisał:

już za późno, jakoś do żniw to dociągnąć po kosztach aby skosić co sie da byle sypnąć troche azotu i niech sie dzieje co chce 

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Teraz to zostaw, szkoda kolejnej kasy na przesiewanie. Ze 100kg saletry bym dał przed deszczem i mówi się trudno. Następny rok zainwestuj troszkę więcej, pole się odwdzięczy jak zadbasz i koszty które poniesiesz zwroca się bardziej niż teraz.

Od przyszłego sezonu wracam do praktyk z poprzednich lat 😉 w zeszły rok tak było 

inbound628596866898191481.jpg

inbound5269669882039131194.jpg

Żebyście nie pomyśleli że nie potrafię 🙂

inbound3199747754602026923.jpg

inbound6389012842453617469.jpg

• Like 1
Opublikowano
Nieustraszony1044 napisał:

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Sypać saletrę 

Zbyszek, ja mam dwie I uwierz mi że one wiosny nie czynią

Było by może więcej ich, ale te reklamy na yt mnie od nich odpychają

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

A posiałeś w ogóle coś? Tyś gorszy w tym gospodarzeniu jak stare kawalery z mojej okolicy.

już za późno, jakoś do żniw to dociągnąć po kosztach aby skosić co sie da byle sypnąć troche azotu i niech sie dzieje co chce 

1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Teraz to zostaw, szkoda kolejnej kasy na przesiewanie. Ze 100kg saletry bym dał przed deszczem i mówi się trudno. Następny rok zainwestuj troszkę więcej, pole się odwdzięczy jak zadbasz i koszty które poniesiesz zwroca się bardziej niż teraz.

Od przyszłego sezonu wracam do praktyk z poprzednich lat 😉 w zeszły rok tak było 

inbound628596866898191481.jpg

inbound5269669882039131194.jpg

Żebyście nie pomyśleli że nie potrafię 🙂

inbound3199747754602026923.jpg

inbound6389012842453617469.jpg

najpierw to wymień maszyny na cywilizowane, wiesz które bo się nie wyrabiasz

Opublikowano (edytowane)

wtedy była baba i motywacja a co bedzie od przyszłego roku ? 

Baba z wozu koniom lżej i gospodarka ruszyła, niech zmodernizuje a później niech szuka baby

Edytowane przez MonteChristo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v