Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

No sam już nie wiem, czy mi to pomoże osiągnąć lepsze wyniki 

szerokie koła nie dobre , ale co zrobić , muszę jakoś poprawić efektywność pracy 

Rób ścieżki i szerokie koła będą zaletą a nie problemem

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
38 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

To podoba mi się 👍 też tak robię z tymi socjalami 

Widzicie ,Wy uważacie że to za coś normalnego, tak powinno być, mam ręce i robię nimi ,a nie wyciągam po jałmużnę  ,a zza węgła palcami wytykają i mówią    nieudacznicy życiowi ,frajerzy .       I kto ma rację ?😔

Opublikowano
12 minut temu, Popier96 napisał:

No cóż. Idzie to w złą stronę. A za to z 30 nowych rodzin do wykarmienia na wiosce zauważone. Potem tylko rabunki.

Ja i tak wcześniej niż popołudniu czy wieczorem nie mam zbytnio kiedy pryskać. W piątek zacząłem jakoś koło 18, skończyłem przed 20. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, kizak napisał:

Widzicie ,Wy uważacie że to za coś normalnego, tak powinno być, mam ręce i robię nimi ,a nie wyciągam po jałmużnę  ,a zza węgła palcami wytykają i mówią    nieudacznicy życiowi ,frajerzy .       I kto ma rację ?😔

Ten co nie chce się wiązać żadnymi nićmi papierowymi i finansowymi z tymi co "dajom".

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Nie wszyscy. Komisję POwołaj i stan na jej czele jak Antoni M.

@pedro2 dużo popadało? 

Gdyby babka miała wąsy to byłby dziadek. Nie gdybaj bo to guzik da. Rozwijasz to dobrze. Banki takich lubią 😂😀

Panie, nie każdy rozwija się na krechę,  a Uzia znam i wiem że w jego przypadku rozwój idzie w dobrym kierunku. 

mam nadzieję że w dobrym, na kredyt nic nie mam także śpię spokojnie.

• Like 1
Opublikowano

wezmiesz ,czy nie  ,wymogi Tobie takie same są . Tylko psychicznie jesteś bardziej podładowany że masz ich w ..... . A czy wezmiesz czy nie to jesteś tylko taką lub inną cyferką w jakimś tam słupku . Nikt praktycznie o Tobie nie wie  i się Twoimi dziejami nie podnieca . Jesteś liczbą  . I to jest smutne 😔

• Sad 1
Opublikowano
Przed chwilą, kizak napisał:

wezmiesz ,czy nie  ,wymogi Tobie takie same są . Tylko psychicznie jesteś bardziej podładowany że masz ich w ..... . A czy wezmiesz czy nie to jesteś tylko taką lub inną cyferką w jakimś tam słupku . Nikt praktycznie o Tobie nie wie  i się Twoimi dziejami nie podnieca . Jesteś liczbą  . I to jest smutne 😔

A co byś chciał, żeby się martwili? Ja wolałbym nie.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

8 godzin temu, Uziu92 napisał:

pany, kosę demona ktoś ma ? dużo koszenia nie mam, to nie chce inwestować w niewiadomo co, da radę tym wykosić z 15-20 min że 3 razy do roku trochę trawy ?

Polecam, kupuj śmiało. Paliwożerne, jak to chińczyk. Ale za tą cene spoko.

dzięki za opinie.👍 zamawiam i będziemy kosić bo już trawka fajnie urosła.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

A co byś chciał, żeby się martwili? Ja wolałbym nie.

Nie ,może żle mnie zrozumiałeś .   Ci pasuje ,mi pasuje ,tylko niektórych dziwi .

4 minuty temu, Uziu92 napisał:

dzięki za opinie.👍 zamawiam i będziemy kosić bo już trawka fajnie urosła.

Możesz i NAC a ,z początku do 5 spalonych litrów pali jak smok ,a póżniej to i z godzinę na zbiorniku kosisz ,aby tylko nie na pełnych obrotach . Mi w Nacu padł gażnik ,a zepsuty chińczyk wisiał na ścianie . Gażnik ten sam .

Opublikowano
25 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

14,9 to szerokie , ile to można zboża nakosić z hektara 

A widzisz, ja nieraz i 540 wjeżdżam, może jakby plecakowym pryskać to bym te 10 t z hektara przeskoczył 🤔

Ja głupi myślałem że to woda plus nawożenie i ochrona ma wpływ na plon 😲 

No nic, trza szukać jeszcze węższych opon do fergusona 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Trzydziestką pryskaj. 3p za dużo...nagniecie🙆...to z 5-7 km ode mnie...

I ja u wuja Rysia (ale on przeciwieństwo naszego Ryszarda) szalałem wczoraj...

Dla niego był za pińset...

😞😢

Aaa i łęczyckie tyż 🤝😉

• Thanks 1
Opublikowano
13 minut temu, szymon09875 napisał:

A widzisz, ja nieraz i 540 wjeżdżam, może jakby plecakowym pryskać to bym te 10 t z hektara przeskoczył 🤔

Ja głupi myślałem że to woda plus nawożenie i ochrona ma wpływ na plon 😲 

No nic, trza szukać jeszcze węższych opon do fergusona 

Ja pryskałem plecakiem i 10t przebiłem tyle, że malin, spalinowym pełny 20kg 

Opublikowano
30 minut temu, kizak napisał:

Najstarszy grób przodków mam pradziadka co zmarł w 1927. 

Praktycznie nic o jego poczynaniach nie wiem i Praktycznie nikt o moich za 100 lat też wspominał nie będzie. 

Na ziemi tylko na chwilę gościmy. 

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał:

W lubelskiem motocyklista się całkiem zabił aż mu bebechy wylazły

Jak benechy wylazły to nie zostanie dawcą niestety

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v