Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Wprawdzie nie środa, ale...

IMG_20240407_191927.jpg

Działa u Was ta środa bo u mnie jakoś słabo z tą jakże zacną tradycją 😁

Edytowane przez ZYLA
  • Haha 2
Opublikowano
Baks00 napisał:

1 minutę temu, ZYLA napisał:

Działa u Was ta środa bo u mnie słabą z tą jakże zacną tradycją 😁

Może cieszyć się wypada🤔

zwłaszcza jakby musiał robić

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

u nas myślę że będzie więcej...

Kto na wójta się szykuje, ten co był?

4 chętnych... obecny też choć sporo smrodu ostatnio narobił...

Bananek napisał:

Popier96 napisał:

11 minut temu, Bananek napisał:

...z czego we wsi mieszkają trzy osoby...

ponad 2k mieszkańców.

dwóch mieszkańców?

i to jeszcze na ,,k,, 🤭🤦

Opublikowano
39 minut temu, Bananek napisał:

ostatnio w radio mówili, że gościa na dmuchanie dali (autem jechał) i wykazało, że pił. on się zapiera, że nie, absolutnie, ponowne badanie wykazało 0.00 Okazało się, że typ spryskiwał szyby i opary poszły do środka i tak zakłamały wynik

Trochę nie mogę uwierzyć. Prysniecie specyfikiem do wycierania tablic na bazie alkoholu, bezpośrednio w usta, dawało od razu w badaniu wynik pozytywny. Rozpylenie go w pobliżu głowy i wdychanie, negatywny. Zależy to też od urządzenia. Takie coś potencjalnie mogłoby zaistnieć przy badaniu urządzeniem AS IV, jednak musiałoby być ono ustawione na tryb wykrywania alkoholu w otoczeniu. W tym trybie nie wykonuje się wdmuchniecia do ustnika. Jeśli osoba nie jest w stanie wdmuchnac odpowiedniej ilości powietrza do urządzenia, można ustawić ten właśnie tryb pracy urządzenia i zrobi ono pomiar nawet z przyłożenia ustnika do ust lub nosa. Ja osobiście robiłem test urządzeniem A 2,0, gdzie bezpośrednio po zjedzeniu jednego cukierka z wódką wyszło mi 1,47 mg/l, a po 5 minutach 0,00...

Opublikowano
56 minut temu, Bananek napisał:

ostatnio w radio mówili, że gościa na dmuchanie dali (autem jechał) i wykazało, że pił. on się zapiera, że nie, absolutnie, ponowne badanie wykazało 0.00 Okazało się, że typ spryskiwał szyby i opary poszły do środka i tak zakłamały wynik

Kiedyś z chłopakami zrobiliśmy sobie trip po wszystkich zbiornikach wodnych, ja kierowałem a czwórka ich piwkowała. W drodze powrotnej rutynowa kontrola... dmucham w ten żółty alkomat... i wyskakuje że jestem pijany 🤭,kolejna próba z nowym ustnikiem ... pijany... chłopcy opowiadali że minę miałem bezcenną 😶.Zaprosili mnie pod radiowóz, wyjeli z walizki inny precyzyjny alkomat i tam już wykazało zero, uff. Oddychaliśmy tym samym powietrzem w samochodzie i taki był tego skutek. 

Byłeś dzisiaj na rowerach? Ja dzisiaj prawie 30km cyknąłem😎

Screenshot_20240407-195053~2.png

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

żółty alkomat...

Alco Blou to nie jest urządzenie pomiarowe. Wskazanie tego urządzenia polega na informacji "jest podejrzenie, że spożywał"- światelko czerwone, albo "nie ma podejrzenia"- światełko zielone. To coś na zasadzie probierza. Każde światelko czerwone wymaga weryfikacji na urządzeniu badającym stężenie. Nawet Konkolewskiemu w telewizji, kiedy demonstrował, jak to działa, zapaliło się światelko czerwone. To urządzenie może wyłapać intensywne perfumy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v